Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Μήνυμα προς "ναυτιλλόμενους"αιρετούς... παράγοντες... μεσάζοντες... και παπαγαλάκια... Ερμιονίδας, Αργολίδας και Αρκαδίας !!!

Κύριοι στην κρίση που περνάτε (αν το καταλαβείνετε...) δεχόμαστε και άρθρα σας για ξεκάρφωμα των ψηφοφόρων σας... και, ο νοων νοέιτω...

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016


ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ…

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ…
Στην ενεργοποίηση του μέτρου του κλεισίματος έως και έναν μήνα των καταστημάτων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά προχωρά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής...
>>>>>


Σχετική εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να αντιμετωπίσει την αυξημένη φοροδιαφυγή.

Όπως εξήγησε ο Γ. Πιτσιλής σε δηλώσεις του, μετά την προγραμματισμένη συνάντησή του για τη φοροδιαφυγή με τους φορείς της αγοράς, στόχος της ενεργοποίησης του μέτρου -το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία- δεν είναι το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά η φορολογική συμμόρφωση. Για αυτό και στο πλαίσιο εφαρμογής του, θα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και καταστήματα που εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις. Το μέτρο θα ενεργοποιείται και στην περίπτωση φυσικής παρεμπόδισης του ελέγχου από τους ελεγχόμενους.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να στείλει μήνυμα στην αγορά ότι η μείωση των προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων δεν απαλλάσσει τους υπόχρεους από την αξιολόγηση της συμπεριφοράς τους από τις φορολογικές αρχές.

Έτσι, οι επιχειρηματίες με αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας θα επιλέγονται για φορολογικό έλεγχο και θα τους επιβάλλεται η ποινή του λουκέτου στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται. Οι έλεγχοι, βάσει της νέας εγκυκλίου, αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ το βάρος θα δοθεί σε περιοχές με μεγάλη παραβατικότητα και στις τουριστικές περιοχές, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες μεταφέρεται ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας.Πάντως, στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να επανεξετασθεί η νομοθεσία που αφορά στο ύψος των προστίμων που επιβάλλονται για μη έκδοση αποδείξεων, αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν τελικά αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: