Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Ευχαριστούμε πολύ τον συντάκτη αυτού του κειμένου...

...μας έβγαλε από τον κόπο και γλυτώσαμε – για άλλη μια φορά- 
από την κατακραυγή κάποιων ... 
Λες και τρύπωσε στη σκέψη μας και τα αισθήματά μας, γιατί 
τα ίδια σκεπτόμαστε  και μας βασάνιζαν! από χθες το βράδυ...
Αισθάνομαι, πως υπάρχει ελπίδα, να βγούμε από τη νάρκη μας 
και το τέλμα που έχουμε περιέλθει!! ...
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
ΥΓ. 1) Κρίμα Ιχνηλάτη...  που  αυτή τη φορά "ιχνηλάτησες" σωστά, αλλά δεν τόλμησες να βάλεις την υπογραφή σου για να τιμήσεις το κείμενό σου, 
αλλά και τις σωστές απόψεις σου! 
Τουλάχιστον, με τον τρόπο σου - Θ.Δ.- ή, με γιώτα -"Ι"...
Πάντως, έκανες πρόοδο!
Συνέχισε, έστω και έτσι, είσαι στο σωστό δρόμο... 
ΥΓ.2) Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Οι άρχοντες και τα "ξένα κόλλυβα"


Παρακολουθώ μια συζήτηση για τα εγκαίνια του γηπέδου Κρανιδίου.Το έργο ολοκληρώνεται και όλοι θέλουν το κάτι  τι τους στην δόξα ,της προσφοράς τους.
Κατ' αρχήν τα χρήματα για όλα τα έργα ,είναι των Ελλήνων πολιτών. Από τους φτωχότερους μέχρι τους πλουσιότερους.Είναι χρήματα, από τον ΦΠΑ, από το φόρο εισοδήματος,και από τους άπειρους άλλους φόρους που έχουν επιβάλλει  όλοι αυτοί που διεκδικούν την πατρότητα ,την ιδιοκτησία του έργου..
Αρα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα έργα δεν ανήκουν,ούτε στην ΝΔ,ούτε στο ΠΑΣΟΚ,ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ. και φυσικά στους εκπροσώπους τους..
Να υπενθυμίσω ότι όλοι οι αιρετοί,αμείβονται ,είτε βουλευτές είναι ,είτε αυτοδιοικητικοί. Εθελοντισμό μπορείς πλουσιοπάροχα να διαπιστώσεις, στους δημοτικούς συμβούλους,στα στελέχη των κοινοτήτων που δεν κατέχουν άλλη θέση έναντι  αμοιβής.,ή δεν έχουν οικονομικές σχέσεις με δημόσιο χρήμα.Υπάρχουν αρκετοί και τους εκτιμώ ιδιαίτερα.
Οι αμειβόμενες θέσεις στην αιρετή διοίκηση  είναι επαγγελματικού επίπεδου, βιοποριστικές,για αυτό και συνήθως κανείς δεν αποποιείται την δημόσια αμοιβή,ούτε την προφέρει σε κάποιο σκοπό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δλδ όποιος μπορεί, απλά τα βάζει στη τσέπη.Αυτό είναι απολύτως νόμιμο, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
Οι τρεις βουλευτές του νομού μας έχουν ένα κόστος μαζί με τους συνεργάτες τους,αυτοκίνητα παροχές που φτάνει τα 500000 ευρώ ετησίως ή 2 εκ ευρώ στην τυπική τετραετία.Αν προσθέσουμε και την αυτοδιοίκηση  και την Περιφέρεια τα εκ αυξάνονται δραματικά.
Και πολύ σωστά, ώστε απερίσπαστοι να επιτελούν τον ρόλο τους.Ούτε χάρη μας κάνουν, ούτε εμείς σε αυτούς .
Τους  επιλέγουμε και τους πληρώνουμε ενώ από εμάς αρκετοί ζούμε σε φτώχεια και ανέχεια
Προκαλεί όμως  ενόχληση και άσχημα συναισθήματα τουλάχιστον, το άγχος αυτών των καλοπληρωμένων και βολεμένων  με δημόσιο χρήμα, που χρησιμοποιούν τους όρους "εγώ το έφτιαξα, εγώ το υπέγραψα,εγώ το παρέλαβα, εγώ,εγώ,,".Όχι αδερφέ, το εγώ μπορείς να το πεις όταν το έκανες δωρεά, όταν το πλήρωσες με δικά σου χρήματα , ",τότε να σε χειροκροτήσουμε και ένα άγαλμα ίσως και χαλί  να γίνουμε ........
Και αν  έτρεξες, ήταν δουλειά σου να το κάνεις αφού σε πληρώνουμε αδρά για αυτό..Με επιλογή σου τέθηκες  υπό την κρίση του λαού, για να υπηρετήσεις με αμοιβή! το δημόσιο συμφέρον.

Εν κατακλείδι,θα ήταν χρήσιμο στα εγκαίνια του γηπέδου να καλεστεί αυτός ο αφανής κόσμος, που ζει γύρω μας, σε ένδεια και απόγνωση,που δεν μπορεί να αγοράσει ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια στο παιδί του, που δεν μπορεί να πληρώσει  το ρεύμα, που περιμένει τα τρόφιμα από τον Δήμο...Να γίνει μια γιορτή,για αυτό τον κόσμο που έχει μπει στο περιθώριο, και να  πούμε σε αυτό το κόσμο.."Σε ευχαριστούμε για αυτό που πρόσφερες στις δύσκολες συνθήκες που ζεις γιατί εμείς δεν είμαστε και τόσο χάλια"
Γιατί αυτός ο κόσμος από τα λίγα ευρώ που έχει το 30 % πηγαίνει στο δημόσιο ταμείο, για να γίνει και  χορτάρι στο γήπεδο...Αυτοί αναλογικά είναι οι μεγαλύτεροι εθνικοί ευεργέτες στη χώρα και όχι όσοι διεκδικούν λίγα λεπτά δημοσιότητας και αναγνώρισης με ξένα κόλλυβα.

Ας συλλογιστούμε λοιπόν και ας αλλάξουμε όλοι το τροπάριο..

Ας εξερευνήσουμε τη γοητεία του "εμείς", από τη μονοτονία του ¨εγώ"...

ΥΓ.Οι άρχοντες διεκδικούν με σθένος τα εύσημα,για τα θετικά αλλά στα αρνητικά απαντούν με το στερεότυπο .."δεν έχω καμιά ευθύνη"...Κάνουν την "πάπια "  δλδ .Ξερετε φταίνε οι "προηγούμενοι",οι Ευρωπαίοι, η κακιά μας η μοίρα ....αλλά εμείς.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: