Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ – Θλιβερό επεισόδιο στην Λαϊκή αγορά Ερμιόνης…

Μεταξύ πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας και Μαρτύρων του Ιεχωβά

Παρόντες και οι ιερείς μας π. Ιωάννης και π. Δημήτριος ΑμπελάςΌπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης Χρήστος Δαγκλής που ήταν εκεί, από την περασμένη Πέμπτη είχε ειδοποιήσει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά  (χρόνια τώρα βρίσκονται στο χώρο της Λαϊκής αγοράς κάθε Πέμπτη και μοιράζουν τα φυλλάδια τους σε όσους συμπολίτες μας το ζητήσουν) να μην έρθουν πάλι στο χώρο, διότι δέχεται πολλά παράπονα από συμπολίτες μας,  για το λόγο ότι θίγεται η Ορθόδοξη  Χριστιανική τους πίστη.  Παρά ταύτα, οι εν λόγω συμπολίτες μας δεν συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις του προέδρου και σήμερα ήταν εδώ.

Ως συνέπεια αυτής της άρνησης, συγκεντρώθηκαν εδώ,  κάποιοι συμπολίτες μας που θιγόταν το χριστιανικό τους αίσθημα, με άσχημες διαθέσεις όπως έδειχναν, να τους εκτοπίσουν βίαια. Ακούστηκαν φράσεις που δεν συνάδουν με πολιτισμένους ανθρώπους πόσο μάλλον καλούς χριστιανούς, όπως «φευγάτε γιατί θα σας πετάξουμε στη θάλασσα» - «έχετε βγάλει άδεια που στεκόσαστε εδώ στο χώρο της Λαϊκής αγοράς» και άλλα πολλά ανήκουστα… 

Όμως, αυτό που εξαγρίωσε πολύ τον γηραιό Μάρτυρα του Ιεχωβά ήταν, όταν τους αποκάλεσαν "Αμερικάνους"... Και πολύ θυμωμένος τους απαντά: "Εμένα αποκαλείτε - Αμερικάνο - που έχω πολεμήσει στον Γράμμο  και στο Βίτσι" ...
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα αποχώρισαν, ωστόσο o ΠαπαΓιάννης Αμπελάς που σήμερα είχε έρθει πιο οργανωμένος  με ειδικό stand παρέμεινε στο χώρο, να μοιράζει  τα φυλλάδια της δικής μας Εκκλησίας,  όπως κάνει πολύ καιρό τώρα,  κάθε Πέμπτη.

Ένας εκ των Μαρτύρων (νέος καλοντυμένος και ευπαρουσίαστος) θα μας πει φεύγοντας με νόημα: «γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος»….

Εμείς για όλα αυτά έχουμε να παραθέσουμε τη ρήση του Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Σωκράτη που είναι η εξής: «Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τη δική μας αλήθεια, πριν τη φέρουμε αντιμέτωπη με την αλήθεια των άλλων»… 
Αυτή η ρήση θεωρούμε,  πως ισχύει και για τις δύο πλευρές… 

Φωτο – ρεπορτάζ 

1 σχόλιο:

Spiderman είπε...

Το ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα εφόσον μιλάμε για χριστιανικές θρησκείες θα πρέπει να ταυτίζεται με αυτό του Ιησού εκείνος και οι μαθητές του τι θα έκαναν αν έβλεπαν το σταντ των χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά;;Λουκάς κεφ.ς : 27 »Αλλά λέω σε εσάς που ακούτε: Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να κάνετε καλό σε εκείνους που σας μισούν, 28 να ευλογείτε εκείνους που σας καταριούνται, να προσεύχεστε για εκείνους που σας προσβάλλουν.
Μάρκος Β:16, 17. 16 Αλλά οι γραμματείς των Φαρισαίων, όταν είδαν ότι αυτός έτρωγε με τους αμαρτωλούς και τους εισπράκτορες φόρων, άρχισαν να λένε στους μαθητές του: «Με τους εισπράκτορες φόρων και τους αμαρτωλούς τρώει;» 17 Όταν το άκουσε αυτό, ο Ιησούς τούς είπε: «Δεν χρειάζονται γιατρό εκείνοι που είναι γεροί αλλά εκείνοι που είναι άρρωστοι. Εγώ ήρθα να καλέσω, όχι δίκαιους ανθρώπους, αλλά αμαρτωλούς».
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!