Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Καμιζής για τον εθελοντισμό στο Δήμο μας.

.
Βλέποντάς τον από μια άλλη οπτική γωνία, μιλά για τα πρώτα αποτελέσματά του και τις επικρίσεις ορισμένων συμπολιτών μας, δίνοντας περισσότερες εξηγήσεις…

Κατ’ αρχή θέλω να ευχαριστήσω του εθελοντές του Δήμου μας για μια ακόμα φορά, για τα αποτελέσματα της δράσης τους που είναι πάρα πολύ καλά, για την εικόνα και όχι μόνο και όπου βάζουν το χέρι τους εκεί συντελούνται θαύματα. Και είπα όχι μόνο στο αποτέλεσμα της εικόνας, διότι υπάρχουν και άλλοι παράμετροι τέτοιες αυτής της δράσης την οποία επιτρέψτε μου λίγο σαν τρίτος να περιγράψω. ( λέω σαν τρίτος επειδή δεν συμμετέχω στις εργασίες τους χειρονακτικά)
 Έχω επισκεφθεί τους χώρους εργασίας τους για πολύ λίγο για να μην προκαλώ με την απραξία μου, προσπαθώντας τουλάχιστον να μην τους εξοργίσω. Όμως, εκείνο που διαπίστωσα που κάποιοι ίσως δε μπορούν να το καταλάβουν παρά μόνο οι εθελοντές καλύτερα απ’ όλους, διότι το ζούνε, το βιώνουν, είναι η χαρά τους όταν δουλεύουν! Όλα τα πρόσωπα είναι χαρούμενα!!
Το σμίξιμο και το σπάσιμο κάποιων παραδοσιακών αντιλήψεων που ήθελαν το Κρανίδι να είναι κόντρα με την Ερμιόνη ή με το Πορτοχέλι κτλ με τα ποδόσφαιρα και άλλα πράγματα, φαίνεται πως ο Καλλικράτης έχει βρει εφαρμογή κυρίως στους εθελοντές και στον εθελοντισμό μας περισσότερο στα δημοτικά πράγματα, παρά σε εμάς που τα παλεύουμε με πολύ μεγάλη δυσκολία.
Εκεί φαίνεται πως δημιουργείται ένας συνεκτικός ιστός που είναι η ιδέα του εθελοντισμού, που ξεπερνάει τοπικισμούς, όρια γεωγραφικά, κοινωνικά και σμίγει τους ανθρώπους σε μια κοινή προσπάθεια και ιδέα, να προσφέρουν στον τόπο τους - στην Ερμιονίδα μας που είναι η μικρή μας πατρίδα, μετά την Ελλάδα που είναι η μεγάλη μας πατρίδα.
Σ’ αυτή τη μικρή πατρίδα λοιπόν οι εθελοντές μας προσφέρουν με τη ψυχή τους αυτά που προσφέρουν και κάνουν πάρα πολύ καλό.
Δεν θα ήθελα να απαντώ σε διάφορες επικρίσεις συμπολιτών μας που φαίνεται δεν το πολυσκέφτονται γιατί με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να γίνουν και αυτοί εθελοντές ανεξάρτητα από τη στάση τους που κρατούν τώρα, αν μπορέσουν κάποτε να γίνουν με τα εσωτερικά προβλήματα που πιθανόν έχουν οι ίδιοι.
Θέλω να πω ακόμα πως στην πρώτη συγκέντρωση που κάναμε και μιλήσαμε για τον εθελοντισμό οι στόχοι που βάλλαμε και εγώ τουλάχιστον πρότεινα, δεν ήταν οι εθελοντές να υποκαταστήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά να είναι αρωγοί. Να βοηθήσουν. Ακόμα κι’ αν οι υπηρεσίες του Δήμου μας ήταν αυτή τη στιγμή πολύ καλές ή τέλειες, ο εθελοντισμός και η εθελοντική δράση πάλι θα είχε θέση. Δεν είναι δηλαδή υποκατάστατο και ελλείψεων που παρουσιάζει ο Δήμος σήμερα, αλλά είναι αυτό το δόσιμο της ψυχής όπως το νιώθει και όσο μπορεί ο καθένας. Έτσι, για όσους έχουν τέτοιες αρνητικές αντιλήψεις για το εθελοντικό κίνημα, εμείς ως απάντηση πρέπει να το πλουτίζουμε με νέες δράσεις.
Για τη μεταφορά
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: