Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Αφού αυτά τα γράφουν οι επαγγελματίες συντάκτες... εμείς τι να πούμε...

ΒΑΤΟΠΕΔΙ:ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ!ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΟΥΣ!ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η εφημερίδα των συντακτών 
Όλοι αθώοι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τα εμπλεκόμενα στελέχη της Ν.Δ. θριαμβολογούν, ενώ δήλωση έκανε και ο Κ. Καραμανλής. Ωστόσο οι πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο παραμένουν ενεργές. Μιλούν στην «Εφ. Συν.»: Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Νίκος Τσούκαλης, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην ανάδειξη της υπόθεσης.Ομόφωνα αθώους κήρυξε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Παράλληλα οι δικαστές στην απόφασή τους έκριναν ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν στο Δημόσιο.
Ειδικότερα, το δικαστήριο αθώωσε τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, τον ηγούμενο της Μονής Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο καθώς και 11 ακόμα συγκατηγορουμένους τους, ανάμεσά τους η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, πατέρας και αδελφός της κατηγορούμενης, ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.ά.
alt

Σύμφωνα με την απόφασή τους οι δικαστές έκριναν ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν δόλο για τις πράξεις τους και ότι είναι αθώοι για τον βαθμό εμπλοκής που τους καταλογίζεται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις απιστίας και ψευδών βεβαιώσεων.Απίστευτη απόφαση με απλά Ελληνικά ναι μεν υπάρχει σκάνδαλο αλλά οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο!!Δηλαδή σε σκότωσα αλλά δεν είχα δόλο οπότε αθώος ο κατηγορούμενος!!

Αθωώνει τους κατηγορούμενους αναγνωρίζει πως οι εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο!!

Κώστας Καραμανλής
Σήμερα πανηγυρίζει όμως... άλλα έλεγε το 2008 
Μετά από χρόνια αφωνίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, άδραξε την ευκαιρία και μετά την απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει όλους τους κατηγορούμενους για το Βατοπέδι, μίλησε.
«Η σημερινή απόφαση αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου» υποστηρίζει ο Κ. Καραμανλής όμως το 2008 μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός παραδεχόταν πως είχε υποτιμήσει το θέμα «δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του δεν είχα πλήρη εικόνα (...)» και αναλάμβανε το μερίδιο των ευθυνών «απ' όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: