Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

«Εσύ είσαι ένα ήλιος φεγγάρι λαμπερό Γιάλα –Γιάλα, μου θάμπωσες το φώς μου και δεν μπορώ να δω»...

Ανεπανάληπτα στιγμιότυπα στη γειτονιά μας στο Μπίστι πριν λίγο, έξω από το σπίτι του αείμνηστου κοινοτάρχη Απόστολου Σπετσιώτη από τα παιδιά του Σταυρού ή του «Γιάλα- Γιάλα» όπως τα αποκαλούμε αυτή τη μέρα στην Ερμιόνη σύμφωνα με το έθιμο. 
Και το τραγούδι, ανάλογο με την περίπτωση, ερωτικό... και με πάθος, πολύ πάθος...

Μανώλης Θανασιάς,  Γιώργος Καψάλης, Γιάννης Προκοπίου, Κυριάκος Οικονομόπουλος, Νίκος Τσαμαδος, Παναγιώτης Δημαράκης, Γιάννης Κοτσοβός, Δημήτρης Μπουρίκας,  Λάζαρος Βλάσσης, Βαγγέλλης Δάγκλης, Αναστάσιος Μήτσου 
(η αναφορά των ονομάτων είναι χωρίς τη σειρά που έχουν στη φωτογραφία) 
Παρακολουθώντας τα παιδιά του Σταυρού στη γητονειά μας ....
Όταν τα νήπια έχουν τέτοιες εικόνες και παραστάσεις, από αυτή την ηλικία δεν μπορεί  να μην ονειρεύονται αυτή τη στιγμή που θα πέσουν και αυτά στη θάλασσα να πιάσουν το Σταυρό όταν μεγαλώσουν, για  να συνεχίσουν την παράδοση,  ποτίζοντας και θεριεύοντας έτσι το αιώνιο δέντρο της φυλή μας, που κάποιοι βάρβαροι... απάτριδες... σπεκουλαδόροι... προσπαθούν να το ξεριζώσουν!!!
ΣΤΑΜ.  ΔΑΜ. 
Στο σπίτι του β' Αντιδημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Τσαμαδού  τους περιποιέται η οικοδέσποινα  και σύζυγος του Σοφία Μέλλου και το παιδί δίπλα της που κόβει την πίτα είναι το τρίτο  παιδί τους ο Νίκος.Ο ερασιτέχνης  Φωτορεπόρτερ Σταμ. Δαμ. 
με  ένα κλικ απαθανατίζει επαγγελματίες φωτογράφους
 και τα παιδιά - πρωταγωνιστές της βραδιάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: