Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας σας υπενθυμίζουμε και εμείς αίτηση συμπολίτη μας ...

Κύριε Αριστείδη Δημαράκη πρόεδρε του Δ.Σ. του Δήμου μας, ο συμπατριώτης και συνδημότης μας Γιώργος Νοταράς από τις 6 Δεκεμβρίου 2016  σας έχει αποστείλει με φαξ (όπως μας ενημερώνει το λάβατε), την πιο κάτω αίτηση  προς συζήτηση και απόφαση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. 
Προφανώς αυτή η ενέργεια (της ανάρτησης στο blog του)  του Γ.Ν. καταδεικνύει, πως έχασε την υπομονή του να περιμένει δύο μήνες τώρα και η αίτηση να μην  μπαίνει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης  του Δ.Σ. 
Πρόκειται για ένα αίτημα τιμής, ευγνωμοσύνης και αποκατάστασης, της μνήμης των συμπατριωτών ηρώων μας στο χώρο που τους τιμάμε - στο μνημείο Ηρώων στην Ερμιόνη. 

Αυτούς τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους και  έδωσαν τη ζωή τους για το υψηλότατο αγαθό της Ελευθερίας μας στα χρόνια της Εθνικής  Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών, αλλά και αμέσως μετά την απελευθέρωση, κατά του ξενοκίνητου… εμφύλιου πολέμου! 
Η συνειδησιακή αυτή ενέργεια του συμπατριώτη μας Γ. Νοταρά  έχει  αρχίσει με αιτήματά του από την εποχή του πάλαι ποτέ Δήμου Ερμιόνης και κατόπιν με το νέο Δήμο Ερμιονίδας, αλλά εις μάτην, αυτή η σεβαστή επιθυμία και υποχρέωση όλων εμάς προς μεγάλο μας προβληματισμό δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι στις μέρες μας. 
Τώρα,  έρχεται να προστεθεί και αυτό που επίσης μας προβληματίζει, ότι  η αίτησή του μετά από δύο μήνες δεν έχει ούτε καν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με αυτά τα λίγα προς το παρόν,  ως πρώτη προσέγγιση σ’ αυτό το  σοβαρό θέμα....
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

 Σχετικές αναφορές στο θέμα,  του Γιώργου Νοταρά 
ΥΓ. 1) >>>ΕΔΩ...
2) >>> ΕΔΩ...
3) >>>ΕΔΩ... 
Φώτο: Ομαδικός τάφος: Μνημείο ηρώων εθνικής αντίστασης
περιόδου 1941- 44 Εξαμήλια Κορινθίας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από το blog του "Ο Αλιβάνιστος" >>>http://oalivanistos.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδος.                                               Κρανίδιον  Αργολίδος.
Κ, Πρόεδρε, από της 6ης Δεκεμβρίου 2016 έχω καταθέσει Αίτηση με την παράκληση όπως συζητηθεί εις μία των συνεδριάσεων του Δ.Σ το θέμα της αποκαταστάσεως της μνήμης των ηρωικώς πεσόντων Ερμιονιτών κατά την περίοδο  της Εθνικής Αντίστασης 1941/1944 ως ορίζει ο νόμος 1285/1982 ΦΕΚ 115Α.
Κ, πρόεδρε λόγω της επικείμενης επισκέψεως του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ερμιονη την 12 Μαρτίου 2017 αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα μιας αποφάσεως του Δ.Σ του Δήμου είναι αναγκαία.
Κ, Πρόεδρε, το αίμα των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης 1941/1944 δεν διαφέρει του αίματος των ηρώων του 1827 ουτε του σκοπού που αμφότεροι θυσιάστηκαν.
Γεώργιος Νοταράς
Αναρτήθηκε από Γιώργος Νοταράς στις 9:09 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: