Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Αντικατάστησαν το Δημοτικό Συμβούλιο την κορωνίδα των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα δελτία Τύπου στα blogs!! …

Πως αλλάζουν οι καιροί… 
- Συνέβη και αυτό στον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας 
επί δημαρχίας Δημήτρη Σφυρή!... 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τάσος Λάμπρου – προς δήμαρχο Δ. Σφυρή >
Αποτελεί γενναιότητα σε αυτόν που διοικεί να παραδεχτεί το προσωρινό του λάθος,
 να αναθεωρήσει την άποψη του και να συμπορευτεί με 
την νομιμότητα και την κοινή επιστημονική λογική...

"ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"
Επί της ουσίας, κ. Αντιπρόεδρε της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Τετάρτη 29/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΧΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δήμαρχε μην ψάχνεις υπονομευτές του έργου σου, ευθύνη σου είναι η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Εσύ άλλαξες απόψεις και θέσεις όχι εμείς.
Γνωστοποιώ στα ΜΜΕ κρίσιμα αποσπάσματα από την απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Α/Α 52/2016 της 7 Μαρτίου 2016 όπου φαίνονται οι 4 προτάσεις που έκανες εσύ και οι οποίες αποτελούν την απόφαση του Συμβουλίου μας. 


Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, αναθεώρησε την θέση σου, υλοποίησε την απόφαση του ΔΣ, τήρησε τις υποσχέσεις σου για εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των δεμάτων συμμείκτων απορριμμάτων τους Σταυρού Διδύμων , και όχι θάψιμο αυτών, κουκούλωμα του προβλήματος.
Απαιτείται να αναλάβεις πρωτοβουλίες για να δρομολογηθούν εξελίξεις για την οριστική και επιστημονική διευθέτηση του προβλήματος της αποκατάστασης του χώρου της δεματοποίησης. Η ευθύνη είναι δικιά σου και όχι των συμβούλων, είσαι ο Δήμαρχος και πρέπει να αναλάβεις επιτέλους τις ευθύνες σου, η εποχή του κουκουλώματος, της «ζούλας», της επιφανειακής λύσης, της ευκαιριακής λύσης, έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα.
Απαιτείται να εφαρμόσουμε την νομιμότητα σε όλες τις ενέργειες μας και σε όλες τις δραστηριότητες μας.
Από τις πρωτοβουλίες και ενέργειες όλης της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας προέκυψαν τα εξής αυτονόητα συμπεράσματα.
1.      Το θάψιμο των δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων είναι παράνομη πράξη και πηγάζει τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία
2.      Η λύση για την αποκατάσταση του χώρου του δεματοποιητή θα προκύψει είτε με μεταφορά των δεμάτων σε νόμιμο ΧΥΤΥ, είτε με μηχανική επεξεργασία σύμφωνα και με το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο Δήμος για τα απορρίμματα του κάμπου.
3.      Η μελέτη που μας παρουσιάστηκε εξυπηρετούσε την λογική του κουκουλώματος και της συγκάλυψης. Δημιουργούσε σύγχυση γιατί σε πρόγραμμα αποκατάστασης ΧΑΔΑ πρόσθετε χωρίς καμιά νομιμότητα την αποκατάσταση του χώρου του δεματοποιητή
4.      Κύρια, ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου και σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια απαιτείται να εκπονήσουν μελέτη για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου του δεματοποιήτη και να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους  πόρους για την υλοποίηση αυτής.
5.       Ο έλεγχος του υδροφόρου ορίζοντα είναι μια αναγκαία συνθήκη, δέσμευση του Δημοτικού  μας Συμβουλίου για την οριστική αποκατάσταση του χώρου τόσο του ΧΑΔΑ όσο και του δεματοποιητή. Είναι ένα αίτημα των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων Διδύμων και Φούρνων.
6.      Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να αφήσουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και να συμβάλλουμε στην υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του Μαρτίου 2016 και να δώσουμε μια οριστική λύση στο πρόβλημα που εξετάζουμε. 
  Αποτελεί γενναιότητα σε αυτόν που διοικεί να παραδεχτεί το προσωρινό του λάθος να αναθεωρήσει την άποψη του και να συμπορευτεί με την νομιμότητα και την κοινή επιστημονική λογική. 

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"
Επί της ουσίας, κ. Αντιπρόεδρε της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.Επί της ουσίας, κ. Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ. Η ανακοίνωσή σου κ. Π. Αποστόλου αντιπρόεδρε και έμμισθο μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, είναι συνειδητά εκτός θέματος. Με χαρακτηριστικό ύφος “εξυπνάκια”, προσπαθείς να δικαιολογήσεις την ανάστροφη κυβίστησή σου ή όπως λέει και ο λαός μας, την “κωλοτούμπα” σου, για το θέμα της αποκατάστασης της υπερχωματερής στο Σταυρό των Διδύμων. Από σημαιοφόρος στο “κίνημα” να φύγουν τα σκουπίδια, έγινες “ουραγός” και “ακόλουθος” στο “κουκούλωμα” και προσπαθείς να πείσεις, ότι είναι το καλύτερο....

>>>>>
Έτοιμος και με το χαμόγελο της επιτυχίας, μαζί με τον αρχηγό σου, για ν’ αστράψουν τα φλας των φωτογράφων και να απαθανατίσουν τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κανένα δέμα ή χύμα σκουπίδι στο Σταυρό και από μέσα ας ... “βράζει” το κακό. 


“Εικόνα” είπαν να σου κάνει ο Δήμαρχος, γιατί κατάφερες να στρέψεις το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλού. 

Στην προσπάθεια όμως του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης άνοιξες “καυτά” θέματα. Όπως αναφέρεις, δεν έχεις ανάγκη το μισθό για να ζήσεις την οικογένειά σου. Τα προσωπικά σου δεδομένα δεν μας απασχολούν κ. Αποστόλου. Κρίνεστε και κρινόμαστε όλοι για τη διαχείριση των υποθέσεων των Δημοτών. Λειτουργούμε με εντολή να υπηρετήσουμε και όχι να εξουσιάζουμε. Έννοιες για τις οποίες η παράταξή σας έχει μια σύγχυση. 

Ξεκάθαρα! Όχι άλλα να αποφασίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλες αποφάσεις να παίρνονται στο "παρασκήνιο". 

Για τα “καυτά” θέματα της ΔΕΥΑΕΡ όμως, θα επανέλθουμε σύντομα. 

Γραφείο Τύπου της
"Δυνατής Ερμιονίδας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: