Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Εμείς ανταποκρινόμαστε στην επιθυμία του Δήμου Υδραίων για τη δημοσίευση του ποιο κάτω Δελτίου Τύπου....


Όμως, ο δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης πρέπει να μας απαντήσει και στα αγωνιώδη ερωτήματά μας, για τα σοβαρά περιβαλλοντικά και όχι μόνο προβλήματα, που δημιουργεί  στην ευρύτερη περιοχή του Ερμιονικού κόλπου και στη χερσαία ζώνη του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της περιοχής, η αρχόντισσα Ύδρα με την αρχοντιά της, όπως την αποκαλούν...!! 

Διαβάστε ακόμα ενδεικτικά κάποια ρεπορτάζ μας πάνω στο θέμα


Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Έτσι λύνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του ο Δήμος Υδραίων...

Με τη συνεχή καύση τους (Φώτο)στη χωματερή, λίγο έξω και ανατολικά της πόλης τους!!!
Και δε μιλάμε για το θέμα της αποχέτευσης...

Κατά τ' άλλα, (Smart Island) - έξυπνο, ωραίο, κομψό, μοντέρνο νησί - 
 σύμφωνα με τις ενεργές κυρίες Ερμιόνης...

Κλικ εδώ - Smart Islands: Η Ύδρα πρώτη έξυπνη τηλεματική εφαρμογή της ΜεσογείουΜε την Αρχόντισσα Ύδρα ξεκίνησαν Οι Τηλεματικές εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SMART-ISLANDS.

Kλικ εδώ - > Ό,τι και να λέμε η ρύπανση και η μόλυνση της θάλασσας του Ερμιονικού κόλπου είναι εδώ !!!

Και φυσικά πολλά άλλα ρεπορτάζ πάνω στο θέμα στο αρχείο του blog..

Με την ευκαιρία που μας δίνει ο Δήμαρχος Ύδραίων ελπίζουμε να βγει κάποιος αιρετός του Δήμου Ερμιονίδας να μας μιλήσει γι' αυτό το κατόρθωμα... της μνημονιακής κυβέρνησης Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ και του Υ.Ν. & Α. 
Να τους χαιρόμαστε!!!

Εάν έχουν χρήματα να δώσουν για επενδύσεις, προηγούνται έργα για να εξαλειφθεί η μάστιγα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της ρύπανσης των θαλασσών μας...
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
e-mail στο blog...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ
Εισερχόμενα
x


Γραφείο Τύπου Δήμου Ύδρας grafeio-typou@ydra.gov.gr

Bookmark and ShareΎδρα, 28  Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το Μετόχι ανήκει πλέον στην αρμοδιότητα του Δήμου Ύδρας»
ΦΕΚ 131/Β/2014

Ο Δήμος Ύδρας με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει ότι σήμερα  δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 131/Β/2014 η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Υπαγωγή της λιμενικής υποδομής (προβλήτας) στη θέση Μετόχι Θερμησίας Νομού Αργολίδας στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας».
Μετά από μακρές προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη, του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Υ κ. Αθανασίου Μερτζάνη και την αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής, τελεσφόρησε αυτό που ελάχιστοι είχαν πιστέψει ότι μπορεί να γίνει, όταν ο Δήμαρχος δήλωνε ότι θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα του Μετοχίου.
Η δυνατότητα μεταφοράς της αρμοδιότητας ενός λιμένα σε όμορο Δήμο δόθηκε με τις διατάξεις του Νόμου 4150, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013. Αμέσως ο Δήμος Ύδρας κατέστησε σαφές στο Υπουργείο Ναυτιλίας ότι θέλει και μπορεί να αναλάβει την αρμοδιότητα του προβλήτα στο Μετόχι, προς όφελος των πολιτών της Ύδρας αλλά και της Ερμιονίδας. Τον Αύγουστο του 2013 το Υπουργείο απεύθυνε σχετικό ερώτημα προς τους Δήμους Ερμιονίδας, Ύδρας και Τροιζηνίας, οπότε σε έκτακτη και αποκλειστική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την αρμοδιότητα του προβλήτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μεταφορά αρμοδιότητας λιμενικής υποδομής.
Είναι πλέον στην αποκλειστική ευχέρεια του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν στο Μετόχι μια ασφαλή και λειτουργική εγκατάσταση, η οποία θα εξυπηρετεί την θαλάσσια μετακίνηση με κάθε καιρό. Μια εγκατάσταση που θα αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση των Υδραίων και των επισκεπτών της Ύδρας, αλλά θα ενισχύσει και τις εμπορικές και αναπτυξιακές δυνατότητες των κατοίκων της Ύδρας και της Ερμιονίδας.
«Έχει γίνει πλέον σαφές και αποδεκτό από τα Υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι ο Δήμος Ύδρας έχει αλλάξει. Ο Δήμος Ύδρας έχει γίνει ισότιμος και αξιόπιστος συνομιλητής που με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, σχέδιο και οργάνωση διεκδικεί και τελικά παίρνει αυτό που ζητάει. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Δήμος Ύδρας ξαναβρήκε το πρόσωπο της αρχοντιάς, της σοβαρότητας και του σεβασμού. Ακριβώς όπως του αξίζει, όπως αξίζει στους Υδραίους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι κατενόησαν την αναγκαιότητα του αιτήματός μας, τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ Ύδρας κ. Αθανάσιο Μερτζάνη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Δήμου μας καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου. » δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος  Άγγελος Κοτρώνης.
Από το Γραφείο Τύπου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύμπτυξη γεγονότων...  


Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014


Και σήμερα ο ΧΑΔΑ (χωματερή) της αρχόντισσας... με την αρχοντιά... των κατοίκων της Ύδρας καιγόμενη και φλεγόμενη!!!

Και στην Ύδρα έχουν συστήσει  οι οικολόγοι σύλλογο αλλά φαίνεται, 
πως ενδιαφέρονται μόνο,  για την προστασία της υδραίικης  φώκιας..
Άλλωστε αυτή είναι η ονομασία του.

Κύριε δήμαρχε Υδραίων Άγγελε Κοτρώνη, άποψή μας είναι, την οργάνωση του κεντρικού οικισμού του νησιού σας έπρεπε να την αρχίζατε από τη διαχείριση των απορριμμάτων και των αστικών αποβλήτων σας, και ύστερα για το πως θα κατακλύζατε το νησί σας με τουρίστες, όταν  όλα τα απόβλητά σας  τα διοχετεύατε στην ατμόσφαιρα και το θαλάσσιο χώρο του Ερμιονικού κόλπου,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων που ζουν στα παράλια αυτού. Αφού τακτοποιούσατε αυτό το ευαίσθητο θέμα που αφορά την υγεία μας, ας ζητούσατε στη συνέχεια  όσα κεφάλαια θέλατε για λιμάνια μαρίνες κ.τ.λ.  σε οποιαδήποτε χερσαία ζώνη και για κάθε χρήση... 
Προφανώς, είσαστε τυχεροί να μην έχετε κάποιους συντρόφους ευρωβουλευτές  να σας καταγγέλλουν  στο Ευρωκοινοβούλιο όπως αυτό που συμβαίνει στην Ερμιονίδα και πουθενά αλλού στην Αργολίδα, για όμοιες συμπεριφορές και πράξεις σαν τη δική σας  σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

 Καίγεται και σήμερα η χωματερή στην Ύδρα
Φώτο από Ερμιόνη

Κύριε δήμαρχε των  Υδραίων μπροστά στην εθελοτυφλία πολλών  «ευαίσθητων»  ωστόσο μισαλλόδοξων συμπολιτών μου εδώ στην Ερμιόνιδα, δεν θα ήθελα να πλατείασω το θέμα... Ωστόσο, στη συνείδηση και την εκτίμηση ορισμένων συμπολιτών μου εδώ στην απέναντι ακτή, τόσο εσείς και το Δ.Σ. του Δήμου Υδραίων,  όσο και οι δημότες σας, είσαστε εκτεθειμένοι γι' αυτές τις λογικές και συμπεριφορές σας εις βάρος μας!!!
Με αισθήματα καλής γειτονίας 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: