Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Το blog χαιρετίζει το Nέο βιβλίο των εκπαιδευτικών Γιάννη Σπετσιώτη & Τζένης Ντεστάκου αφιερωμένο στο «Ελληνικό Σχολείο» - Σχολαρχείο! - Ερμιόνης !! ...

Μόλις ανοίξαμε το e-mail που μας απέστειλαν οι φίλτατοι συγγραφείς του  πιο κάτω βιβλίου που σχετική ανάρτηση κάναμε, σαν αστραπή έλαμψαν  στο μυαλό μας τα λόγια  που υποδέχθηκαν οι Ελληνόφωνοι της Κάτω Ιταλίας (στα Γκρεκοχώρια) δυο ελληνικά αγάλματα που είχε ανασύρει απο το βυθό της θάλασσας μέσα στον αλιευτικό  σάκο της με τα ψάρια, μια μηχανότρατα (ανεμομότρατα)  
Σας δίνουμε το δημοσίευμα από το εκτενές μας ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε – εκτός των άλλων- στην καθημερινή εφημερίδα «ΑΡΓΟΛΙΔΑ» στις 17 Ιουνίου 2005 (πως περνούν τα χρόνια…)  από την αποστολή της χορωδίας του Μουσικού  Συλλόγου Ερμιόνης εκεί, μετά από σχετική πρόσκληση που είχαμε πάρει. 

Κλικ στο δημοσίευμα να ανοίξει σε όλο το εύρος της οθόνης...

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ μας στον Τύπο!
Αυτό το περιστατικό μας έδωσε την έμπνευση να γράψουμε στην προηγούμενη ανάρτηση  με το Νέο βιβλίο -  κατά την παρουσίασή  του - τη φράση, «Καλώς ήρθατε! Ήρθατε στην ώρα σας…» θέλοντας να δώσουμε το μήνυμα για την βαναυσότητα που διέρχεται στις μέρες μας  η γλώσσα μας η Ελληνική, με ό,τι αυτό δημιουργεί στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας! Αυτό, που κάτι εντελώς σπεκουλαδόρικα (επαγγελματίες του είδους…) εκμεταλλεύονται με πολιτικάντικο, τρόπο, χωρίς καμία αιδώ!! 
Εμείς με αυτό τον τρόπο και τα λόγια, θέλουμε να χαιρετίσουμε τον ερχομό του  Νέου Βιβλίου των φίλων συγγραφέων του και να τους ευχηθούμε, Υγεία και καλή συνέχεια στα άδυτα... της γλώσσας μας, της ιστορίας μας και του  πολιτισμού μας!!....
Με εκτίμηση 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: