Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Βιβή Σκούρτη με λίγα απλά λόγια, σταράτα και καλά...

Απορριμμάτων συζήτηση συνέχεια…

η εικόνα προφίλ της Παρασκευή ΣκούρτηΑπό παλιά είχαμε εκφράσει την άποψή μας, ότι η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) είναι μια βαθειά πολιτική πράξη. Η άποψή μας αυτή επιβεβαιώνεται τούτες τις μέρες με τον πιο τρανταχτό τρόπο. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
1 Η επιλογή τοποθέτησης του δεματοποιητή δεματοποίησης σύμμικτων απορριμμάτων είχε ως στόχο την έτοιμη καύσιμη ύλη του αρχικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας, που προέβλεπε τη δημιουργία εργοστασίου καύσης των απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας. Τα εργοστάσια ήσαν έτοιμα και θα τα αναλάμβανε η Εταιρεία του Μπόμπολα.
2.   Επομένως στη φάση αυτή η διαλογή στην πηγή δεν εξυπηρετούσε.
3.  Σήμερα η επιλογή της Περιφέρειας  είναι άλλη. Επέλεξε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ να φτιάξει αμφιβόλου αποτελέσματος εργοστάσια και σταθμούς μεταφόρτωσης. Ο εργολάβος τώρα είναι η ΤΕΡΝΑ.
4. Τα δέματα στα Δίδυμα στη σημερινή τους κατάσταση δεν εξυπηρετούν τα νέα εργοστάσια. Τι θα τα κάνουμε λοιπόν;  Απλό, θα τα θάψουμε όπως-όπως και αυτή τη διαδικασία θα την ονομάσουμε ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΔΑ Διδύμων.
5. Στους πολίτες της Ερμιονίδας θα εξηγήσουμε τι θα τους κοστίσει ο τρόπος που επέλεξε να διαχειριστεί τα απορρίμματα τούτη τη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου;
6. Τον χωρίς αδειοδότηση χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων στο Κρανίδι η παρούσα Δημοτική Αρχή τον ονομάζει Πράσινο Σημείο, όταν δεν έχουν ακόμα καθοριστεί από τον νόμο οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των Πράσινων Σημείων.
Μέσα σε όλα αυτά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η συγκέντρωση με πρωτοβουλία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας, μία εξόχως πολιτική πράξη που κατέληξε στο σωστό ψήφισμα. Από τη συγκέντρωση αυτή έλειπαν οι Βουλευτές της Αργολίδας της Ν.Δ. κ.Ανδριανός και του ΠΑΣΟΚ κ.Μανιάτης.  Έλειπε και ο κ. Λυμπερόπουλος , που υποτίθεται ότι θα εξέφραζε την αριστερά. Οι απουσίες αυτές έχουν πολιτική σημασία που δεν είναι άλλη από τη στήριξη των επιλογών των κ. Τατούλη  και των επιλογών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Η προσπάθεια των πολιτών της Ερμιονίδας για ανακύκλωση στην πηγή, ανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση και ταφή των υπολειμμάτων συνεχίζεται. Η παρουσία του κ. Γκιόλα Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ επίσης είναι πολιτική πράξη που φανερώνει ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια αυτή των πολιτών.
                                             Βιβή Σκούρτη


Δεν υπάρχουν σχόλια: