Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Πλεόνασμα «μαμούθ» το 2016! - Απαλλαγή του φορολογικού φορτίου από τις πλάτες των χαμηλών τάξεων θα έχουμε;;;

Πρωτογενές πλεόνασμα «μαμούθ» 
στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου

Στα 7,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, αντί πρόβλεψης για 3,55 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Αναλυτικότερα, τα Καθαρά Έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθαν το ενδεκάμηνο στα 47,9 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 για έσοδα ύψους 46,4 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας υπεραπόδοση εσόδων ίση με 1,5 δισεκατομμύριο.
Τα αυξημένα έσοδα προήλθαν από την εκτέλεση του Τακτικού Προϋπολογισμού, με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται στα 44,65 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 43,2 δισ. ευρώ. Αντίθετα τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κινήθηκαν εντός των προβλέψεων.

Οι Δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 45,9 δισ. ευρώ, και εμφανίζονται μειωμένες κατά 2,4 δισ. ευρώ σε σχέση με τις εκτιμήσεις που ενσωματώνονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017, ενώ μειωμένες ήταν και οι πρωτογενείς δαπάνες (κατά 371 εκατομμύρια), αλλά και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: