Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Τα οφέλη των πικάντικων τροφών και το πρόβλημα με τις τηγανιτές πατάτες....

Posted by kalinda στο Ιουνίου 12, 2016

pontiaka_fagita_367534360
Πολλοί άνθρωποι είναι φαν των πικάντικων γεύσεων. Τα μπαχαρικά όμως εκτός από το ότι προσθέτουν γεύση στο φαγητό μας έχουν και πολλά οφέλη που κάνουν καλό στην υγειά μας. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

Βοηθούν να χάσουμε βάρος: Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, η ουσία αυτή επιταχύνει την λειτουργιά του μεταβολισμού και βοηθά το σώμα να κάψει θερμίδες γρηγορότερα. Επισης έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε καυτερά φαγητά καταναλώνουν λιγότερες μερίδες με αποτέλεσμα να παίρνουν και λιγότερες θερμίδες.
Είναι ωφέλιμα για την καρδιά: Οι καυτερές πιπεριές έχουν την δυνατότητα να διαλύουν θρόμβους στο αίμα. Αυτό σημαίνει πως κάποιος που τρώει καυτερά φαγητά βελτιώνει την κατάσταση υγείας της καρδιάς του. Έρευνα έχει δείξει ότι ....
>>>>>>>>
η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL ή αλλιώς «κακή» χοληστερόλη) αντιστάθηκε στην οξείδωση για περισσότερο χρόνο (κάτι που μπορεί να φράξει τις αρτηρίες) όταν προστέθηκε τσίλι στην καθημερινή διατροφή, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο.
Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος: Τα πικάντικα φαγητά ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Επισης ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος και η καρδιά χτυπά πιο δυνατά. Οι πιπεριές βοηθούν στην ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνες A και C.
Δρουν κατά του καρκίνου: Έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση τσίλι και κάρι μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου. Η καψαϊκίνη επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλεί ακόμη και την «καταστροφή» τους χωρίς να βλάπτονται τα περιβάλλοντα κύτταρα.
Βελτιώνουν την πέψη: Τρώγοντας καυτερά μπαχαρικά εκκρίνεται περισσότερο υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διαδικασία της πέψης. Μέσω της καψαϊκίνης σκοτώνονται επίσης και τα βακτήρια του στομάχου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΟΚ Πόσα χλμ πρέπει να κάνεις για να κάψεις μια μερίδα τηγανιτές πατάτες;

Posted by kalinda στο Ιουνίου 12, 2016
Τρώγοντας ένα γεύμα γεμάτο θερμίδες, όπως μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες προκαλείται ένα τεράστιο σοκ στον οργανισμό σας.
Το πρόχειρο φαγητό είναι εθισμός.  Και όποιος ξεκινά τρώγοντας έστω και σνακ junk food δύσκολα θα σταματήσει μετά από δυο τρεις μπουκιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: