Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Κρανίδι: Πρωτεύουσα της επαρχίας και η έδρα του Δήμου Ερμιονίδας...

…«στο πλαίσιο της έξυπνης πόλης»…
Η συνέχεια από  >>> ΕΔΩ....
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Δεν μας τιμάει κ. δήμαρχε 

αυτή η εικόνα του δημαρχείου μας…

Ορισμένες υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες  
σε χώρους που μας θυμίζουν άλλη χώρα…


Σε ό, ότι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο πέριξ του δημαρχείου και των άλλων υπηρεσιών 
οι εικόνες μιλούν από μόνες τους... 
Είναι μια μικρογραφία με ό,τι συμβαίνει καθημερινώς  τις προμεσημβρινές ώρες στο κέντρο του Κρανιδίου και όχι μόνο...

Κύριε δήμαρχε τόσο εσείς όσο και άλλοι φιλόδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι κληθήκατε από το λαό της Ερμιονίδας να διαχειριστείτε τα κοινά μας συμφέροντα. Πρέπει να το πάρετε απόφαση και να αφήσετε τις ψηφοθηρικές... και πατριωτικές... αντιλήψεις! Η πόλης του Κρανιδίου ως γεωγραφική θέση μπορεί να εξυπηρετεί την Ερμιονίδα, αλλά ο παλιός σχεδιασμός της πόλης δεν το επιτρέπει να είναι πρωτεύουσα του Δήμου, με όλες της υπηρεσίες, - δημοτικές, δημόσιες, διαφόρων Νομικών Προσώπων κ.α. να είναι εγκαταστημένες μέσα στο κέντρο της πόλης. Πρέπει να γίνει αποκέντρωση. Και δεν εννοούμε πέριξ του Κρανιδίου, αλλά και στην πόλη της Ερμιόνης, που αν θέλετε, ο οικισμός, έχει αυτό το χάρισμα του άπλετου χώρου, όπως π.χ. το πρώην δημαρχείο της και όχι μόνο εκεί.


Εμείς πάντως δεν έχουμε τη διάθεση να το πλατειάσομε  το θέμα, 
ούτε με λόγο και πολύ περισσότερο με φωτορεπορτάζ.

Το γραφείο αλλοδαπών...
Πιο αντιπροσωπευτικό... κτήριο γι' αυτούς ταλαίπωρους συνανθρώπους μας, δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Εκεί  έχει εγκατασταθεί και το γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Το γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου) και υποψήφιου δημάρχου Τάσου Λάμπρου  με την γραμματέα του.
Καλύτερα να μην το  περιγράψουμε και να το χαρακτηρίσουμε πως είναι εσωτερικά... 
Πρώην Δημαρχείο
Ερμιόνης  
Οι περισσότερες αίθουσες, με τα γραφεία, και την όλη σύγχρονη οργάνωση ηλεκτρονική κ.α. που χρειάζεται το προσωπικό ενός  δήμου για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς  στις μέρες  μας και να εξυπηρετεί τους πολίτες με άνεση, παραμένουν άδειες ως μουσειακοί χώροι για να μας θυμίζουν άλλες εποχές.... 
Ενώ στο Κρανίδι ο Δήμος (δηλαδή εμείς οι δημότες) πληρώνουμε ενοίκιο σε ιδιόκτητα κτήρια σαν αυτά που σας δείχνουμε στις πιο πάνω Φώτο για να στεγάζουμε κακήν - κακώς της δημοτικές υπηρεσίες...

Εξωτερικά το κτήριο του  πρώην Δημαρχείου  Ερμιόνης με τους άπλετους αύλειους χώρους που θα μπορούσαν να σταθμεύσουν δεκάδες αυτοκίνητα  προσωπικού και πολιτών προς εξυπηρέτηση άδειοι. 
Εκτός οι κοινόχρηστοι χώροι με τους πλατιούς δρόμους πέριξ αυτού. Ελπίζουμε να δείξετε κατανόηση κ. δήμαρχε όχι μόνο εσείς αλλά και όποιος – όποιοι στη συνέχεια κάποτε θα σας αντικαταστήσουν. Διότι είμαστε με το μέρος σας όταν παρατηρείτε   κάποιους συνδημότες  που θέλουν ακόμα να είμαστε χώρια σαν κοινωνίες στην Ερμιονίδα και όχι σαν Δήμος, αλλά αυτό πρέπει να το δείχνετε εμπράκτως.
Με εκτίμηση
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: