Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

...Πολιτισμό και ιστορία παράγει η Πόλις και όχι οι καταστροφείς νομάδες του ιμπεριαλισμού!!...

https://olympiada.files.wordpress.com/2010/08/screenhunter_09feb-1023-19.jpg?w=85Όταν ο Κώστας Μπακογιάννης αντέγραφε ομιλίες του Χίτλερ…


Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 9, 2017

Άρθρο του Ολυμπία από το 2010, που καταδεικνύει ποιός είναι ο «αυτοδημιούργητος» Κώστας Μπακογιάννης και απο που εμπνέεται:

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα όταν η λήθη επικρατεί στη λαϊκή συνείδηση
 δίνοντας την ευκαιρία σε μισάνθρωπα συστήματα εξουσίας να αναπαράγονται με ταυτόσημα, φρικτά χαρακτηριστικά. Μετά τις μεγάλες τραγωδίες, τα ολοκαυτώματα και τις γενοκτονίες επέρχεται μία ύφεση στον απάνθρωπο χαρακτήρα της ολιγαρχίας, μέχρι να ανακάμψει με νέες εφεδρείες, νέα πρόσωπα μα με την ίδια μεθοδολογία και σκοπό.

Η στυγνή μειονότητα που εξουσιάζει σήμερα την χώρα δεν κρατά πλέον τα προσχήματα. Το είδαμε με την αναπαραγωγή όχι μόνο των φασιστικών μεθόδων διακυβέρνησης, αλλά και της απροκάλυπτης επανάληψης φράσεων που χαρακτήρισαν τους σφαγείς των εθνών: Γιώργος Παπανδρέου, Μπενίτο Μουσολίνι: Κατακτώντας την απόλυτη Ηγεμονία.

Προξενεί οργή λοιπόν η ευκολία με την οποία αναπαράγονται οι ναζιστικές απόψεις μέσα από «νέους» πολιτικούς που αν μη τι άλλο, θα είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν δύο λέξεις για τις θηριωδίες που σημάδεψαν τους αιώνες υποθηκεύοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό. Φευ! Θαρρείς ότι υπάρχει ένα φυτώριο ανέγγιχτο που εκπαιδεύει τους αυριανούς γενοκτόνους των λαών παραδίδοντας τους «έτοιμους» σε θέσεις εξουσίας.

Δείτε για παράδειγμα τι πιστεύει ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης του οποίου το όνομα ήρθε στην επικαιρότητα λόγω της υποψηφιότητας του για τον δήμο Καρπενησίου. Αντιγράφουμε από άρθρο του:

>>>>>>>>>>>>>>

«Την Ιστορία τη γράφουν οι μετανάστες, η κάθοδος των Δωριέων, η έξοδος των Εβραίων, ο εποικισμός της Αμερικής», λέει ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς στο πολύ καλό του βιβλίο «Μουσαφεράτ» (εκδ. Futura). Ιστορία γράψανε οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, οι Ρωμιοί της Πόλης, οι Πόντιοι της Τραπεζούντας, οι Αιγυπτιώτες του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας -όπως και τόσοι άλλοι, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν πατρογονικές εστίες.

Ένα παραλήρημα Χιτλερικής φύσης μέσα σε λίγες φράσεις. Προξενεί τρόμο πως ένα νέο παιδί παίρνει την πρωτοβουλία και αναπαράγει τα παρανοϊκά επιχειρήματα που ξεστόμισε ο Αδόλφος το 1932 στο Ντύσελντορφ, για να πείσει τους Γερμανούς πως πρέπει να γράψουν ιστορία και να αλλάξουν συνήθειες επειδή ο κόσμος αλλάζει!

Ο κόσμος αλλάζει, πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Επαναλαμβάνει βαθυστόχαστα ο Κώστας Μπακογιάννης στο άρθρο του.

Τον «εποικισμό» της Αμερικής επικαλείται ο κύριος Μπακογιάννης για να τεκμηριώσει την ανάγκη «αλλαγής πλεύσης». Την σφαγή και γενοκτονία των γηγενών, την καπηλεία της Γης τους.

Τον Εποικισμό της Αμερικής έφερε και ως παράδειγμα ο Αδόλφος Χίτλερ για το πως γράφεται η ιστορία, στην ίδια ακριβώς ομιλία: Just in the same way Cortez or Pizarro annexed Central America and the
northern states of South America, not on the basis of any claim of right, but from the absolute inborn feeling of the superiority of the white race.

Την κάθοδο των Δωριέων, επικαλείται ο κύριος Μπακογιάννης, όπως και η Γερμανική «νομαδική» ολιγαρχία είχε δομήσει το μύθο της Ινδοευρωπαϊκής φυλής για να τεκμηριώσει «ιστορικά» την ιμπεριαλιστική φύση της. Ξέχασαν όμως ότι οι Σπαρτιάτες έπεφταν μέχρις ενός για να υπερασπίσουν την Πατρίδα τους και όχι να την παραδώσουν σε εισβολείς.

Για το προκλητικό παράδειγμα της «Εξόδου των Εβραίων» ας μη μιλήσουμε καλύτερα, αφού αυτή ακριβώς ήταν και η σκοπιμότητα του Αδόλφου: Η έξοδος των Εβραίων από τα «καθαρά» εδάφη. Μαύρο χιούμορ κύριε Μπακογιάννη.

Για την ΥΒΡΙ όμως του κυρίου περί Τραπεζούντας και Ιωνίας, αυτή η αναίσχυντη αναφορά στην γενοκτονία των Γηγενών πληθυσμών από τους Τούρκους εισβολείς έχουμε πολλά να πούμε. ΟΧΙ κύριε Κώστα Μπακογιάννη, η σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη δεν έγραψε καμμία ιστορία. Η γενοκτονία των Ποντίων έσβησε την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου και έφερε καραβάνια εξαθλιωμένων και ταπεινωμένων ανθρώπων σε ένα ελεεινό κράτος που διοικείται πάντα από ανθρώπους όπως εσείς. Ξερίζωσε την μακρόχρονη ιστορία των πατρογονικών τους εστιών και τους έφερε σε ένα άθλιο κράτος που τους χαρακτήριζε «Τουρκόσπορους» στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα αποβίβασης.

Σήμερα οι εκκλησιές και τα μνημεία τους είναι στάβλοι και χαλάσματα. Ο διωγμός τους είναι ταφόπλακα της ιστορίας και όχι λίκνο της.

«Ποιός θυμάται τους Αρμένιους» αναφώνησε ο Αδόλφος πριν ξεκινήσει τον «δεύτερο γύρο» του πνευματικού του πατέρα Κεμάλ, πιστού συμμάχου του Μουσολίνι, ώστε να σβήσει την ιστορία, γράφοντας την δική του, παρανοϊκή, αυτή που διαφημίζετε και υμνείτε στο άρθρο σας.

Όπως τα άλλα ρεμάλια «ινδάλματα» που αναφέρει, τον Κορτέζ και τον Πιζάρο που «εποίκισαν» την Αμερική, εξοντώνοντας τις περήφανες φυλές των Γηγενών. Των Αζτέκων, των Ίνκας, των Τσέροκυ σβήνοντας για πάντα την ιστορία τους για να εγκαταστήσουν την ιμπεριαλιστική τους παράνοια.

Καμμία γενοκτονία κύριε Μπακογιάννη δεν έγραψε ιστορία. Αντίθετα, οι γενοκτονίες δημιούργησαν κράτη – βρυκόλακες, όπως η Τουρκία με τις ολέθριες συνέπειες που πληρώνει σήμερα ο πλανήτης. Άλλωστε ένας ανιστόρητος δεν παράγει Πολιτισμό.

Πολιτισμό και ιστορία παράγει η Πόλις και όχι οι καταστροφείς νομάδες του ιμπεριαλισμού. Ο πολιτισμός είναι αλληλένδετος με την γεωργία που δημιουργεί το στέργιωμα και τις συνθήκες αρμονίας με την φύση. Όχι με το «καουμποϊλίκι» και τα περιπλανώμενα γελάδια.

Αλλά τι σου λέω κύριε Μπακογιάννη, άλλο Πόλις και άλλο politics. Δείξε λίγο σεβασμό μόνο. Στα γένη που έσφαξαν οι εκπολιτιστές μέντορες σουυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: