Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου του «Ερμιονικού Συνδέσμου» Γιάννη Σπετσιώτη κατά την έναρξη της ιστορικής εκδήλωσης στην οποία αναφερθήκαμε….


[…] Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μια πτυχή της νεότερης ιστορίας του τόπου μας καλύπτει η δράση και η προσφορά στην κοινωνία της Ερμιόνης του ποδοσφαιρικού μας συλλόγου με την επωνυμία: Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ – Ερμιονέων.

[…] Ο «ΕΡΜΗΣ» ήταν για τους Ερμιονίτες η ψυχαγωγία, η ανεξάντλητη χαρά και συγκίνηση αλλά και η επαφή με τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του. Ήταν η ζωή τους ολόκληρη σε όλες τις εκφάνσεις και τις διαστάσεις της. Τους πρόσφερε Ιστορία, Τέχνη, Πολιτισμό, Θρησκευτικότητα, αλληλεγγύη, δυναμισμό, έρωτα, φρέσκες ιδέες, δημιουργικότητα. Ήταν το καμάρι τους και το σημείο αναφοράς τους! Χρωμάτιζε τη ματιά τους αρωμάτιζε τα συναισθήματα τους γέμιζε αισιοδοξία και υπερηφάνεια και τους έκανε να ζουν το μύθο τους. Ένα μύθο ζωντανό, που για χρόνια ολόκληρα εκείνα τα αξέχαστα κυριακάτικα απογεύματα, τους άγγιζε, τους συγκινούσε και τους μετέφερε σε άλλη διάσταση, κάνοντας να αντιμετωπίζουν την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα. Όλα μπορούσαν να  περιμένουν, να καθυστερήσουν, να αναβληθούν. Απουσία από τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο δεν χωρούσε. Με αυτές τις σκέψεις ο Ερμιονικός Σύνδεσμος, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, επέλεξε να παρουσιάσει φέτος την ένδοξη ιστορική διαδρομή του «ΕΡΜΗ» του Συλλόγου που ένωνε τις ψυχές όλων των Ερμιονιτών.

[…] Η σημασία αυτών, (των εκδηλώσεων) θεωρώ, πως είναι τεράστια. Αποτελούν τον σύνδεσμό μας με το παρελθόν, ποτίζουν το γενεόγραμμα   του τόπου και μας φέρνουν σε επαφή με τις ρίζες μας. Μας βοηθούν μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο, να θεραπεύουμε προσωπικά ελαττώματα και νοοτροπίες που κάνουν τον νου και την ψυχή μας να νοσούν. Είναι ένας ανώδυνος και ιδανικός τρόπος για να ερχόμαστε πιο κοντά όλοι, να επιδιώκουμε τη συνεργασία, το συλλογικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα, την αρμονική κοινωνική συνεύρεση, απαραίτητα στοιχεία της προόδου ενός ευλογημένου τόπου.
Για τη μεταφορά στο blog 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: