Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Με προσευχή και απομόνωση και όντας απόλυτα δικαιωμένος πέρασε ο Κώστας Καραμανλής τις πρώτες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι!! ...

Δημοσίευμα του pronews.gr

08:39
22/03/2017


Με προσευχή και απομόνωση και όντας απόλυτα δικαιωμένος πέρασε ο Κώστας Καραμανλής τις πρώτες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι.
Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, που στοίχισε πολιτικά τόσο στον ίδιο όσο και στην κυβέρνησή του, επέλεξε να προβεί σε μια μεστή και με μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες δήλωση (διαβάστε σχετικά στο χθεσινό δημοσίευμα του pronews.gr) και στη συνέχεια απεσύρθη στην οικία του στη Ραφήνα χωρίς περαιτέρω πανηγυρισμούς.
Η υπόθεση του Βατοπεδίου ήρθε στο φως πριν εννέα χρόνια και η ακροαματική διαδικασία διήρκησε δύο χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι  ο Κώστας Καραμανλής που ήταν πρωθυπουργός την περίοδο της υπόθεσης είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι.
Μέσα σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφαση του κρίνοντας αθώους τους κατηγορούμενους για τις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές» ακινήτων με το ελληνικό δημόσιο.
Οι δικαστές έκριναν πως από την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκόμενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσιου.
Χθες, εννέα χρόνια μετά και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με την απόφαση νωπή, ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από την πόρτα του σπιτιού του στη Ραφήνα.
Κατευθύνθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.
Όπως ανέφεραν γείτονες του Κώστα Καραμανλή σε εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός φορώντας φόρμα, φούτερ, καπέλο και κρατώντας μια γκλίτσα στο χέρι βρέθηκε στη μικρή εκκλησία. Για περισσότερα από 15 λεπτά έμεινε μέσα μόνος του για να προσευχηθεί, ενώ αμέσως μετά τράφηκε στο μικρό μονοπάτι που οδηγεί στη θάλασσα για λίγα λεπτά απομόνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: