Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Ναι, οι δημοσιογράφοι ανήκουν στην κατηγόρια των επίσημων πολιτών...

...Αυτό, εκτός των άλλων... το ήξερε πολύ καλά ο ξεχωριστός 
Δήμαρχος  της Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής! 

Ήταν μήνας Αύγουστος του 2001, όταν ο Δήμαρχος Κρανιδίου Δ. Καμιζής σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Κρανίδι παρουσίασε την ιστορική έκδοση βιβλίου από το Δήμο, με αναφορά στον μεγάλο πολιτικό της πρώτης 20ετίας του περασμένου αιώνα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ελ. Βενιζέλου τον Κρανιδιώτη Εμμανουήλ Ρέπουλη. 
Λοιπόν, εκεί στην ομώνυμη πλατεία, παραβρεθήκαμε μαζί με τον τότε εκδότη της εφημερίδας «ΕΡΜΙΟΝΙΣ» συμπατριώτη μας Γιώργο Νοταρά να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση και να καταγράψουμε δημοσιογραφικά το γεγονός.  
Βρεθήκαμε εκεί από τους πρώτους και καθίσαμε σε καθίσματα της τέταρτης σειράς. Σε λίγο προσήλθε στο χώρο και ο δήμαρχος Δ. Καμιζής, μας χαιρέτησε και μας είπε να περάσουμε μπροστά στις πρώτες θέσεις κάτι που κάναμε, παρά την απορία μας. 
Η εκδήλωση αρχίζει και ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο, προσφωνεί τους επισήμους με τη σειρά που επιβάλλει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις και, έκπληκτοι ακούμε  (για πρώτη φορά στα χρονικά της Ερμιονίδας) στην προσφώνηση των επισήμων να μας προσφωνεί, λέγοντας  -  «Κύριοι Δημοσιογράφοι»!!  
Ναι, ο Δ. Καμιζής γνωρίζει του Τύπους! Και τους σέβεται!! Γιατί πράγματι οι Δημοσιογράφοι,  θεωρούνται επίσημοι και είναι αυτοί που μένουν να υπηρετούν την κοινωνία με την ενημέρωση που κάνουν στους πολίτες, ενώ οι άλλοι, αιρετοί και κλπ φεύγουν…

Να πούμε ακόμα,  πως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εγκύκλιο που έστελνε στους Δήμους για τις Εθνικές εορτές εκτός των άλλων επισήμων που αναφέρονται σ' αυτό το έγγραφο αναφέρει και τους τοπικούς δημοσιογράφους. Ο Δήμος Ερμιόνης παλιότερα που λάβαινε τέτοιες εγκυκλίους δεν είχε συμμορφωθεί ποτέ με αυτό το μέρος της εγκυκλίου. 
Δεν ξέρουμε τώρα με τους ενιαίους Δήμους τι αναφέρουν οι σημερινοί εγκύκλιοι της Περιφέρειας.  

Αφορμή αυτής της αναφοράς μας στάθηκε  η ψηφοθηρική συμπεριφορά και αντίληψη των διαφόρων αιρετών και άλλων, που προσκαλούνται από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων για την κοπή της Βασιλόπιτας σε μια ατέλειωτη «πασαρέλα» που έχει γίνει πλέον θεσμός… για τους γνωστούς λόγους... να συνεχίσουν την κοπή της πίτας. Μετά τις ευχές τους κ.α. ... κόβοντας το δικό τους κομμάτι, το αφιερώνουν – προσφέροντάς το σε όποιον συμπολίτη μας αυτοί νομίζουν, ακόμα και σε κάποιους που δεν είναι παρόντες!!…
Ένας εξ αυτών, επίσημος - αιρετός έχει αποκτήσει το δικαίωμα… να κόβει διπλό κομμάτι πίτας και να το προσφέρει με τα δικά του κριτήρια... όπου αυτός νομίζει και, για τους δικούς του πραγματικούς λόγους! 

Τα υπόλοιπα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας...
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε  και το ρεπορτάζ μας για την παρουσίαση  του βιβλίου του Εμμ. Ρέπουλη που δημοσιεύτηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΑΡΓΟΛΙΔΑ»

Για να το διαβάσετε - κάντε δεξί κλικ στο δημοσίευμα, κατόπιν άλλο κλικ στη θέση (άνοιγμα συνδέσμου  σε νέο παράθυρο και κατόπιν κλικ στο συν να ανοίξει) και, καλή ανάγνωση...


Δεν υπάρχουν σχόλια: