Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Συνέλληνες αυτό είναι το πεπρωμένο της φυλής μας…

Αυτή είναι η ιστορία μας ανά τους αιώνες να αντιστεκόμαστε στις επιβουλές των ξένων κατακτητών και να λέμε ΟΧΙ αγωνιζόμενοι υπέρ βωμών και εστιών!
Ας μη φανούμε δειλοί σ’ αυτό το Δημοψήφισμα που μας δίνει το δικαίωμα να εκφραστούμε ελεύθερα ενάντια στους εκβιασμούς  των άπληστων του διεθνούς καπιταλισμού και τα τσιράκια τους σε Ευρώπη και Ελλάδα… 
Οι προδότες ανέκαθεν υπήρχαν και θα υπάρχουν! 
Μη τους δίνεται αυτή τη χαρά…
Ας δείξουμε πως είμαστε συνεχιστές των  προγόνων μας σε όλο το διάβα της ιστορίας μας  και ας ακολουθήσουμε το μήνυμα εκείνων…

 «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

 (Ω, παιδιά της Ελλάδας, εμπρός για να ελευθερώσετε την πατρίδα, τα παιδιά, τις γυναίκες, τους βωμούς των πατρώων θεών και τους τάφους των προγόνων σας. Τώρα είναι ο υπέρ πάντων αγών) 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Τις ημέρες που η Ελλάδα ζει μέρες οικονομικής υποδούλωσης και εξαθλίωσης του λαού της δεν μπορεί, που θα πάει, θα θυμηθούμε ποιοι είμαστε κάποτε...

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

28 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ –  – Οι Έλληνες συντρίβουν τον περσικό στόλο

…Είχε ήδη ανατείλει ο ήλιος της μεγάλης εκείνης ημέρας, κατά την οποία έμελλε να αποφασιστεί η τύχη της Ελλάδας.

Οι δυο στόλοι, όντας αντιπαραταγμένοι, έμειναν για κάποιο διάστημα ακίνητοι, γιατί ο καθένας είχε συμφέρον ν’ αρχίσει ο άλλος τον αγώνα: οι Έλληνες για να εισέλθουν οι Πέρσες εντός του στενότερου λιμανιού της Σαλαμίνας και οι Πέρσες για να προελάσουν οι Έλληνες στον κάπως ευρύτερο χώρο μεταξύ των δύο στομίων του πορθμού. Ξαφνικά όμως αντήχησε πρώτος ο παιάνας των Ελλήνων, και η σάλπιγγα του Ευρυβιάδη σήμανε την έφοδο, κι επανέλαβαν το σινιάλο οι σάλπιγγες των στρατηγών, και αναβοήσαν τα πληρώματα:

  «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

 Πηγή διαδίκτυο


Δεν υπάρχουν σχόλια: