Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Οικονομική ενίσχυση από την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στους φτωχούς συνδικαλισμένους ψαράδες της Ερμιόνης!!Έστω και εκ των υστέρων το blog 
εκφράζει τις ευχαριστίες του   προς τη συμπατριώτισσά μας  
και για το φιλανθρωπικό της έργο!!

Το γεγονός συνέβη όπως μας πληροφόρησαν τυχαία, πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν η βαλλόμενη από όλες τις πλευρές τάξη των ψαράδων της Ερμιόνης,  το συνδικάτο τους, προφανώς, μέσω των εκπροσώπων του ζήτησαν από την κα. Μαριάννα Β. να τους κάνει δωρεά μια ποσότητα πετρελαίου, μέσω της Εταιρίας του συζύγου της κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη.  
Η απάντηση ήρθε με χρηματική επιταγή των 4.000 ευρώ, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Μέχρι εδώ, ουδέν σχόλιο. Το αντίθετο: - Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη  προς την ευεργέτιδα συμπατριώτισσά μας, που όπως μαθαίνουμε επεκτείνει την φιλανθρωπική της βοήθεια με δωρεές και οικονομικές χορηγίες και σε επαγγελματικές τάξεις οργανωμένες και συνδικαλισμένες, όπως είναι αυτή των ψαράδων της Ερμιόνης!!

Από την άλλη πλευρά, σαν πρώην επαγγελματίας ψαράς, θέλω να εκφράσω από το δικό μας βήμα τη θλίψη μου για την κατάντια... της άλλοτε υπερήφανης τάξης των αλιέων της Ερμιόνης, με δράση  σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και στεριές, μέχρι τα αφιλόξενα παράλια της βόρειας Αφρικής! Και δεν είναι μόνο αυτό. Πληροφορηθήκαμε ακόμα  και το άλλο θλιβερό, πως κατά τη μοιρασιά των χρημάτων τα μέλη του συνδικάτου των ψαράδων τσακώθηκαν μεταξύ τους και έγιναν «μαλλιά κουβάρια», για λόγους άνισης μοιρασιάς σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσαν!!…  Κι’ ακόμα,  υπήρξε και περίπτωση που κάποιος (κάποιοι;;) δεν πήραν μερδικό, με το αιτιολογικό, ότι είχαν ζητήσει προφορικά τη διαγραφή τους από το συνδικάτο!!!
Εάν το θέμα έχει ακριβώς έτσι όπως μας ενημέρωσαν, προφανώς οι εκπρόσωποι του συνδικάτου δεν ξέρουν, ούτε αυτό: «να μοιράσουν σε δύο γαϊδούρια άχυρο» όπως λέει ο λαός….
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

ΥΓ. Οποιαδήποτε απάντηση – διόρθωση ή οτιδήποτε άλλο, σας περιμένουμε εδώ στο φιλόξενο βήμα μας, σύμφωνα με τη δεοντολογία και με την υποχρέωση που έχετε εάν σεβόσαστε τον εαυτό σας. 
Οπουδήποτε αλλού δημοσιεύσετε τις απαντήσεις σας, δεν θα τις λάβουμε υπόψη μας,  με ό, τι αυτό σημαίνει για εσάς, το συνδικάτο σας και τη θέση σας στην κοινωνία μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια: