Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

«Καβάλα στο δελφίνι τον κόσμο γύρισα, είπα να σας ξεχάσω μας σας αποθύμησα»…


Αγαπητοί αναγνώστες να που πάλι εδώ είμαι, όρθιος στις δημοσιογραφικές επάλξεις και ανανεωμένος από την πενταήμερη απεξάρτηση… του blogging! Και είναι πολύ ευχάριστο για μένα  να βλέπω στα ενδότερα του blog ότι καθημερινά το επισκέπτεστε χωρίς να βλέπετε νέες αναρτήσεις. Και μου δίνει φυσικά χαρά, διότι επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, - αυτό που έχω γράψει ξανά και ξανά - πως αυτό το blog με τις πολλές χιλιάδες αναρτήσεις όλης της δημοσιογραφικής γκάμας και με όλα «τα χρώματα και τ’ αρώματα»… και τώρα να αναστείλει τη λειτουργία του, θα διαβάζεται για πολλά – πολλά χρόνια ακόμα, όσο υπάρχει ιντερντέτ. Βλέπετε, μέσα από αυτό, εκφράζεται η αλήθεια, ατόφια, όπως την υπαγορεύουν οι κανόνες της κοινωνίας μας και κυρίως αυτοί της ηθικής και της αξιοπρέπειας!
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια  λίγους φίλους και γνωστούς  που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και τη ανησυχία τους εξ αιτίας  της αποχής μου από το blog μήπως μου συνέβαινε κάτι με την υγεία μου και επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά να μάθουν. Αυτή τη στιγμή που γράφω είδα τα e-mail. Είναι τόσα πολλά «που πρέπει να προσλάβω βοηθώ να μου τα ανοίξει»  γιατί δεν έχω χρόνο. Κάποιοι φίλοι και φίλες  μου είχαν στείλει email για τον ίδιο λόγο. Τους ευχαριστώ όλους εκ βάθους καρδίας. 
Ήταν και αυτό ένα παράξενο περιπετειώδες ταξίδι, ωστόσο «συνηθισμένο το βουνό απ’ το χιόνι»... καθ’ ότι έρμαιο της ειμαρμένης μου  από παιδί!  
Με αυτά τα λίγα λοιπόν και συνεχίζουμε από τώρα το εθελοντικό ενημερωτικό μας έργο με κάποιες αναρτήσεις επιλεκτικά από θέματα που μας έχουν στείλει προς ανάρτηση. 
Με εκτίμηση 
ο διαχειριστής του blog  
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΙΛΙΤΗΣ

Αναρτήσεις - Εκ των υστέρων…
  
Ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα του "Πειραϊκού Συνδέσμου"  στον Πειραιά, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Στην εκδήλωση αυτή που αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εκτός των άλλων έχει θεσμοθετηθεί και η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα ΑΕΙ– ΤΕΙ της χώρας παιδιά Ερμιονιτών που κατοικούν στην περιοχή της πρωτεύουσας.  Από φέτος, θεσπίστηκε και το Βραβείο Αριστείας  «Απόστολος  Γκάτσος» 
Για περισσότερα >>>  εδώ.

Οι βραβευθέντες με το θεσμοθετημένο νέο  βραβείο στην φετινή εκδήλωση ήσαν:

 1) Κουρτέση Ελένη - Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση των Επιχειρίσεων 
από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
2) Κουτουβαλη Χαραλαμπία - Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Περιβαλλοντολογική μόλυνση και παρακολούθηση από το Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ (brunel) του Λονδίνου 

Τα Βραβεία απένειμε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής - Ακαδημαϊκός κα Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη 

Ακόμα, όπως πληροφορηθήκαμε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Σπετσιώτης στην ξεχωριστή ομιλία του (όπως κάθε χρόνο άλλωστε αυτή την ημέρα) υπογράμμισε την πολύ σημαντική παρατήρηση του συμπατριώτη μας - μέλους του Ε.Σ. κ. Γιώργου Νοταρά (στο blog του >>> ΕΔΩ..) περί Πατριωτικής Συνείδησης που υπήρχε στις πρωτοχρονιάτικες ευχές στην κάρτα του Συνδέσμου και πρωταρχικό συστατικό στοιχείο είναι οι ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ μας. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θέσεις - απόψεις 

ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ   Η  ΤΙΜΗ;Γράφει η Αικατερίνη Παπαμιχαήλ - Ρήγα

Ευλογημένο το ζώο που μετέφερε στη ράχη του το Χριστό. 
Προσέξατε το
Μαύρο σταυρό στο σβέρκο του; 
Το ζώο που βρίσκεται μέσα στη θεϊκή ρήση:
«Μακάριοι οι πραείς…….μακάριοι οι υπομένοντες…»
Αυτό το υπάκουο το υποτακτικό, το ανεκτικό, το πιστό στην άλλη εντολή «Τα βάρη αλλήλων  βαστάζετε» εδώ μάλιστα με υπέρβαση και μονομέρεια «των άλλων» την υλοποιεί αδιαμαρτύρητα. 
Πόσα τέτοια δεν κουβάλησε; Αφεντικά, τσουβάλια, αντρίκια, ξύλα, αρρώστους, τραυματίες, σε ανώμαλους και κακοτράχαλους δρόμους.
 Ποια η αντιμετώπισή μας; 
Εκτιμήσαμε την προσφορά του; 
Με άχυρα το ταγίζουμε με ξυλιές του μιλάμε. 
Το όνομά του για βρισιά, πάνω στην οργή μας, διαλέγουμε. 
«Γαϊδούρι» αν πείς κάποιον, θα αφηνιάσει. Πόση υποτίμηση;
Καϋμένε  γαϊδαράκο γεύεσαι την ανθρώπινη αχαριστία με υποτίμηση του γένους σου, όπως τη γεύονται και οι καλοπροαίρετοι  κι ανεκτικοί  άνθρωποι της προσφοράς, από τους ωφελημένους, εγωκεντρικούς,  εκμεταλλευτές.     
Άδικη η κοινωνία γαϊδαράκο μου.    

ΚΑ-ΠΑ-ΡΗ 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης - Γενική Συνέλευση και Εκλογές 
για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Τοπική Κοινότητα Θερμησίας - Εκδήλωση για το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου  
Δεν υπάρχουν σχόλια: