Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Δημήτρης Καμιζής τ. Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας - Επειδή το όνομά μου εμπλέκεται κακόβουλα και συκοφαντικά....

Για τη ΔΕΥΑΕΡ λοιπόν και το μεγάλο  έργο του αγωγού αποχέτευσης Πόρτοχέλιου – Κρανίδιου- Κοιλάδας εφ’ όλης της ύλης κι’ όχι μόνο…


[…] Εάν συμβεί να χαθεί το  έργο και αυτό για δεύτερη φορά, το δυστύχημα για τους δημότες θα είναι πολύ μεγαλύτερο του πρώτου διότι η ΔΕΥΑΕΡ θα αναγκαστεί να καταβάλει και τα "σπασμένα" της απώλειας του πρώτου έργου περίπου 1.500.000,00 ευρώ διότι σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες αρχές είχαμε καταφέρει μέσα στην χρηματοδότηση του νέου έργου 15.000.000,00 ευρώ να ενταχθούν και τα οφειλόμενα στον εργολάβο για εργασίες τις οποίες η ΔΕΥΑΚ και η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας τότε δεν εξόφλησαν προς τον εργολάβο! Δηλαδή θα συμβεί αυτό που η ευαγγελική περικοπή περιγράφει: "και εσταί η δευτέρα πλάνη χείρων της πρώτης"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 


Κύριε Δαμαλίτη, όπως γνωρίζετε λίγο πριν από την οικειοθελή αποχώρησή μου από τα δημοτικά πράγματα του τόπου μας, διέκοψα την λειτουργία του ιστολογίου που διατηρούσα με τίτλο "Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας", έχοντας αποφασίσει να μην ασχοληθώ ούτε να εμπλακώ ξανά στα δημοτικά δρώμενα. Απεχώρησα από τον Δήμο Ερμιονίδας και δεν υπέβαλα εκ νέου υποψηφιότητα στις προηγούμενες εκλογές έχοντας επιτελέσει κατά τη γνώμη μου αλλά και κατά τη γνώμη πολλών δημοτών μας ένα πλούσιο και σημαντικό έργο σε πάρα πολλούς τομείς.
Επειδή τον τελευταίο καιρό όμως γίνεται αναφορά στο όνομά μου κυρίως από τον σημερινό Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στην διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων μέσα και έξω από την παράταξή του επιχειρεί εκ νέου κατά την προσφιλή του τακτική να μεταφέρει τις ευθύνες του σε άλλους συκοφαντώντας εμένα και το έργο μου, παρακαλώ να φιλοξενήσετε  στο ιστολόγιό σας κάποιες απαντήσεις και παρατηρήσεις μου επ' αυτών των θεμάτων όπου τουλάχιστον εμπλέκεται το όνομά μου κακόβουλα και συκοφαντικά.

Περί Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. λοιπόν
Με τη λήξη και της δεύτερης θητείας μου στον Καποδιστριακό Δήμο Κρανιδίου παρέδωσα στον νέο Δήμαρχο κ.Σφυρή την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κρανιδίου ΔΕΥΑΚ τότε και μάλιστα δια πρωτοκόλλου, την οποία είχα ιδρύσει προκειμένου ο τότε Δήμος Κρανιδίου να τύχει Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή μεγάλων απαραίτητων έργων ύδρευσης αποχέτευσης.
Η ύπαρξη δημοτικών επιχειρήσεων ήταν τότε και είναι και σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους Δήμους από την τάξη μεγέθους του δικού μας Δήμου και πάνω, προκειμένου να τύχουν Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Και πράγματι λοιπόν με εργαλείο την ΔΕΥΑ Κρανιδίου πετύχαμε τότε την έγκριση και χρηματοδότηση του μεγάλου έργου "Αποχέτευση του Δήμου Κρανιδίου" το οποίο δυστυχώς για τον τόπο μας ο κος Σφυρής, ως Δήμαρχος την περιόδου 2007-2010, δεν μπόρεσε να εκτελέσει και το έργο προϋπολογισμού 11.000.000,00 ευρώ περίπου κατά τα γνωστά απεντάχθη. Το γιατί ο γειτονικός μας Δήμος Ερμιόνης την περίοδο αυτή δεν συνέστησε παρόμοια επιχείρηση ΔΕΥΑ δεν αφορούσε εμένα ως Δήμαρχο και  είναι πιθανόν άλλωστε να μην χρειάζονταν λόγω του πληθυσμιακού μεγέθους του Δήμου και ενδεχομένως καλώς έπραξε ο κος Λεμπέσης ως Δήμαρχος του τότε Δήμου Ερμιόνης και το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ίδρυσαν παρόμοια επιχείρηση. Ποτέ δεν άσκησα εγώ κριτική γι' αυτό το θέμα.
Κατά την παράδοση λοιπόν της ΔΕΥΑ Κρανιδίου το 2006 στη νέα δημοτική αρχή του κου Σφυρή η επιχείρηση ήταν υγιής καθόλα, όπως άλλωστε φαίνονταν και από τους απολογισμούς και ισολογισμούς της. Τα δε οφειλόμενα προς την ΔΕΥΑΚ ήταν πολύ περισσότερα από τα οφειλόμενα της ΔΕΥΑΚ προς τρίτους. Υπήρχαν δε και ταμειακά διαθέσιμα.
Ήταν αρκετά όμως τα τέσσερα χρόνια της επόμενης θητείας για να καταστραφούν όλα τα επιτεύγματα και τα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης, με αποκορύφωμα την απένταξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου, τις δικαστικές απαιτήσεις του εργολάβου του έργου από την επιχείρηση ύψους περίπου 1.500.000,00 ευρώ, τις οποίες αντιμετωπίσαμε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας στη νέα δημοτική θητεία του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Ερμιονίδας. Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που παραλάβαμε την 1/1/2011, την διαλυμένη σχεδόν πλέον ΔΕΥΑΚ, είναι και η επιστολή της τότε διευθύντριας της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ κας Ιωάννας Μερεμέτη, πολιτικού μηχανικού, η οποία συνετάγη στις 24/1/2011 και απεστάλη σε μένα ως Δήμαρχο Ερμιονίδας και στην νέα Πρόεδρο του τότε Διοικητικού της Συμβουλίου κας Αλεβίζου και στα μέλη του. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος σήμερα να δημοσιοποιήσω αντίγραφο αυτής της επιστολής (από όσα έχουν κατά το παρελθόν δημοσιοποιηθεί άλλωστε και διατηρώ στο αρχείο μου για κρίσιμες υποθέσεις), παρακάτω προκειμένου να υπερασπιστώ όχι τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου αλλά το έργο το οποίο επιτελέσαμε. Αβίαστα και ο πλέον περί τα διοικητικά αδαής αναγνώστης από τα πρώτα άρθρα της ανάγνωσης της επιστολής αυτής θα καταλάβει ότι η ΔΕΥΑΚ ουσιαστικά είχε διαλυθεί αφού σωρεία  προηγούμενων αποφάσεων του Δ.Σ. βάσει των οποίων εκινείτο η επιχείρηση δεν είχαν καν συνταχθεί!
Παραθέτω την επιστολή στο τέλος του κειμένου αυτού.

Μέσα σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση που παραλάβαμε την επιχείρηση και με τιτάνια προσπάθεια τόσο δική μου όσο και της Προέδρου κας Αγγελικής Αλεβίζου , της αναγκαστικά πλέον προβληματικής και  μετεξελιχθείσας ΔΕΥΑΕΡ και του Διοικητικού της Συμβουλίου αλλά και με την συνδρομή του τέως Υπουργού Περιβάλλοντος κου Μανιάτη, καταφέραμε να επανεντάξουμε του απωλεσθέν και απενταχθέν έργο αποχέτευσης σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση 15.000.000,00 περίπου ευρώ, το οποίο καθόσον πληροφορήθηκα από το ιστολόγιό σας κινδυνεύει εκ νέου να απενταχθεί. Εάν δε συμβεί και αυτό για δεύτερη φορά, το δυστύχημα για τους δημότες θα είναι πολύ μεγαλύτερο του πρώτου διότι η ΔΕΥΑΕΡ θα αναγκαστεί να καταβάλει και τα "σπασμένα" της απώλειας του πρώτου έργου περίπου 1.500.000,00 ευρώ διότι σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες αρχές είχαμε καταφέρει μέσα στην χρηματοδότηση του νέου έργου 15.000.000,00 ευρώ να ενταχθούν και τα οφειλόμενα στον εργολάβο για εργασίες τις οποίες η ΔΕΥΑΚ και η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας τότε δεν εξόφλησαν προς τον εργολάβο! Δηλαδή θα συμβεί αυτό που η ευαγγελική περικοπή περιγράφει: "και εσταί η δευτέρα πλάνη χείρων της πρώτης".
Παραμένει διεγραμμένη από την ιστοσελίδα του  Δήμου  Ερμιονίδας!!

(Σημείωση blogger: Διαβάστε κάτι πολύ ενδιαφέρον ->  ΚΛΙΚ ΕΔΩ....)

Τέλος, κατά την αποχώρησή μου από την δημοτική αρχή στις 31/08/2014 παρέδωσα δια πρωτοκόλλου εκ νέου όλα τα πεπραγμένα της θητείας μου με θετικά αποτελέσματα και μεταξύ αυτών και όσα αναφέρονται στην λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ, με το μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα την επανένταξη του έργου «Αποχέτευση Κρανιδίου» 15.000.000,00 ευρώ αλλά και τη νέα ένταξη ενός μεγάλου έργου «Ύδρευσης Κρανιδίου» προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ, του οποίου η εκτέλεση ξεκίνησε αλλά εδώ και μήνες έχει διακοπεί. Ελπίζω να μην έχει χαθεί και αυτό το έργο. Την κύρια ευθύνη για όλα αυτά κατά την γνώμη μου ασφαλώς την έχει η εποπτεύουσα αρχή της επιχείρησης δηλαδή ο Δήμος και ο Δήμαρχος και όχι η διοίκηση και οι υπάλληλοι της επιχείρησης.

Διαβάστε τρία έγγραφα ντοκουμέντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: