Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Ο Γ.Γ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Κων/ντίνος Μουτζούρης για το λιμάνι της Ερμιόνης...

...«είναι από μόνο του μια μαρίνα»!!! 

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Γενικού (έχουμε αναφερθεί εκτενώς πιο  κάτω) μετά το τέλος της συζήτησης δέχθηκε να του προσφερθεί από τη Δημοτική αρχή ένα κέρασμα  φιλοξενίας σε γνωστό  κοσμικό κέντρο της βόρειας παραλίας. 
Εκεί βλέποντας την εικόνα του λιμανιού της Ερμιόνης είπε με θαυμασμό, πως - αυτό το λιμάνι, είναι από μόνο του, μια μαρίνα!!! 
Φώτο από την ιστοσελίδα των νέων της Ερμιόνης 
Τότε προφανώς συνειδητοποίησε αυτό που του έλεγε ο γράφων εκτός των άλλων στη συνεδρίαση, πως με 20 μ. πλάτος κρηπίδωμα στην  νότια παραλία με το μεγαλύτερο (και με αναφορά στους χάρτες)  λιμάνι,  θα πλευρίζουν  πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια λόγω του βάθους της θάλασσας  στην περιοχή,   κάτι σπάνιο  σαν γεωγραφική θέση λιμένος στο πανελλήνιο. Έτσι η εικόνα που θα προσδίδουν αυτά τα κρουαζιερόπλοια και η τουριστική κίνηση που θα δημιουργείται  στην Ερμιονίδα και σε όλο το νομό με ό,τι αυτό συνεπάγεται,   θα μοιάζει η νυφούλα του αργοσαρωνικού σαν το λιμάνι του Μονακό... 
Με λίγα χρήματα (λόγω του κλειστού χώρου με πολύ μικρούς κυματισμούς και πιέσεις)  το Υ.Ε.Ν και το κράτος,  μπορούν  να κάνουν  εγγυημένη επένδυση στην Ερμιονίδα και την Ύδρα. Γιατί  το νησί της Ύδρας ιστορικά θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής της Ερμιόνης, γιατί αυτό ανήκε κάποτε στην - «των Ερμιονέων πόλις» 
Και από εδώ αποβιβάστηκαν οι πρόγονοι των Υδραίων στο νησί.  
Εδώ στο λιμάνι της Ερμιόνης με τα ιστιοφόρα τους ερχόντουσαν οι Υδραίοι ναυμάχοι για να πάρουν μέρος στις συνεδριάσεις της Γ΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων από το Γενάρη έως το Μάρτιο του 1827, που με δική τους επιλογή είχε γίνει υπόδειξη  ο τόπος της συνέλευσης στον Θ. Κολοκοτρώνη. 
Και πολλά άλλα ιστορικά γεγονότα που δεν είναι του παρόντος... 
Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, ένα τέτοιο ιστορικό  και όχι μόνο δεσμό, δεν μπορεί να τον κόψει, ούτε το σπαθί του Μ. Αλεξάνδρου.... επειδή  το θέλουν κάποιοι νεόφερτοι ανιστόρητοι(!) στο νησί, που τους κατακλύζει απύθμενη πλεονεξία και φιλαργυρία!!! 
Τα υπόλοιπα είναι πειρατικές αντιλήψεις,   κάτι που δεν μπορούν να περάσουν στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε ως λαός και ως χώρα, γιατί αυτά μας φέρανε σ’ αυτή την κατάντια... Έτσι,  μη μας αναγκάζουν κάποιοι... να βγάλουμε στην επιφάνεια τα αρνητικά μέρη της ιστορίας μας στην περιοχή, γιατί δεν είναι όλες οι πτυχές και οι σελίδες της λευκές....  
ΣΤΑΜ.  ΔΑΜ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: