Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ρεζιλίκια! - Θεέ μου κάθε σταγόνα βροχής που ρίχνεις να γίνεται χιόνι...

Κλειστά σχολεία στη βόρεια Ελλάδα 

Αλλά αφού κλείσανε τα σχολεία στην Ερμιονίδα...  
τι περιμένετε στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα…
Αλλά  ακόμα και τα ΤΕΙ Θεσσαλίας;;;;;
Εδώ μας πιάνει χαρμολύπη...Αν ζούσαμε με συνθήκες Ρωσίας και Σκανδιναβίας θα είχαμε κλειστά τα σχολεία μας τη μισή σχολική χρονιά!! 
Έχουμε δει με τα μάτια μας στη Ρωσία (Πετρούπολη) με 20 -25 υπό το μηδέν και όλα παγωμένα στην πόλη, τα παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές να κάνουν πατινάζ και  τσουλήθρες πάνω στο παγωμένο χιόνι και οι κάτοικοι να κινούνται κανονικά για όλες τις καθημερινές δραστηριότητες. Αντίθετα στο πολύ ζεστό διαμέρισμά τους ανοίγουν τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας! Εδώ, καίμε και ξύλα λουστραρισμένα από παλιά έπιπλα, για  να δηλητηριάζουμε την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις! 
Άλλωστε, σε άλλη περίπτωση είναι γνωστή η φράση του Ιωσήφ Στάλιν όταν οι επιτελείς του  τον ενημέρωσαν  πως το βαρύ πυροβολικό των Γερμανών (Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο) κτυπάει τα προάστια της Μόσχας. Αυτός, συνέχιζε να ψαρεύει στο ποτάμι και τους απαντάει με τη φράση που πέρασε στην ιστορία: «Αφήστε του νεκρούς να προχωρούν. Ο στρατηγός χειμώνας θα νικήσει» Όπως και έγινε στη μάχη του Λένιγκραντ που παγώσανε οι μεγάλες λίμνες και τα ποτάμια και περάσανε οι ενισχύσεις των Ρώσων πάνω από αυτές κερδίζοντας χρόνο. Κάτι, που δεν είχαν υπολογίσει οι Γερμανοί και δεν πρόλαβαν να προετοιμάσουν την άμυνά τους για την αντεπίθεση που τους γινόταν….

Μερικά γεγονότα ενδεικτικά αναφέρουμε σχετικά με τις συμπεριφορές μας σαν λαός σ’ αυτή την κακοκαιρία που πέρασε και ο χειμώνας είναι μπροστά… Σε αντίθεση με την εκάστοτε κυβέρνηση να οργανώσει τον μηχανισμό της χώρας όπως χρειάζεται για τέτοιες καιρικές συνθήκες. Αλλά τι μπορούμε να περιμένουμε από μια χώρα διαρκώς δανειζόμενη και χρεοκοπημένη από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και οι παλιοί απατεώνες και απάτριδες να γεννούν και να γαλουχούν νέους.... Έτσι, θα σερνόμαστε! εσαεί, για τι και εμείς σαν λαός είμαστε πάντα «ταξιδιώτες στη λιακάδα…»
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κλειστά σχολεία στη βόρεια Ελλάδα 

– Αναλυτικός πίνακας


Κλειστά θα μείνουν και σήμερα Παρασκευή, πολλά σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο, Τρίκαλα. 
Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Κλειστοί θα μείνουν επίσης και οι παιδικοί σταθμοί.Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.Παρόμοιο το σκηνικό στην Αλόννησο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, αλλά και στους δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φερραίου
.Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων. Κλειστά τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και στον Δήμο Καλαμπάκας ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: