Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

4 λόγοι για να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη...


Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη και συνάμα δύσκολη περίοδος για μια γυναικά.Πολλές ορμόνες, άγχος για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται  άλλα και… αποχή από το σεξ.
Πολλές γυναίκες φοβούνται και δεν γνωρίζουν αν επιτρέπεται τελικά το σεξ στην εγκυμοσύνη. Και ναι επιτρέπεται πάντα βέβαια με προσοχή και οδηγίες από τον γιατρό.
Το σεξ δυναμώνει τους δεσμούς: Αρκετές γυναίκες ξαφνικά επικεντρώνονται μόνο στην εγκυμοσύνη τους, γεγονός που ενδέχεται να κάνει το σύντροφό τους να αισθάνεται περιθωριοποιημένος, όπως υποστηρίζει ο δρ. Πέπερ Σβαρτζ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. «Είναι σημαντικό να μοιράζεται το ζευγάρι τη σωματική αφοσίωση, ως έναν τρόπο διατήρησης των θεμελίων του οικοδομήματος της νέας του οικογένειας», λέει ο δρ. Schwartz.
Θα ανακαλύψετε καινούργιες στάσεις: >>>>>
Η ιεραποστολική στάση απομυθοποιείται πολύ γρήγορα, αφού το να είναι ο σύντροφος από πάνω σας ενδέχεται να ασκεί πολλή πίεση στην κοιλιά σας. Προσπαθήστε να καθίσετε στην άκρη του κρεβατιού καθώς ο σύντροφός σας θα είναι γονατιστός ή καθιστός μπροστά σας. Ενδείκνυται και η στάση «κουτάλι», όπου και οι δυο σας είστε ξαπλωμένοι με φορά προς την ίδια κατεύθυνση.
Θα σας κάνει να νιώθετε διαφορετικά: Η εγκυμοσύνη αυξάνει την πίεση του αίματος στην ηβική περιοχή, πράγμα που εντείνει τον αισθησιασμό, οπότε ορισμένες γυναίκες βιώνουν έντονους οργασμούς, όπως υποστηρίζει η δρ. Κλαιρ Τζόουνς, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Νοσοκομείο «Mount Sinai» του Τορόντο. Ο κόλπος, επίσης, είναι πιο υγρός λόγω των αυξημένων οιστρογόνων και το στήθος είναι πολύ πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα.

Ο οργασμός είναι χαλαρωτικός: Όταν συντελείται η διαδικασία του οργασμού, εκκρίνεται στον οργανισμό οξυτοκίνη, η ορμόνη που παράγει ενδορφίνες, οι οποίες σας κάνουν να αισθάνεστε ευφορία και γαλήνη. Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δρ. Σβαρτζ, όποτε συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να καταβάλλετε από άγχος ή στρες, σκεφτείτε ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά, ακόμα και να σας απαλλάξει από τους πόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: