Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Με λαμπρότητα και Θεία κατάνυξη η τελετή των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Νικοδήμου στο λόφο «Πρωνός» δυτικά της Ερμιόνης.


Χοροστατούντος του μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, 
συνοδεία πολλών ιερέων της περιοχής.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν σήμερα για να τιμήσουν την τελετή εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Νικοδήμου που είναι κτισμένος στο «μπαλκόνι» θα λέγαμε της Ερμιόνης, με την πανοραμική θέα γύρω του. 
Κτήτορας του ναού είναι ο Ιεροκήρυκας Θείου  Λόγου Αρχιμανδρίτης  π. Νικόδημος Γ. Αεράκης γνωστός ως ιεροκήρυκας στην περιοχή πολλά χρόνια. 


Η τελετουργία άρχισε με την ακολουθία του  όρθρου, 
κατόπιν η χαρακτηριστική τελετή των εγκαινίων 
και στη συνέχεια η πρώτη θεία λειτουργία.


Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο π. Νικόδημος στην  άκρως συναισθηματική ομιλία του αναφέρθηκε και σε όλους αυτούς που συνετέλεσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο να ανεγερθεί αυτός ο περικαλλής ναός.
Η ομιλία του πατρός Νικοδήμου
Στη συνέχεια ο μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ εκφώνησε μικρή ομιλία με βαθιά κοινωνικά και θρησκευτικά μηνύματα. Αναφερόμενος στο έργο του πατρός Νικοδήμου αυτό της διακονίας του Χριστού μας  όπως και γι' αυτό της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού τον συνεχάρη, εκφράζοντας και τις ευλογίες του,  λέγοντας μεταξύ άλλων: […] Με το έργο σας αυτό αφήσατε και αφήνετε ένα ποτάμι πνευματικό  που θα αρδεύει τις καρδιές και θα ξεδιψά ο διψασμένος οδοιπόρος της ζωής αυτής. ‘
Μεγάλη η τιμή που σας έκανε ο Θεός μεγάλη η ευλογία, να δεχθεί ως θυσία ευάρεστων και θυμίαμα  δεχτών, όλη σας αυτή τη διακονία  και το  έργο τούτο να σας αξιώσει ως βαθέως γήρατος και σωματικών δυνάμεων να διακονείτε…


Φώτο ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: