Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ο πρώην Δήμαρχος Κρανιδίου (1998 -2006) και Ερμιονίδας (2011- 31/8/2014) Δημήτριος Καμιζής απαντά και εξηγείται, στη σελίδα του στο facebook

Και εμείς θέλουμε να τα πούμε

Κύριε Δ. Καμιζή εμείς – τόσο ο κ. Νοταράς όσο και εγώ με τις αναρτήσεις στο blog  μου δεν αναφερθήκαμε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί τις οποίες εσείς ομιλείτε. 
Άλλο είναι  το θέμα μας.  
Ωστόσο,  επειδή έχουμε αναφερθεί (ενοχλητικά για κάποιους) ότι είσαστε ο μοναδικός δήμαρχος της Ερμιονίδας που αναδείξατε σε μέγιστο βαθμό τις ευαισθησίες σας για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, συμφωνούμε, έχοντας και τις ενστάσεις μας γι’ αυτά τα οποία αναφέρεστε. 
Κατανοούμε και τα επαναλαμβανόμενα παράπονα που εκφράζεται σε πρώην στενούς συνεργάτες σας… που σήμερα  είναι μέλη  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως κ. δήμαρχε, εμείς μιλάμε για κάτι πολύ απλό, αν προβλέπετε από τις κείμενες διατάξεις να γραφτούν από έναν ειδικό τεχνικό στη στήλη του μνημείου των Ηρώων της πόλης μας, τα ονόματα κάποιων συμπατριωτών μας (όπως και τόσων άλλων που αναγράφονται εκεί)  που έδωσαν τη ζωή τους θυσία στην Πατρίδα και στα ιδανικά της Ελευθερίας!

Αυτό το αίτημα του κ.  Γ. Νοταρά επαναλαμβάνεται προς το Δ.Σ. του Δήμου Ερμιόνης χρόνια πριν αλλά και μέχρι στις μέρες μας - 6 Δεκεμβρίου 2016 έχει κατατεθεί η τελευταία αίτησή του  στο Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας  και ούτε καν συζητείται στο  Δ. Σ. ως οφείλουν.

Κύριε  Δ. Καμιζή ο φετινός επετειακός εορτασμός των 190 χρόνων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη στον οποίο θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έγινε  με πρωτοβουλία του «Ερμιονικού Συνδέσμου» του οποίου την πρόταση απεδέχθη ο Δήμος. 
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 
Όλα τ’ άλλα τα οποία είναι εξ ίσου σημαντικά και ενδιαφέροντα, μπορούμε να τα συζητήσουμε μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων.

Με εκτίμηση
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ως απάντηση σε κάποιο παλαιότερο σχόλιο που αναρτήθηκε από φίλο....

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στις 15 Οκτωβρίου του 2012, Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, αποφάσισε ομόφωνα μετά από εισήγηση μου ως δημάρχου ,την καθιέρωση δυο τοπικών ιστορικών επετείων : την πρώτη για την πρώτη διακήρυξη προς όλους τους Έλληνες της κυβέρνησης Κρανιδίου το 1823 και τη δεύτερη για τη συνέχιση της Γ εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη το 1827. Και φυσικά δεν μείναμε στην απόφαση αυτή αλλά συγκροτήσαμε και συνοδευτικό φάκελο με όλα τα απαραίτητα ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα.τον οποίο και αποστείλαμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου και στο Υπουργείο Εσωτερικών , σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.. Παρακολούθησα δε εγώ προσωπικά την πορεία της πρότασής μας μέχρι το τέλος της θητείας μου ως δημάρχου. Στη συνέχεια πληροφορήθηκα ότι ελήφθη παρόμοια απόφαση από το παρόν δημοτικό συμβούλιο ,τον Ιανουάριο του 2016 ,μόνο όσον αφορά το δεύτερο μέρος της πρότασής μου για την καθιέρωση δηλαδή επετείου για την Γ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης . Σε αυτή δε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ουδεμία αναφορά έγινε τουλάχιστον από συμβούλους που παρίσταντο και στη συνεδρίαση του ΔΣ που ελήφθη η πρώτη απόφαση το 2012. Και μάλιστα από συμβούλους που ψήφισαν κιόλας την εισήγησή μου. Τι να πω; Γενική αμνησία; Πολιτική σκοπιμότητα προκειμένου να «ανακαλυφθεί εκ νέου η Αμερική» και να ξαναγραφτεί η ιστορία σβήνοντας την προηγούμενη; Και βέβαια μπαίνει κι ένα άλλο σοβαρό θέμα για τους εκ Κρανιδίου παρισταμένους συμβούλους στην δεύτερη συνεδρίαση, πώς δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν την πρόσφατη μνήμη τους με την ευκαιρία έστω της επανάληψης της διαδικασίας για τη λήψη απόφασης σχετικά με τη Γ Εθνονέλευση της Ερμιόνης. Πώς δηλαδή δεν μπόρεσαν οι Κρανιδιώτες σύμβουλοι , τουλάχιστον όσοι συμμετείχαν στην πρώτη απόφαση, να θυμηθούν την απόφαση που είχαμε πάρει για το ιστορικό γεγονός της εγκατάστασης της διοίκησης (κυβέρνησης) στο Κρανίδι το 1823. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ότι η καπηλεία αποφάσεων και πρωτοβουλιών με διάφορους τρόπους και μεθοδεύσεις δεν συνάδει με το πολιτικό ήθος που πρέπει να διακρίνει τους ασχολούμενους με τα κοινά πράγματα. Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να τονίσω ότι οι πρωτοβουλίες του Ερμιονικού Συνδέσμου από την άλλη πλευρά, βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση , εκφράζουν το πνεύμα και το περιεχόμενο της τότε εισήγησής μου το 2012 καθώς και της σχετικής απόφασης , την οποία ενισχύουν, κατά το μέρος που αφορά στην ιστορία της Ερμιόνης.

( Κάνετε κλικ πάνω στις πάρα κάτω εικόνες για να αναγνώσετε την 1η και την 2η απόφαση του )

Δεν υπάρχουν σχόλια: