Τασούλης
Πλησιάζοντας οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εντείνονται και οι ζυμώσεις στην Ερμιονίδα για την δημιουργία συνδυασμών με προοπτική επιτυχίας. Στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος θα παίξουν σημαντικό έως και καθοριστικό ρόλο πολλά πράγματα, από τους καθαρά τοπικούς συσχετισμούς και τα σόγια ως τη δυνατότητα ύπαρξης «γεφυρών» ανάμεσα σε πολιτικούς χώρους ή ακόμα και σε φατρίες του ιδίου χώρου. Πάντως, για να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις και ανατροπές θα πρέπει να υπερκερασθούν τα δυο κυρίαρχα πρόσωπα της δημοτικής πολιτικής σκηνής Δ. Καμιζής και Δ. Σφυρής και να υπάρξει καθοριστική κίνηση από τον πάντα ισχυρό Α.Λεμπέση. Για την ώρα, στο χώρο που ηγείται ο κ. Σφυρής δεν υπάρχει διακριτή κινητικότητα. Το αντίθετο συμβαίνει στο χώρο του νυν Δημάρχου.
Κατ’ αρχάς, το επιδειχθέν πολιτικό ύφος και ήθος του γιατρού οδήγησε σε… «φυγή» διάφορους έως χθες στενούς συνεργάτες και υποψηφίους. Τ.Τζανής, Π.Λεμπέσης, Μ.Φασιλής, Α.Λέκκας, Σ.Γεωργίου, Σ.Μερτύρης είναι κάποια από τα «ηχηρά» ονόματα που κούνησαν μαντήλι και βρίσκονται ήδη μακράν. Όπως επίσης είναι αρκετοί οι… «εγκλωβισμένοι», που δεν τολμούν ακόμα να εκφράσουν φωναχτά τη δυσαρέσκειά τους και να διαφοροποιηθούν. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικά ουσιαστικό ρόλο η «πυροσβεστική» λειτουργία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσου Λάμπρου, ο οποίος προσπαθεί να εξομαλύνει τις αντιθέσεις δίνοντας υποσχέσεις και δημιουργώντας ελπίδες για την… επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα όπου ο νυν Δήμαρχος θα είναι απλά μια κακή ανάμνηση απραξίας και βυζαντινισμού και θα «μοιράζουν» το παιχνίδι νέα πρόσωπα.
Εκεί, στην προσμονή του πολιτικού αύριο της ΠΑΣΟΚογενούς Συμπαράταξης, που θα διεκδικεί με αξιώσεις το Δήμο χωρίς όμως το υπέρβαρο έρμα του σήμερα, ο Τάσος Λάμπρου θα έχει, δικαιωματικά, κυρίαρχο ρόλο. Όχι μόνο γιατί κατασιγάζει και περιορίζει τις διαρροές αλλά και γιατί με τη διπλωματική συμπεριφορά του κρατάει «θύρες ανοιχτές» με πρώην «συντρόφους» και συνυποψήφιους. Αν προσθέσουμε δε τις συγγένειες και τα συμπεθεριά που του δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης από την άκρα αριστερά μέχρι και την άκρα δεξιά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα είναι το άτομο της επόμενης μέρας. Ο Τ. Λάμπρου επιδιώκει καθημερινά να αποδεικνύει ότι ο Τασούλης μεγάλωσε πλέον και έγινε Αναστάσης, με το κύρος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε και του πρώτου σε ψήφους Συνέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ερμιονίδα
Η αναπόφευκτη οσονούπω δήλωση Καμιζή, περί της πρόθεσής του να μην είναι ξανά υποψήφιος, αναμένεται ήδη με πολύ ενδιαφέρον!
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
Φωτο: Μπουγιώτης – Ρασσιάς