Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο διάγγελμά του - ...«τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα»…

http://www.real.gr/

Τσίπρας: «Η λαϊκή εντολή που πήρα εξάντλησε τα όρια της»Στο προεδρικό μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός με μήνυμα του προς τον ελληνικό ανακοίνωσε την απόφαση του για την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. «Η λαϊκή εντολή που λάβαμε στις 25 Ιανουαρίου εξάντλησε τα όρια της». 

«Επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη, περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλα όλο αυτό το διάστημα. Κάναμε την αντίσταση του λαού μας σημαία για άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Η ιδέα ότι πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα κερδίζει έδαφος. Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που έρχονται». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τώρα που ο δύσκολος κύκλος έφτασε στο τέλος του, αισθάνομαι την υποχρέωση να θέσω στην δική σας κρίση όλα όσα έπραξα. Αποφάσισα και θα υποβάλλω την παραίτησή μου και της κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

«Πρέπει να πάρει τον λόγο ο κυρίαρχος λαός» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι οι πολίτες θα αποφανθούν αν η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνησή του έχει τις προϋποθέσεις για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, ποιος και πως μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας, ποιος μπορεί να συνεχίσει τις συζητήσεις για την απομείωση του χρέους.
«Όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας ένα διαφορετικό δείγμα διακυβέρνησης. Έχουμε ακόμη πολλές δύσκολες μάχες εντός» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην διαφθορά και στην αλλαγή του κράτους, ώστε να γίνει πιο φιλικό για τον πολίτη. «Όλα αυτά απαιτούν καθαρή εντολή και σταθερή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά. 
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμη» και τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι στο μέλλον πιο έμπειρο, πιο έτοιμο και προσηλωμένο στον στόχο μίας δίκαιης Ελλάδας. 
Στην αρχή του μηνύματός του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους επτά μήνες διακυβέρνησης και έκανε λόγο για «ασφυξία χωρίς προηγούμενο» η οποία έλαβε τέλος με την επικύρωση της συμωνίας. 
«Δεν πρόκειται για το τέλος της δύσκολης κατάστασης, μπορεί ωστόσο να αποδεχθεί η αρχή του τέλους. Το αποφασιστικό βήμα για την ομαλοποίηση της οικονομίας. Αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια, παρούσα και ψύχραιμη», είπε. Τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την συμφωνία ωστόσο θα πρέπει να «ξανακερδίσουμε την κυριαρχία μας έναντι των πιστωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: