Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Η κοπή της Αγιοβασιλιάτικης πίτας από την «Χριστιανική Αδελφότητα Κυριών Ερμιόνης Αγ. Ιωάννης ο Ελεήμων»

Κοινωνικό γεγονός αντάξιο της  αδιαλείπτου 80χρονης αθόρυβης φιλανθρωπικής δράσης  στην περιοχή,
 με σεβασμό στους οικονομικούς χορηγούς, δωρητές και ευεργέτες 
και κυρίως, στους δυστυχείς  και αναξιοπαθούντες  συμπολίτες μας…

Το αδιαχώρητο   δημιουργήθηκε  στην αίθουσα του αντιπροσωπευτικού κέντρου «ΓΑΝΩΣΗΣ» στην βόρεια παραλία της Ερμιόνης  


Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης Γιάννης Δημαράκης και η πρόεδρος του Ν.Π.  Κυριακή Μήτσου, ενώ την Κοινότητα Ερμιόνης  ο πρόεδρος Χρήστος Δαγκλής και ο κοινοτικός σύμβουλος Δαμιανός Κουτούβαλης. Επίσης, παραβρέθηκαν  ο επικεφαλής της αξ. αντιπολίτευσης  Γιάννης Γεωργόπουλος με τη δημοτική σύμβουλο Ελένη  Γκαμίλη.  
Το παρόν του έδωσε όπως πάντα - πολλά χρόνια τώρα -  και ο τέως Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης  Καμιζής, όπως και ο πρώην δ.σ. Νίκος Παπάς.
Ακόμα, εκπρόσωποι  φορέων Ερμιόνης και Κρανιδίου.Η έναρξη της εκδήλωσης και η  ομιλία της προέδρου της Αδελφότητας
Φώτο από αριστερά η πρόεδρος της Αδελφότητας  Μαντίκα Καισαρέα
 και από δεξιά η γραμματέας Σοφία Μέλλου - Τσαμαδού 
την ώρα της ενημέρωσης του οικονομικού απολογισμού 
που συνέταξε η ταμίας Αικατερίνη Κοτταρά.


Η κυρία πρόεδρος προλογίζοντας την εκδήλωση στην ομιλία της αρχικά εξέφρασε  ευχές  εκ μέρους του Δ.Σ. και όλων των μελών της Αδελφότητας λέγοντας μεταξύ άλλων, πως η εκδήλωση αυτή φανερώνει την ενότητα  και  το σκοπό της. Δηλαδή, τη φιλανθρωπία. Γιατί ο Άγιος Βασίλειος,  ο σοφός μας διδάσκαλος, ήταν προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων.Και συνέχισε:«Η χρονιά που μας πέρασε με όσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε σαν πρόσωπα και σαν χώρα, συνολικά, δόξα τω Θεώ, πέρασε με θετικά αποτελέσματα. Πέρασε με όλες τις αδυναμίες  μας με τη βοήθεια του Αγίου μας, με τη βοήθεια του Θεού, με τη δύναμη του προστάτη Αγίου μας, τη στήριξη του επίτιμου προέδρου μας π. Ιωάννη Σαρρή, τη συνοχή των μελλών μας και την αγάπη των δωρητών μας. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, δεν μείναμε μακριά από τους έχοντας ανάγκη αδερφούς μας και μάλιστα με μεγάλη βοήθεια από τα μέλη μας, της δημοτική αρχή, από φορείς και ιδιώτες.
Πραγματοποιήσαμε λειτουργίες, εκδηλώσεις και εκδρομές, που μας βοήθησαν πνευματικά, αλλά και οικονομικά, στην πορεία της Αδελφότητας.
Η  Αδελφότητά μας φέτος συμπλήρωσε 80 χρόνια από το χρόνο δημιουργίας της και μέσα στο 2015 θα πραγματοποιήσουμε σχετική εκδήλωση για το σκοπό αυτό.
Πριν σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας στην εκδήλωσή μας, θα ήθελα να αναφερθώ και να ευχαριστήσω προσωπικά τον π. Ιωάννη Σαρρή και την πρεσβυτέρα του και  τα μέλη του τωρινού συμβουλίου μας που με πολύ αγάπη δουλεύουν για την Αδελφότητά μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω: Τις  κυρίες -  Μαρία Τσεγκή, Ελένη Δημαράκη, Μαρίνα Γκολεμά, Δήμητρα Πάτσιου καθώς και όλα τα μέλη  της αδελφότητας, για την πολύτιμη βοήθεια, την αγάπη τους, τη συμμετοχή και τις προσφορές τους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Ιωσήφ Γανώση για την πολύχρονη αγάπη  και τις συνεχείς προσφορές του, καθώς και για τη φιλοξενία του στην αίθουσα του κέντρου του και το κέρασμα που μας προσφέρει εντελώς δωρεάν. 
Ακόμα θέλω να ευχαριστήσουμε τον κ. Σταμάτη Δαμαλίτη που χρόνια τώρα προβάλλει με σεβασμό, την πορεία και την ιστορία της Αδελφότητά μας.
Ευχαριστούμε επίσης: Τον Δήμαρχο, την πρόεδρο και τα μέλη του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας για την προσφορά τους.
Τον πρόεδρο και τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης που στηρίζουν και ενδυναμώνουν την Αδελφότητά μας  ακούραστα.
Τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) για τον Μαραθώνιο Αγάπης που ήσαν συνδιοργανωτές.
Τις εκπαιδευτικούς μας κ.κ. Παρασκευή Σκούρτη, Βασιλική Μέλλου και  Ελένη Βλάσση – Δημαράκη, που χρόνια τώρα Χριστούγεννα και Πάσχα φορτώνουν τις τσάντες μας με τρόφιμα και τις ψυχές μας με αγάπη, παιδικά γέλια και χαρά. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών μας ειδικά τις περιόδους που συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είναι καθοριστική. Ιδιαίτερα τα φετινά Χριστούγεννα που  με την βοήθεια της κ. Σπυριδούλας Ζέρβα δ/ντριας του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης τα τρόφιμα που προσφέραμε ήταν επαρκέστατα.
Επίσης μετά από τρία χρόνια προσφορά κρεάτων (και με δεδομένη την οικονομική αδυναμία από το ταμείο του συλλόγου μας)  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον   συμπολίτη μας ο οποίος θέλει  να διατηρηθεί η ανωνυμία του για αυτή την προσφορά του, που μπορέσαμε να προσφέρουμε σε σαράντα (40) οικογένειες το κρέας των εορτών.
Ευχαριστούμε τον κ. Σαμπάνη για το γάλα.
Τους ελαιοπαραγωγούς για το λάδι. 
Τον κ. Άγγελο Μπουκουβάλα και την κα Αγάπη Κομμά για τα ρόδια τους.
Την κ.  Δήμητρα Χίλαρη την κ. Βιβή Σκούρτη την κ. Νάντια Γανώση, τον κ. Παναγιώτη Δημαράκη, τον σύζυγό μου, για τα δώρα που μας δώσατε για τη λαχειοφόρο μας.
Τελειώνοντας σας εύχομαι  ολόψυχα  αυτή την χρονιά να βλέπει ο καθένα μας περισσότερο τα προσωπικά του λάθη και με τη βοήθεια του Θεού να τα διορθώσει, γιατί έτσι μπορούν και οι άλλοι γύρω μας να αλλάξουν .

Καλή Χρονιά και με περισσότερο Χριστό στη ζωή μας.»

Στη συνέχεια η γραμματέας της Αδελφότητας Σοφία Μέλλου – Τσαμαδού ενημέρωσε τα μέλη αλλά και τους άλλους παρευρισκόμενους για τον οικονομικό απολογισμό του έτους  2014 που είχε συντάξει η ταμίας Αικατερίνη Κοτταρά και έχει ως εξής:

Υπόλοιπο 2013:   5000 ευρώ
Έσοδα      2014: 11.342 €
Σύνολο                   16. 342 €
Έξοδα       2014: 11.430 €
Σε χρήση  2015: 3.912 € σε Ε.Τ.Ε.
Στο ταμείο          1000 €
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη συνέχεια οι ιερείς μας π. Ιωάννης Σαρρής και π. Δ. Αμπελάς ευλόγησαν και έκοψαν την πίτα. 
Με βαθιά χριστιανικά μηνύματα η ομιλία του παπαΓιάνη.
Τις ευχές τους και με καλά λόγια για  το θεάρεστο  έργο της Αδελφότητας αναφέρθηκαν με τη σειρά: Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δημαράκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης Χρήστος Δαγκλής, η πρόεδρος του Ν. Π. του Δήμου Κυριακή Γ. Μήτσου, ο τέως Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Γεωργόπουλος.Ο  τέως Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτριος  Καμιζής
με τον επίτιμο πρόεδρο της Αδελφότητας τον Ερμιονίτη ιερέα π. Ιωάννη Σαρρή
Ήταν μια εκδήλωση που ξεχωρίζει από όλες τις άλλες που πραγματοποιούν για τον  ίδιο σκοπό  οι συλλογικοί φορείς του  Δήμου μας, πρώτον, γιατί το έργο της "Αδελφότητας Κυριών «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» Ερμιόνης" είναι βαθιά κοινωνικό και μεγάλο αλλά και μακρόπνοο, αφού φέτος κλείνει τα 80 χρόνια αδιάλειπτης φιλανθρωπικής  προσφοράς από τη δημιουργία της! 
Επί πλέον, γιατί αυτή την εκδήλωση τα τελευταία δύο χρόνια τη λαμπρύνει  με τη φιλοξενία στο  πολυτελές σαλόνι  του κοσμικού κέντρου «ΓΑΝΩΣΗΣ» στην Ερμιόνη ο  ιδιοκτήτης του Ιωσήφ  Αναστ. Γανώσης  

Φώτο - ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: