Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Οι πολιτικό - δημοτικές και οι δημοσιογραφικές μας σχέσεις με τον Δήμαρχο Δ. Σφυρή - τότε και τώρα...

Μια φορά και ένα καιρό, εγώ, ο ρομαντικός ιδεολόγος,
 με ένα δημοσιογραφικό σεργιάνι στα παλιά...
Μια αλλιώτικη ανάρτηση με ενδεικτικές αναφορές ανάμεσα σε πάμπολλες και, ο νοών νοείτω ... 
...«ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος»…
Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι και με να κλικ ανοίγουν τα ρεπορτάζ 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτό το θέμα αποτελεί μια παρένθεση και μόνο...
Γράφει ο
Τάσος Τζανής

...πρέπει να διαπνέεται από τις αξίες της Δημοκρατίας, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, μακριά από το λαϊκισμό, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία...»

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΙ, έτσι πρέπει να είναι, συμφωνούμε με τον κύριο αιρετό άρχοντα, αλλά ....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και συνεχίζουμε με  δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή 

Κλικ >>> Από την συνέντευξη για τους αγώνες «MASTERS ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ» ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ στο Πορτοχέλι

>>> Ο Δήμαρχος Κρανιδίου Δ. Σφυρής: «στόχος μας, αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ερμιονίδα!»

>>> 6ος Πανελλήνιος Αγώνας Jet Ski στο Πόρτο Χέλι .

«Η Ερμιόνη Εάλω»….. στη συγκέντρωση του Δημάρχου Κρανιδίου και υποψήφιου Δήμου Ερμιονίδας Δ. Σφυρή.


Σε μια συγκέντρωση που συνέθετε όλα τα καλά στοιχεία από πλευράς εικόνας… το βράδυ της Δευτέρας 30 του μηνός ο Δήμαρχος Κρανιδίου και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, παρ’ ότι ο ίδιος δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του, ότι η συνάντηση είχε το χαρακτήρα της γνωριμίας με τους Ερμιονίτες.

Ο κόσμος αρκετός, περισσότεροι δημότες Κρανιδίου, ενώ το «κερασάκι»... του ακροατηρίου ήταν τα ορφανά του Λεμπέση, που μέσα στην οδύνη τους ψάχνουν να βρουν απάγκιο και αποκούμπι…!!!
Ο κ. Σφυρής ξεχώρισε την ομιλία του σε δύο μέρη.
Σε παράθεση στοιχείων για την οργάνωση του Καλλικράτη και πως μπορεί να προσαρμοστεί ο Καλλικρατικός  Δήμος στο σχετικό νόμο και το δεύτερο σκέλος ήταν το έργο του και η εν γένει οικονομική και άλλη κατάσταση στο Δήμο Κρανιδίου.
Απ’ την αρχή δήλωσε, πως δεν θα έκανε καμία αναφορά ούτε θα απαντούσε στη συνέχεια σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων πολιτών και δημοσιογράφων που είμαστε εκεί, σε θέματα που αφορούν το Δήμο Ερμιόνης για το λόγο, ότι η ομιλία του αυτή δεν ήταν προεκλογικού χαρακτήρα.
Μετά το πέρας της ομιλίας του έδωσε το λόγο στους παρευρισκόμενους πολίτες και οι ερωτήσεις και τοποθετήσεις άρχισαν με πρώτο τον γράφοντα και στη συνέχεια πήραν τον λόγο με τη σειρά: Από την Ερμιόνη, οι κ. κ. Ι. Δημαράκης, Γ. Νοταράς, Π. Μέξης, Ιω. Γανώσης, Αντρ. Κρητικός. Από το Κρανίδι οι κ. κ. Σαλογιάννης, Μαρώσης , ο εκδότης και δημοσιογράφος από το Ναύπλιο Πολύδωρας Δάκογλου και ο επίλογος των ερωτήσεων πάλι με τον γράφοντα.
Μας άρεσε ο κ. Μαρώσης δημότης Κρανιδίου, ο οποίος με ένα λόγο σώφρονα και συνενωτικό, πρότεινε εκτός των άλλων πως στον διευρυμένο Δήμο αν θέλουμε να σωθεί οικονομικά και αναπτυξιακά το Κρανίδι, πρέπει να επενδύσουμε με έργα ανάπτυξης και τουρισμού στις παραλιακές κοινότητες του νέου Δήμου Ερμιόνης και Πορτοχελίου.
Ο κ. Σφυρής σχεδόν πήρε θέση και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των πιο πάνω πολιτών, πλην στην τελευταία του γράφοντος , «….. με ποια κριτήρια θα κάνει την επιλογή των υποψηφίων συνεργατών του για τη δημιουργία του Συνδυασμού του εν όψει των εκλογών, για να δούμε στη συνέχεια αν αυτά τα κριτήρια συνάδουν με τις επιλογές των προσώπων που θα κάνει» Θεωρούμε πως αυτή την ερώτησή μας ο κ. Σφυρής δεν την απάντησε ολοκληρωμένα….
Αυτό ήταν και το τέλος αυτής της συγκέντρωσης, που μπορούμε να πούμε έγινε σε μία πολιτισμένη και με δημοκρατικό διάλογο ατμόσφαιρα.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Από εδώ και στο εξής,  η αντίστροφή μέτρηση! 
Και ύστερα, τα γνωστά και αναφερόμενα στο blog 
που οι παλιοί αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά.... 
Οι νέοι μπορούν να τα αναζητήσουν στο αρχείο του blog...
Και έτσι, ο αγνός εθελοντής της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης,  
(ούτε ένα ποτήρι νερό ακόμα και αν διψούσα...) 
βρέθηκε στο ειδώλιο του κατηγορημένου,  με όλα τα υπόλοιπα... 
όπως σας έχουμε ενημερώσει μέχρι και χθες και βλέπουμε για το μέλλον... 

Απάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή 

σε ανάρτησή μας στο blog

.
ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Κύριε Δαμαλίτη, σε ανάρτηση που κάνατεστο blog σας το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, δημοσιεύσατε την ψευδέστατη «μη διασταυρωμένη» πληροφορία, ότι ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος Ερμιόνης κ. Γιώργος Μπουρίκας θα είναι ο αντιδήμαρχος Ερμιόνης όταν ο συνδυασμός μου νικήσει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι οι αντιδήμαρχοι ορίζονται από τον Δήμαρχο μεταξύ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, δηλαδή η 1η Ιανουαρίου 2011. Εγώ δεν έχω «τάξει» καμία θέση αντιδημάρχου σε κανέναν και δεν συνδιαλέγομαι με κανέναν, διότι ο θεσμός του αντιδημάρχου δεν είναι αντικείμενο συνδιαλλαγής.
Είναι φανερό λοιπόν ότι οι «μη διασταυρωμένες» πληροφορίες, που με τόση ευκολία δημοσιεύετε στο blog σας, εξυπηρετούν τους ανήθικους και ανιδιοτελείς σκοπούς των γνωστών τραμπούκων της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, οι οποίοι έχουν σαν στόχο να γυρίσουν την Ερμιονίδα σαράντα χρόνια πίσω.
Τέλος, σας προτείνω την επόμενη φορά που θα έχετε στην διάθεσή σας τέτοιες «μη διασταυρωμένες» πληροφορίες να μην τις δημοσιεύσετε με τόση ευκολία, χωρίς καμία διασταύρωση και εκτεθείτε ανεπανόρθωτα. Ο αριθμός του τηλεφώνου μου σας είναι γνωστός, αφού έχουμε μιλήσει επανειλημμένως τηλεφωνικά, οπότε είμαι οποιαδήποτε στιγμή στην διάθεσή σας για έγκυρη και σωστή ενημέρωση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Δημήτρης Σφυρής
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας
..................................................................................................................................................................................................................

Απάντηση
Κύριε Δ. Σφυρή Υποψήφιε Δήμαρχε Δήμου Ερμιονίδας, εις απάντηση της πιο πάνω επιστολής σας θέλω να σας πω, πως η εν λόγω πληροφορία μας - σχόλιο είναι κατ’ αρχήν υπό τύπου ερωτήσεως, όπως εσείς επιθυμείτε και είναι το σωστό. Και μάλιστα με τρία(!) ερωτηματικά στον τίτλο.
Σε ό,τι αφορά το σχόλιά σας με το χαρακτηρισμό (ψευδέστατη) «μη διασταυρωμένη» πληροφορία πρέπει να σας πω επίσης, πως στη δημοσιογραφία είθισται να μεταδίδονται μη διασταυρωμένες ή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και που φυσικά ενέχουν σε κάποιες περιπτώσεις το ρίσκο του ψεύδους, που ωστόσο μεταφέρονται δημοσιογραφικά και οι οποίες διαψεύδονται ή μη στη συνέχεια, από τους θιγόμενους όπως εσείς πράξατε στην περίπτωσή μας.
Έτσι θεωρούμε πως με αυτές τις εξηγήσεις που μας δίνετε εμείς δεχόμαστε προς το παρόν, ό,τι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και το ξεκαθαρίζουμε ειρηνικά και πολιτισμένα.
Αλλά ωστόσο, θα θέλαμε να ξέραμε κ. Σφυρή, ποια είναι η γνώμη σας  για το δεύτερο σκέλος του σχολίου μας που αφορά τις πάμπολλες απουσίες από το Δ.Σ. του Δήμου Ερμιόνης του δ.σ. και υποψηφίου στο συνδυασμό σας κ. Γ. Μπουρίκα, για τις οποίες όσο και αν τις ζητάμε (για να τις δημοσιοποιήσουμε με ό,τι αυτό συνεπάγεται) από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Ερμιόνης κ. Ι. Κρητσωτάκη απάντηση δεν παίρνουμε!!!
Είναι σοβαρό θέμα για εσάς κ. Σφυρή, όταν ένας δημοτικός σύμβουλους δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, που έχει αναλάβει ενόρκως και εκτός των άλλων, δεν παρουσιάζεται αδικαιολογήτως, στο Δημοτικό Συμβούλιο;;;

Με εκτίμηση
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Η διαφορετική επιστολή… του Υποψήφιου Δημάρχου Ερμιονίδας Δ. Σφυρή στο blog που στηρίζει... τον Λεμπέση!!!

Δεν ονόμασε το blog μας στο οποίο δημιουργήθηκε το θέμα και δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις, για να είναι ενημερωμένοι οι αναγνώστες και μάλιστα εν όψει των εκλογών...
Κάντε κλικ εδώΟι αντιδήμαρχοι διορίζονται.... Και τα συμπεράσματα δικά σας....

Από αυτή τη στιγμή και μετά αρχίσανε τα όργανα...

ΣΤΑΜ.  ΔΑΜ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Καλημέρα κ. Δ. Σφυρή Υποψήφιε Δήμαρχε Ερμιονίδας.

Οι γνωστοί τραμπούκοι του κ. Σφυρή!!!

Κύριε Σφυρή στη γνωστή πλέον επιστολή σας που μας στείλατε να αναρτήσουμε στο blog εκτός των άλλων αναφέρεστε σε γνωστούς τραμπούκους, προφανώς της ευρύτερης κοινωνίας της Ερμιονίδας,
οι οποίοι όπως διατείνεστε σκοπό έχουν να φέρουν την Ερμιονίδα μας σαράντα χρόνια πίσω!!! Μπορείτε να μας πείτε ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί τραμπούκοι;;;
Και ακόμα, πως θα πάτε μπροστά εσείς την Ερμιονίδα ή τουλάχιστον 
το σημερινό δήμο Ερμιόνης με του Λεμπέση τους συνεργάτες που βάλτωσαν το Δήμο Ερμιόνης και που προσλάβατε στο ψηφοδέλτιό σας και με έμμεσο συνεργάτη τον κ. Λεμπέση;;;
Και ακόμα, στην ίδια επιστολή μιλάτε για επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί μου. Κύριε Σφυρή τρείς φορές έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά τώρα τελευταία, όταν εσείς με πήρατε στο κινητό μου και δεν ξέρω ποιος σας έδωσε τον τηλεφωνικό αριθμό.
Η πρώτη  αφορούσε το Δελτίο Τύπου για την υπόθεση ΔΕΠΟΣ η δεύτερη για του Δελτίο Τύπου 
της τοποθέτησης των κάδων ανακύκλωσης και η τρίτη για την περιβόητη επιστολή σας.
Επομένως κ. Σφυρή μη μιλάτε για συχνή επικοινωνία μαζί μου και οργιάζει η φαντασία … των συμπολιτών μας, γιατί ο Σταμάτης Δαμαλίτης δεν είναι κανενός… και δεν μπαίνει σε ξένα καλούπια, παρά μόνο στα δικά του... Είναι «μοναχικός καβαλάρης και πάνω από το λευκό... άτι του (!) τα βλέπει και τα ακούει όλα και ανάλογα συμπεριφέρεται….»
Υγιαίνετε
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ
Πάντως η ιστορία με τα δρώμενα στο Δήμου μας στη συνέχεια με δικαίωσε γιατί εγώ μιλάω και γράφω  με τη γλώσσα της δημοσιογραφίας και του ρεπορτάζ και όχι με την ξύλινη γλώσσα του λαϊκισμού...

Αντί για καληνύχτα

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: