Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Το θέμα για την αίθουσα του ΓΕΛ. Κρανιδίου ως χώρος σύγκλισης του Δ.Σ. που έθεσε στην πρώτη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Σφυρής.

.             
Με το Δημοτικό Κώδικα στο χέρι…

Ο κ. Σφυρής έθεσα θέμα τόπου και χώρου σύγκλισης
του Δ.Σ. με αφορμή την ευρύχωρη αίθουσα που είχε διαμορφώσει προφανώς η νέα Δημοτική αρχή για λόγους στενότητας της υπάρχουσας στο Δημαρχείο Κρανιδίου και εικόνες σας δείξαμε.

Ο κ. Σφυρής παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε αρχικά λέγοντας: «Εγώ δεν θέλω να αναφερθώ αποκλειστικά στο χώρο αλλά στη διαδικασία και να τηρούνται οι κανόνες και ο κώδικας. Αναφέρθηκε η αίθουσα του Λυκείου. Πρώτον κατ’ αρχάς υπήρξε η διαμόρφωση μιας αίθουσας που βγήκε στο διαδίκτυο πριν από 25 ημέρες (το Φωτορεπορτάζ είναι του δικού μας blog) χωρίς να υπάρχει απόφαση της Σχολικής Επιτροπής που είναι εν ενεργεία. Πρώτον ποιός πήρε απόφαση. Δεύτερον ανακηρύσσεις μια διαδραστική αίθουσα, με τι δαπάνες έχει γίνει αυτό και σε τελευταία ανάλυση ποιος αποφάσισε αυτό το χώρο σε τόπο συνεδρίασης, τη στιγμή που βάση του κώδικα δεν θα μπορούσε να γίνει εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που αλλάξατε τον τόπο της συνεδρίασης του Δ.Σ. Θα παρακαλούσα να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το πώς θα λειτουργεί του Δ.Σ. με δημοκρατικά μέσα»...
Αρχικά την πρώτη απάντηση την έδωσε ο προεδρεύων δ.σ. κ. Τ. Τζανής λέγοντας πως, «πήραμε μια πρωτοβουλία γιατί απλά προβλέψαμε αυτό που σήμερα διαπιστώνεται και εσείς (η στενότητα και ο συνωστισμός στο χώρο) που θα έπρεπε να το είχατε προβλέψει και λόγω ειδικότητας. Αυτή η αίθουσα δεν μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση του νέου Δ.Σ. Αυτός ήταν ο λόγος. Άλλωστε το Δ.Σ. δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σε σώμα. Εμείς καλοπροαίρετα αποσύραμε την πρώτη πρόσκληση να μη δημιουργήσουμε θέμα, γιατί έχετε και μια ροπή σ’ αυτά….»
Στη συνέχεια ο κ. Σφυρής με ανοιγμένο το Δημοτικό Κώδικά στο χέρι του τον επικαλείτο διαρκώς, λέγοντας εκτός των άλλων ότι, «δεν ξεκινάμε καλά»…

Στη συνέχεια για το θέμα που τέθηκε και δεν ήταν στην ημερησία διάταξη το λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Καμιζής λέγοντας: «Και για μένα θα είναι πολύ δύσκολο να μη γίνονται οι συνεδριάσεις σ’ αυτό το χώρο για τον οποίο προσπάθησα να τον διαμορφώσω έτσι για ένα σημαντικό λόγο να είμαστε συνδεδεμένοι με αυτό το χώρο και να θέλουμε να λειτουργήσουμε εδώ. Και δεν νομίζω να υπάρχει καμιά αμφισβήτηση πως τον παραλάβαμε από την Πολεοδομία και πως τον παραδώσαμε.
Για μένα παίζει και ένα συναισθηματικό ρόλο. Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι αντικειμενικές συνθήκες που υπάρχουν. Τουλάχιστον από την πλευρά τη δική μου και πιστεύω από την πλειοψηφία μας θα επιδιώξουμε όλα τα Δ.Σ. να γίνονται κάτω υπό το φώς. Να γίνονται με παρακολούθηση των δημοτών μας. Έτσι για να λειτουργήσει ο θεσμός των συνεδριάσεων δημοκρατικά. Τώρα το τι έγινε δεν θέλω να πω στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ούτε στα οκτώ χρόνια τα δικά μας. Θα είμαι εκτός θέματος.

Λυπάμαι που θα αναφερθώ σ’ αυτό το λόγο αλλά υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα ( ζήτησε συγγνώμη από τον δ.σ. Βαγγέλη Γουζούαση) το συμβούλιό μας έχει δ.σ. με ειδικές ανάγκες. Αυτός ο χώρος δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς τους ανθρώπους  που για μένα που είμαι γιατρός, είναι ένα πολύ σπουδαίο και μεγάλο ζήτημα.
Θα πρέπει λοιπόν πέρα από τη συμμετοχή των δημοτών – πολιτών μας που εμείς τους προσκαλούμε να συμμετέχουν σε όλα τα Δ.Σ. να μας κρίνουν, (!) πρέπει να έχει εξασφαλιστεί και αυτή η πρόσβαση σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας.
Σύμφωνα με ένα νέο κανονισμό που έχει ψηφίσει η ΚΕΔΚΕ. και πρόκειται να τον λάβουμε μέχρι στις 15 Γενάρη, προβλέπονται όλα αυτά»

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
.....................................................................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: