Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Μανιάτης Βουλευτής Αργολίδας - οι βασικές παρεμβάσεις μου αυτό το μήνα...

e-mail  στο blog...

Γ.Μανιάτης: Ενημερωτικό Δελτίο 06/01-28/01/2017

Εισερχόμενα
x

Γιάννης Μανιάτης i.maniatis.argolida@gmail.com


προς κρυφή κοιν.: Εμένα
Bασικά σημεία των πολιτικών μου παρεμβάσεων από 6 έως 28 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτικό Δελτίο 6 έως 28 Ιανουαρίου 2017

>>>>>>>>>>

Στο Μουσείο της Ακρόπολης
τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 18.30΄
η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου μου
"Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός"

Γ. Μανιάτης:« Εθνικές Πολιτικές για Ενεργειακή φτώχεια, Εξοικονόμηση και Αγωγούς»(20.01.2017) 

Το ζήτημα της Ενεργειακής Ένωσης, το νέο μεγάλο όραμα του ενεργειακού τομέα όλων των κρατών – μελών, αποτελεί ένα στόχο, ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ όλους τους άλλους στόχους που έχουν  θέσει οι άλλοι Επίτροποι και όλα τα άλλα Συμβούλια Υπουργών. Συνιστά πραγματικά τη στόχευση προς την κατάκτηση της λεγόμενης Πέμπτης Ελευθερίας, δηλαδή μαζί με την Ελευθερία Διακίνησης Ανθρώπων, Αγαθών, Υπηρεσιών και Κεφαλαίων, να έχουμε και την Πέμπτη Ελευθερία, την Ελεύθερη Διακίνηση Ενεργειακών Αγαθών προς όφελος των καταναλωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

Για Ανοιχτό Συνέδριο της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, ομιλία μου στην 6η Σύνοδο της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ (15.01.2017)


Πρέπει με πολύ γενναιότητα, χωρίς αποκλεισμούς, να πάμε το ταχύτερο δυνατόν σ’ ένα ανοιχτό Συνέδριο, όχι όμως ομόσπονδων οντοτήτων. Πρέπει να πάμε σ’ ένα ενιαίο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, της Παράταξης, όχι της Συμπαράταξης, όπου προφανώς με αξιακά και ηθικά κριτήρια, με ανοιχτή διαδικασία θα επιλέξουμε τα πολιτικά μας όργανα, την Προγραμματική μας Θέση, τα πάντα. Ένα Συνέδριο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού χώρου, της Δημοκρατικής Παράταξης. 

«Βάζουν χέρι» και στα οικονομικά των Μεταπτυχιακών (09.01.2017)

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μου προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, αναφορικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με την οποία δίδεται εντολή στα Πανεπιστήμια να μεταφέρουν το 25% των εσόδων από δίδακτρα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, στον Τακτικό Προϋπολογισμό των Πανεπιστημίων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών, εκτός των ίδιων των Μεταπτυχιακών. 

Επικαιρότητα

Γ. Μανιάτης: «Πάνω από 100.000 αγρότες με σοβαρά προβλήματα στους δασικούς χάρτες»(28.01.2017)

Σε πάνω από 100.000 περιπτώσεις αγροτών σε όλη τη χώρα έχουν αναρτήσει δασικούς χάρτες ασύμβατους με τις καλλιέργειες και την πραγματικότητα. Η προχειρότητα και η ανικανότητά τους ακόμη και στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, δείχνει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση ανίκανη να χειριστεί στοιχειώδη ζητήματα των πολιτών. Αναρτούν μη επικαιροποιημένους χάρτες, χωρίς τα όρια οικισμών και Σχεδίων Πόλης, περιλαμβάνουν αγροτεμάχια στα περιγράμματα των αναδασωτέων εκτάσεων, επιβάλλουν υπέρογκα παράβολα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα. Καλά θα κάνουν να ακούσουν τις προτάσεις μας για να μην καταστρέψουν και το έργο των δασικών χαρτών που τόση ανάγκη έχει η χώρα. 

Γ. Μανιάτης: «Να σωθούν οι 13.000 θέσεις εργασίας στα ελληνικά Τσιμεντάδικα»(23.01.2017)

Στην πρόσφατη συζήτησή μας στη Βουλή, με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για το Κλίμα και την Ενέργεια Miguel Canete, αναδείξαμε τον τεράστιο κίνδυνο οι ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες να επιβαρυνθούν υπέρμετρα λόγω πληρωμών εκπομπών ρύπων, όταν οι Τούρκοι ανταγωνιστές τους δεν πληρώνουν τίποτα. Αντίθετα, μετά από δικές μας επίμονες προσπάθειες, το Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε εξασφαλίσει μέχρι το 2020, την εξαίρεση της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας από το κόστος  αυτό.
Τώρα, κινδυνεύουν να κλείσουν τα 4 από τα 6 ελληνικά εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, στα οποία άμεσα ή έμμεσα απασχολούνται 13.000 εργαζόμενοι.

Γ. Μανιάτης: «Καθυστερούν 1.000 θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική» (18.01.2017)

Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Γι’ άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει τον αντιαναπτυξιακό ιδεοληπτικό της χαρακτήρα. Καθυστερεί αδικαιολόγητα την προώθηση 3 αδειών που θα διευκολύνουν την επένδυση, άδειες μάλιστα οι οποίες έχουν βαθύτατα φιλοπεριβαλλοντικό χαρακτήρα (όπως π.χ. αναβάθμιση μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, μονάδα λιθογόμωσης για ασφάλιση μεταλλευτικών στοών). Η υπογραφή των αδειών αυτών, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα προκαλέσει την άμεση πρόσληψη 600 εργαζομένων στα Μεταλλεία και την πρόσληψη άλλων 400 μέσα στον Μάιο, δηλ. συνολικά 1.000 εργαζόμενοι από τις τοπικές κοινωνίες. 

Γ. Μανιάτης: «Η ανικανότητα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε ενεργειακή περιπέτεια»(13.01.2017)

Με επιστολή που συνυπογράφουν οι Διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, και δημοσιεύεται σήμερα, επαπειλείται η παροχή περαιτέρω χρηματοδότησης προς τη ΔΕΗ, από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να θέτουν θέμα συνταγματικότητας του νόμου.

Πιο ακριβή η Αμοργός από τη Γενεύη. (09.01.2017)

Τιμές βενζίνης: Γενεύη 1,32€/lt, Παρίσι 1,39€/lt, Αμοργός 1,9€/lt. Ένα ακόμη κατόρθωμα των απερίγραπτων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός τους δηλώνει σήμερα ότι «οι τιμές είναι ελεγχόμενες». Οι άνθρωποι που αύξησαν με περισσή κοινωνική αναισθησία τον ΕΦΚ στα καύσιμα κατά 25%, όταν εμείς τον είχαμε μειώσει κατά 30%. 

Παρουσία στα ΜΜΕ

 

Συνέντευξή μου στο κανάλι της Βουλής για Κυπριακό, διαπραγματεύσεις, Κεντροαριστερά (13.01.2017)

-Σε κρίσιμη περίοδο το κυπριακό. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Ελπίζω Ερντογάν να κάνει αυτά που απαιτούνται.
-Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μειώνεται η πίτα (ΑΕΠ). Κανείς τους δε μιλάει για το πώς θα μεγαλώσει

Γ. Μανιάτης: «Για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» (Επένδυση, 22.01.2017)

Το πείραμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που χειρίστηκα προσωπικά το καλοκαίρι του 2015, πέτυχε. Τώρα είναι η ώρα για το μεγάλο άλμα, το Big Bang της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, μαζικό Συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς, μέσα στο 2017. Με οδικό χάρτη στο τέλος Φεβρουαρίου. Για Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, όχι απλά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Επίθεση Μανιάτη σε Σπίρτζη για τα δρομολόγια του ΟΣΕ (Euro2day, 12.01.2017)


«Αντί για απόσυρση επιβατικών αμαξοστοιχιών να αποσύρουν την παρουσία τους από τη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι το μόνο χρήσιμο που μπορούν να προσφέρουν», σχολιάζει ο Γ. Μανιάτης.

Συνέντευξή μου στους Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια   (Κανάλι 1 (90,4fm) , 12.01.2017)

- Στόχος το 2017 Συνέδριο επανίδρυσης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, να γίνει το Big Bang του μεταρρυθμιστικού κέντρου.
- Ντροπή οι εικόνες σε Μόρια για ελληνικό κι ευρωπαϊκό πολιτισμό. Παραίτηση των υπευθύνων.
- Ο ΠΘ Τσίπρας υποτίθεται συγκάλεσε 15 συσκέψεις για αντιμετώπιση προσφυγικού. Ο χιονιάς έδειξε τη γύμνια τους. 

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Γ. Μανιάτης προς Υπουργείο & ΕΛΓΑ: «Τι να κάνουν οι αγρότες με τα πορτοκάλια;»(27.01.2017)

Απαντήσεις ζητά ο Γιάννης Μανιάτης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ για το πώς θα γίνει η εκτίμηση των ζημιών στα πορτοκάλια της Αργολίδας, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία, πώς θα ενημερωθούν οι παραγωγοί και τι θα γίνει με τους παραγωγούς που πρέπει άμεσα να προβούν σε διαλογή της παραγωγής για να επιλέξουν τις κατάλληλες για διάθεση ποσότητες στη νωπή κατανάλωση ή την χυμοποίηση.

Γ. Μανιάτης: «Να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα από την ανάρτηση δασικών χαρτών» (26.01.2017)

Μπροστά σε ξαφνικά και αναπάντεχα πρόσθετα προβλήματα έχουν βρεθεί οι πολίτες με το που ξεκίνησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών. Τα προβλήματα αφορούν τόσο τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους με παραγωγικές εκτάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί αναδασωτέες, αλλά και πολλούς επαγγελματίες και μικρομεσαίους για τους οποίους δημιουργούνται προβλήματα με τις υφιστάμενες άδειες των επιχειρήσεών τους. Την αναστάτωση αυξάνει ακόμη περισσότερο το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος υποβολής των ενστάσεων επίλυσης των διαφορών με τους δασικούς χάρτες, που παραπέμπει  περισσότερο σε φοροεισπρακτικό μέτρο παρά σε διοικητική διαδικασία.

Γ. Μανιάτης προς Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης&Τροφίμων: «Απειλή η επανάληψη της παράτασης του σχεδίου διαχείρισης για τη βιντζότρατα που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών»(16.01.2017)

Με τον αριθμό 6719/146097 της 30-12-2016 απόφασή σας, παρατείνεται αδικαιολόγητα, την τελευταία στιγμή πάλι, το σχέδιο διαχείρισης για τη βιντζότρατα, που έρχεται σε αντίθεση με την αειφορική διαχείριση των ελληνικών θαλασσών και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Γ. Μανιάτης προς Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας: «Αδύνατη η εφαρμογή και λειτουργία της νέας διάταξης του άρθ.39 Ν.4447/2016 περί αυθαίρετης αυτονόμησης από την κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών» (16.01.2017)

Ανανακοίνωση ΠΟΜΙΔΑ με θέμα: Αδύνατη η εφαρμογή και λειτουργία της νέας διάταξης του άρθ.39 Ν.4447/2016 περί δήθεν αυθαίρετης αυτονόμησης από την κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών

Γ. Μανιάτης: «Αρνητικός ο Γαβρόγλου στις συγχωνεύσεις Δημοτικών σχολείων Λιμνών και Θερμησίας» (13.01.2017)


Σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του Γιάννη Μανιάτη, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου, απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των Δημοτικών σχολείων Λιμνών και Θερμησίας με το Δημοτικό σχολείο Ινάχου και Ερμιόνης αντίστοιχα.

Γ. Μανιάτης προς Αποστόλου: «Να ενεργοποιηθεί ο ΕΛΓΑ άμεσα για αγρότες και κτηνοτρόφους Αργολίδας» (12.01.2017) 

Τις δυσμενείς επιπτώσεις στις αγροτικές καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο από τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες εκθέτει σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ο Γιάννης Μανιάτης προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου. Συγκεκριμένα, ζητά την άμεση επιχειρησιακή και λειτουργική ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για τις απαραίτητες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις, αλλά και την κινητοποίηση των διαδικασιών προς την Ε.Ε., σχετικά με τις Ελάχιστες Επιτρεπόμενες Κρατικές Ενισχύσεις (de minimis).
Αργολίδα

Γ. Μανιάτης: «Πολύ σημαντικό βήμα η υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση Αναβάλου σε Επίδαυρο» (25.01.2017)

Χαίρομαι για το σημαντικό σημερινό βήμα της υπογραφής της σύμβασης για την επέκταση των δικτύων του Αναβάλου σε Ασκληπιείο και Επίδαυρο, ένα έργο πνοής για την Αργολίδα, το Δήμο Επιδαύρου και κυρίως τους αγρότες της περιοχής, που ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2011, αναθέτοντας τη μελέτη του, και μέχρι το τέλος του 2014 είχαμε ολοκληρώσει την έγκριση δημοπράτησης και ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα..

Γ. Μανιάτης: «Ο ΕΟΠΥΥ να πάψει να εμποδίζει τις θεραπείες Ειδικής αγωγής των παιδιών» (25.01.2017)


Πρέπει άμεσα να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για να μειωθεί η αδικαιολόγητη κοινωνική αναστάτωση με τους γονείς των παιδιών και τους παρόχους των σχετικών υπηρεσιών υγείας και να αρθούν τα οριζόντια ακατάλληλα μέτρα που εφαρμόζονται από 16.1.2017 με στόχο ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στις ήδη χαμηλές δαπάνες στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Γ. Μανιάτης: «Οι προοδευτικοί πολίτες δεν εκχωρούμε τον Πατριωτισμό στην ακροδεξιά»(24.01.2017) 

Το βιβλίο του «Μεταρρυθμίσεις & Προοδευτικός Πατριωτισμός» παρουσίασε χθες το απόγευμα ο Γιάννης Μανιάτης, στον Πολυχώρο «Αρτίκι» στο Κρανίδι. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ και του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και ο δημοσιογράφος, Γιάννης Προβής.

 «Η ΣΕΚ Επιδαύρου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση - Δίκαιη κατάκτησή μας η μετεξέλιξη σε Δημόσιο ΙΕΚ» (23.01.2017)


Στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Επιδαύρου με αρκετούς από τους 120 μαθητές της Τυροκομίας, Μελισσοκομίας, Λιθοξοΐας, Κοπτικής-Ραπτικής. Η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί την ελπίδα της χώρας. Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, είναι το μέλλον και η μοναδική προοπτική. Με ελάχιστα μέσα, κυρίως χορηγίες, τα παιδιά παίρνουν βραβεία πρωτοτυπίας και ποιότητας σε διαγωνισμούς. Αυτό το επίτευγμα θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Γ. Μανιάτης: «Μετά τον πάγο, τα χαράτσια της κυβέρνησης παγώνουν και τις τσέπες των αγροτών της Αργολίδας (11.01.2017)
 

Μετά το χιόνι και τον παγετό που δοκιμάζουν τους αγρότες της Αργολίδας, μόνιμα παγώνουν από τις αρχές του 2017 και τα εισοδήματά τους με τα χαράτσια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 24%, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε 21%, αύξηση της φορολογίας από 13% σε 22% - 45%, αύξηση προκαταβολής φόρου από 75% σε 100%, φορολόγηση των επιδοτήσεων, καταβολή της αναδρομικής αύξησης των ασφαλίστρων του 2016, καθυστέρηση των εκτιμήσεων και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Πάγος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι το 2020 στα εισοδήματα των αγροτών. 
Copyright © 2016 | Γ. Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας Δημ. Συμπαράταξης, All rights reserved.
Στοιχεία επικοινωνίας με το πολιτικό μου γραφείο
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα, Τηλ.: 2103257207, fax: 2103706005,
Κορίνθου & Αγγελή Μπόμπου, 212 31, Άργος, Τηλ.: 2751025555, fax: 27510 66813

Αν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε το newsletter, επικοινωνείστε μαζί μας στο i.maniatis.argolida@gmail.com
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Δεν υπάρχουν σχόλια: