Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Ρεπορτάζ - σχόλια από το αρχείο του blog στο διηνεκές!! και, τα κατορθώματα... του τέως!! - συνέχεια...

ΓΙΑΤΙ, - «Η καλλιέργεια στη μνήμη και σε κάθε μορφή
 εξουσίας,  είναι η ίδια η ύπαρξή μας»...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

«Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερμιόνης» 

ένας σύλλογος φάντασμα…


Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, το όργιο της πατρωνίας και της ψηφοθηρίας και άλλων συναφών, που έκαναν κάποια πρασινοπαίδια πριν μερικά χρόνια, για να μαζέψουν τον κόσμο τους… στις τελευταίες εκλογές του Περιβαλλοντικου Συλλόγου Ερμιόνης και απ’ ότι φαίνεται για πάντα!
«Να πάρουμε τον σύλλογο ουρλιάζανε» και άλλα πολλά…
Κατόπιν, «να διώξουμε και να διαγράψουμε την Βιβή την Σκούρτη πρώτα από το Δ.Σ. έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, σε ποιόν θα δώσουμε λογαριασμό, αφού εμείς είμαστε στα πράματα (!) και μετά θα αναγκαστεί να φύγει...»
Και ύστερα – ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα!!!
Η κατάντια και το ρεζιλίκι ενσαρκωμένο, από μια μεγάλη συμμορία. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και τις δημοτικές εκλογές και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, τι έχουν να δούναι τα μάτια μας. Σας το ξαναλέμε. Θα γίνουν Σημεία και Τέρατα… Είναι η ώρα, που θα εξωτερικεύσουν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, όλο τον ψυχισμό τους…
Φώτο: Η μπογιά ήταν «παπορίσια» γι’ αυτό η εικόνα παραμένει ανεξίτηλη για να μας θυμίζει την εποχή που γέννησε τον λαϊκισμό και στον τόπο μας, με όλα τα παρεπόμενά του…
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Ενεργές πολίτισσες Ερμιόνης: Τι μας θύμησες κύριε Δαμαλίτη.


Από το blog της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Πάρτε το κείμενο των ενεργών συμπολιτισσών μας και κάντε το σημαία! 
Γιατί όπου νάναι, θα σημάνουν οι καμπάνες...
Αγαπητές μου κυρίες εάν βιώσατε τέτοιες λογικές και συμπεριφορές με τα ίδια σας τα μάτια  όπως αναφέρεστε στο ποιο κάτω δημοσίευμά σας, έπρεπε να σας τα θυμίσω εγώ, αφού έχουμε το ίδιο εργαλείο ενημέρωσης; Αλλά τι λέω τώρα… 
Αρκεί που έγινε η αρχή και παραδεχόσαστε κάποιες αλήθειες μου. Είναι και αυτό κάτι…
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
.................................................................................................................................................................................................................

Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 
Τι μας θύμησες κύριε Δαμαλίτη. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 
Γιατί η μνήμη σώζει.
Από τις πιο μελανές μέρες του τόπου μας, όπου 
οι πρακτικές οπαδών σε παρέπεμπαν σε άλλες εποχές.
Το χρονικό της ντροπής... >>>>

Μετά από την παρότρυνση της κας Σούλας Γιαγκιόζη και της κας Ευγενίας Πάλλη να συμμετέχουν κάποια μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο, για να μην καταργηθεί εφόσον δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κανένα μέχρι τότε να συμμετέχει, εκδηλώσαμε ενδιαφέρον για να βοηθήσουμε τον σύλλογο κάποιες από εμάς.
Ήταν πολύ λίγα τα μέλη του τότε συλλόγου, άρα με τα 12 συνολικά άτομα που καταφέραμε 
να συγκεντρωθούμε τη δεύτερη Κυριακή μπορούσε να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία 
Η γνώμη της «πρωτοβουλίας» ήταν να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία ώστε να υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές και να παραχθεί έργο..
Την Τρίτη Κυριακή σοκαριστήκαμε και ντραπήκαμε , από τον μηχανισμό που ενεργοποιήθηκε από τους ανθρώπους του δημάρχου, στο άκουσμα της συμμετοχής μας και της πιθανής εκλογής μας στον σύλλογο.
Κοσμοπλημμύρα..
Είδαμε 70 νέες εγγραφές μελλών με ημερομηνία την προηγούμενη των εκλογών έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και να ψηφιστούν. 
Είδαμε στη θέση της Ευγενίας και της Σούλας, που είχαν ορισθεί σαν εφορευτική επιτροπή, δυο δημοτικούς συμβούλους, τον κο Βασίλη Αιβαλιώτη και τον κο Παναγιώτη Μέξη και είδαμε με πόση αγωνία μετρούσαν τα κουκιά. Ολόκληρες οικογένειες φίλων παρέλασαν από το δεφτέρι της «προστασίας του περιβάλλοντος» ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν οι πιο «περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι».
Τα αποτελέσματα των εκλογών γνωστά, όπως και η δράση του συλλόγου.
Το περιβάλλον λοιπόν στο βωμό της ψηφοθηρίας.
Ποιές αλήθεια φοβήθηκαν;
Τις γυναίκες της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ που τότε ήταν στους δρόμους διεκδικώντας, με όλους τους τρόπους λύση για την ντροπή του τόπου, την μολυσμένη θάλασσα μας, με πραγματικό ενδιαφέρον.
Τότε που όλοι αυτοί οι κύριοι μας διαβεβαίωναν ειρωνικά ότι ο βιολογικός δεν πρόκειται να λειτουργήσει. . 
Αλήθεια, όλοι αυτοί που υπέγραψαν στο «δεφτέρι του περιβάλλοντος» 
και εκείνοι που εκλέχτηκαν, που είναι τώρα και ποιο είναι το έργο τους;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: