Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Εκδήλωση υπό το σεληνόφως από το Δήμο Ερμιονίδας στην Κοιλάδα - τιμήθηκαν ο κ. Γιώργος και η κα Λίτα Λιβανού ....

Ανακηρύχτηκαν   και επίσημα επίτιμοι δημότες από τη Δημοτική αρχή ενώπιον  δημοτών της Ερμιονίδας οι ευεργέτες  - δωρητές μας  κ. Γιώργος και κα Λίτα Λιβανού για την μεγάλη προσφορά τους στον τόπο μας!!


Η  σεμνή εκδήλωση διανθίστηκε στη συνέχεια από συναυλία κλασικής και έντεχνης μουσικής  καθώς και με τραγούδι από καταξιωμένους  καλλιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές  στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και δικούς μας, από την Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας και ντόπιους γνωστούς τραγουδιστές. 


Φώτο - Ρεπορτάζ 
Σταμάτης Δαμαλιτης 
Χθες το βράδυ  στην Κοιλάδα πραγματοποιήθηκε μια  από τις πιο ωραίες  καλοκαιρινές εκδηλώσεις  του Δήμου Ερμιονίδας. Σ’ αυτό συνετέλεσε κυρίως  η ιδιαίτερη τιμή που μπορεί να κάνει ένας  Δήμος σε πολίτες και  είναι αυτή, της απονομής του τίτλου του «Επιτίμου Δημότη»  που απενεμήθη από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή  στο ζεύγος  κ. Γιώργου και κας Λίτας  Λιβανού υλοποιώντας  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις μεγάλες ευεργεσίες και δωρεές που έχουν κάνει  σε φορείς της περιοχής, αλλά και σε μεμονωμένους πολίτες.
Στον  κατάμεστο χώρο της εκδήλωσης δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως αναδυόταν γλυκά από τους παρευρισκόμενους  το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης προς τα τιμώμενα πρόσωπα, με ένα ολόγιομο χρυσαφένιο φεγγάρι «να συνηγορεί από πάνω μας» και μια κλασική ορχήστρα που με τις μουσικές εκτελέσεις της   έργων μεγάλων ξένων και Ελλήνων μουσικοσυνθετών, δημιουργούσαν 
εικόνες και παραστάσεις πρωτόγνωρες για το ψαροχώρι της Κοιλάδας.... 


Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του ΝΠ  Π. Π.Α.& Α. Νίκος Παπάς και στη συνέχεια ο κ. δήμαρχος προλογίζοντας το θέμα της εκδήλωσης  είπε μεταξύ άλλων: […] «Κυρία Λιβανού και Κύριε Λιβανέ η σημερινή βραδιά είναι αφιερωμένη σε εσάς. Διάλεξα τη σημερινή μουσική εκδήλωση  για να υλοποιήσω την απόφαση του Δ.Σ. να σας ανακηρύξω «Επίτιμους Δημότες του Δήμου» να τιμήσουμε εσάς  για όσα έχετε προσφέρει στον τόπο μας και είναι πάρα πολλά! Θέλω όμως να σας ευχαριστήσω σαν γιατρός και σαν άνθρωπος που εμπιστευτήκατε τα επιστημονικά μου κριτήρια για το πώς θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στις διάφορες ανάγκες τους και κυρίως σε θέματα υγείας. Τώρα μπορώ να πω δημόσια πως δεν μου το αρνηθήκατε ούτε μια φορά»!!
Ο κ. δήμαρχος  κατόπιν αναφέρθηκε στο καθημερινό κοινωνικό μέρος του ευεργετικού τους έργου στην μικρή κοινωνία της Κοιλάδας εκτός των άλλων και σε θέματα προσφοράς εργασίας των κατοίκων της στη δημιουργία των εγκαταστάσεων, τη συνεχή λειτουργία αυτών κι’ όχι μόνο στο ιδιόκτητο νησί τους που δεσπόζει στην είσοδο του λιμένα της Κοιλάδας,  όπου  έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη κοινωνική σχέση με την οικογένεια Λιβανού.  Αυτό φαίνεται (όπως είπε) από το  ότι οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν αλλάξει την ιστορική και γεωγραφική στο  χάρτη ονομασία του  νησιού από «Κορωνίς»  στο – «Το νησί του Λιβάνου»!!

Στη συνέχεια μίλησε ο δ/ντης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου Μανώλης Μαχαίρας  ο οποίος  αναφέρθηκε σε όλη την μεγάλη προσφορά με τις αλλεπάλληλες δωρεές τους όχι μόνο των τιμώμενων ευεργετών  σε ιατρικό εξοπλισμό που τον έχουν μόνο τα Νοσοκομεία της χώρας,  αλλά και αναλώσιμα υλικά για να λειτουργήσουν αυτά τα εξεταστικά μηχανήματα, αλλά και στην πολυέξοδη συντήρηση αυτών,   που αν περιμέναμε από την πολιτεία για όλα αυτά,  ακόμα θα περιμέναμε…. 
Είπε ακόμα ο κ. Μαχαίρας πως η δ/νση του Κ.Υ.Κ. προετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει εκδήλωση και να τιμήσει όλους τους δωρητές και ευεργέτες του ιδρύματος  που ακολούθησαν τη θεάρεστη προσφορά της οικογένειας Λιβανού  που με τις δωρεές τους έχουν προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στους πάσχοντες συμπολίτες μας όπου σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σωθεί και ανθρώπινες ζωές!

Επίσης εκ μέρους των φορέων που εκπροσωπούν μίλησαν ακόμα από την «Ομάδα Αλληλεγγύης Κρανιδίου» η κα. Μαρία Παπαντωνίου, ο κ. Τάκης Αγρίμης ως εκπρόσωπος του ποδοσφαιρικού σωματείου της Κοιλάδας «Κορωνίς» και τελευταίος ο εφημέριος της τοπικής Ενορίας  π. Θεμιστοκλής Μπάζος,  οι οποίοι αναφέρθηκαν ο καθένας ξεχωριστά για το χώρο που εκπροσωπούσαν  στα ευεργετήματα της οικογένειας Λιβανού εκφράζοντας στη συνέχεια την ευγνωμοσύνης τους. 

Το τιμητικό μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τον κ. δήμαρχο να διαβάζει το πρακτικό του Δ.Σ. με το οποίο τα μέλη του αποφάσισαν ομόφωνα να τιμήσουν και τυπικά τον κ. Γιώργο και κα Λίτα Λιβανού ως "Επίτιμους Δημότες του Δήμου Ερμιονίδας" Προσκλήθηκαν οι τιμώμενοι  να παραλάβουν αυτή την τιμητική διάκριση μαζί με άλλα αναμνηστικά δώρα.Η κα Λίτα Λιβανού εκφράζοντας και το σύζυγό της  με μικρή ομιλία εκτός των άλλων ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την τιμή που τους έγινε και όλους τους παρευρισκόμενους.


Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αυτό της μουσικής πανδαισίας που απολαύσαμε στη συνέχεια με τον γνωστό σε όλους μας μαέστρο  - δ/ντη Τάκη Μανιάτη  να ανακοινώνει το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς πού έδεσε απόλυτα με όλο το τιμητικό και συναισθηματικό πρώτο μέρος... 
Α΄   Μέρος
Αλιείς Μαργαριταριών G.  Bizet 
Menuet in  JSBach 
Pirates of carebean 
1. Ταγκό της Νεφέλης 
2. Η μικρή Ραλλού 
3. Αθανασία
4. Για την Ελένη
Β΄ Μέρος 
Moonlight  Beethoven
Serenade F. Schubert
1. Αστέρι μου φεγγάρι μου 
2. Αχ! Χελιδόνι μου

1. Μικρή πατρίδα  
2. Μια πόλη μαγική
3. Η Σωτηρία της ψυχής

Γ΄ Μέρος
Τρία παραδοσιακά Βαλκανικά τραγούδια
Libertango  του Astor Piazzola 

Ariona Jaho Βιολί Συμφωνική ορχήστρα Ανόβερο Γερμανία
Μαρκέλλα Μπινιέρη Βιολοντσέλο Συμφωνική Ορχήστρα ΝΕΡΙΤ
Οδυσσέας Μπάσσιος Φαγκότο Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Fatos Jaho Φαγκότο Καθηγητής στις Μουσικές Ακαδημίες 
Τιράνων &amp Πρίστινα 

Valentina Jaho Soprano των Λυρικών Θεάτρων της Ευρώπης
Καλλιρρόη Καμιζή Κλαρινέτο Φιλαρμονική Δήμου Ερμιονίδας
Βιβή Σπανάκου Κλαρινέτο Φιλαρμονική Δήμου Ερμιονίδας
Ευτυχία Μήτσα Τρομπέτα Φιλαρμονική Δήμου Ερμιονίδας
Βασίλης Δαπόντες Τραγούδι 
Ιωάννα Σκανδάλη Τραγούδι 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Τάκης Μανιάτης Η βραδιά έκλεισε με  τους τιμώμενους να συγχαίρουν ξεχωριστά όλους τους καλλιτέχνες, 
γι' αυτή την πολύ ωραία βραδιά που μας χάρισαν!


Δεν υπάρχουν σχόλια: