Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα οι δηλώσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας Δ. Καμιζή μετά την απόκτηση του σύγχρονου αυτοκινήτου περισυλλογής και μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών


Κι' όμως, ένας οραματιστής δήμαρχος αποχωρεί, 
εξ' αιτίας των αιώνιων σπεκουλαδόρων... της εξουσίας 
και των ανέμελων και ανενημέρωτων δημοτών του!!
Ας όψονται...

Ο Δήμαρχος Δ. Καμιζής: Το σύγχρονο αυτό αυτοκίνητο περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου μας, ήρθε σαν επιβράβευση όλων των προσπαθειών μας, κυρίως των εθελοντών δημοτών μας που με αντίξοες συνθήκες έκαναν την αρχή εκεί στο «Πλατύ πηγάδι» 

Είναι δωρεά από την "Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης" η οποία για τη συνεργασία μας αυτή βασίστηκε στα επιχειρήματα που προβάλλαμε εμείς ως δημοτική αρχή. Επιχειρήματα που εσείς οι δημότες μας δώσατε με το να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας γι' αυτή την ενεργεία με τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και που  οπωσδήποτε πρέπει να γίνει πιο συστηματική απ’ όλους μας και να αυξηθεί στη μέγιστη συγκέντρωση για να έχουμε και τα πολλαπλά οφέλη της.
Στο σημείο αυτό ανεξάρτητα με τις πολιτικές τοποθετήσεις του καθενός μας να ευχαριστήσω  τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη για τη δική του βοήθεια προς την επίτευξη αυτού του σκοπού,  που ο Δήμος μας οργανώθηκε για το πρόγραμμα ανακύκλωσης μέσω αυτής της εταιρίας.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ της Τρίπολης, αλλά ωστόσο το σχέδιό μας είναι να οργανώσουμε ένα χώρο μεταφόρτωσης στεγασμένο, με σιλό, πρέσα, ράμπα, κοντέινερ έτσι ώστε, να συγκεντρώνουμε μεγάλα φορτία και να γλυτώσουμε δρομολόγια για την Τρίπολη  για να έχουμε μικρότερο κόστος μεταφοράς. 

Για μένα το γεγονός ότι 10-20 δημότες σταθήκανε δίπλα μου σ' αυτό το σοβαρό εγχείρημα μου έδωσε φτερά και επιχειρήματα, για να απαιτήσω στους πιο πάνω και να τα αποτελέσματα. Έχουμε ένα σύγχρονο εργαλείο γι' αυτή τη δουλειά και 240 μπλε κάδους, από το τίποτα που παραλάβαμε από τους πρώην (80 κάδους που είχαν χρησιμοποιηθεί για σύμμεικτα απορρίμματα και τους πλύναμε, συμπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Κούστας)
Για να συνεχίσει ο κ. δήμαρχος, - είναι μια επιτυχία όλων μας, δημοτικής αρχής και δημοτών και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, με την ευχή και την ελπίδα να συνεχίσουμε  για περισσότερες επιτυχίες, να ανεβάσουμε το Δήμο πιο ψηλά.

Σε ερώτησή μας να μας κάνει μια μικρή αναφορά τι οργάνωση παρέλαβε από τις πρώην δημοτικές αρχές στο κεφάλαιο ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ μας είπε, - σήμερα  δεν θέλω να αναφερθώ σ’ αυτά, γιατί κάποιοι όταν ακούν τις αλήθειες δεν τις αντέχουν και   αντί να σκύψουν το κεφάλι κάτω θυμώνουν και περί άλλων τυρβάζουν…

Αυτό που θέλω να πω κλείνοντας προς όσους  δημότες δεν έχουν συλλάβει το μέγεθος των πολλαπλών ωφελειών που έχουμε από την διαλογή στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών, τους καλώ σήμερα για μια ακόμα φορά να συμμερισθούν και να σεβαστούν τις προσπάθειες των συνδημοτών τους και να κάνουν το ίδιο και αυτοί  για να αυξήσουμε την διαλογή αυτών των υλικών. 
Ακόμα, όταν η όποια δημοτική αρχή και κάποιοι  δημότες έχουν όραμα για τον τόπο μας, αυτό πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους μας. 
Έτσι, το μήνυμα που στέλνουμε για μια ακόμα φορά προς όλους τους δημότες της Ερμιονίδας  αυτή τη στιγμή. είναι, αυτό της συμμετοχής και του εθελοντισμού. Πιστεύουμε σ’ αυτό, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε στο μέλλον συντεταγμένα ως κοινωνία…
"Άλλωστε, εγώ φεύγω", θα μας πει με νόημα...

Για την μεταφορά στο blog

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: