Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Διαβάζεται πολύ σήμερα αυτό το άρθρο του Γιώργου Νοταρά - εκτός των άλλων από το αρχείο του blog ...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Γιατί λαός χωρίς ιστορική μνήμη, είναι Εκκλησία χωρίς καμπάνα! ...

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Αφορμές για κριτικές στους αιρετούς μας …


Κύριε Δήμαρχε, συν τοις άλλοις διερχόμαστε και κρίση Εθνικής Συνείδησης;


Γράφει ο Γιώργος Νοταράς

Κύριε  Δήμαρχε το καλοκαίρι του 2010 κατά την παρουσίαση στην Ερμιόνη των διατάξεων του «Καλλικρατικoύ Δήμου», φοβούμενος ότι η Ερμιόνη θα εξελίσσετο σε ένα άνευ σημασίας προάστιο του Κρανιδίου και ο δημότης των παρυφών της Ερμιονίδος θα ήταν πολίτης δευτέρας κατηγορίας, σας έκανα την κάτωθι ερώτηση κύριε Καμιζή, διασκεδάζοντας τους φόβους μας μπορείτε να μας βεβαιώσετε ότι ο δημότης της Ερμιόνης, θα απολαμβάνει των προνομίων εκείνων του δημότη του Κρανιδίου;
Και η απάντηση σας ήταν άκρως επιβεβαιωτική. Όμως πριν ή ο πρώτος χρόνος της δημαρχίας σας εκπνεύσει οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν.

Α) Κατά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτώβριου 1940 αναφερθήκατε στους Κρανιδιώτες πεσόντες υπέρ πατρίδος και ενός θερμισιώτη και καμία αναφορά στους Ερμιονίτες αδερφούς μας παρότι με την από 30-12-2010 ηλεκτρονική επιστολή μου σας είχα καταστήσει ενήμερο ΕΔΩ- ΗΡΩΩΝ  ΜΝΗΜΗ...
Β) Δεν στείλατε αντιπροσωπία στα εξαμήλια της Κορινθίας στο μνημόσυνο των πεσόντων αντιστασιακών ηρώων της περιόδου 1941-1944 οπού αναπαύονται οι αδελφοί Ερμιονίτες, Μόδεστος και Νικόλαος Ντούρος
Γ) Δεν καταθέσατε στεφάνι στο μνήμα του φαντάρου Γεωργίου Κων/νου Προκοπίου, πεσόντος υπέρ πατρίδος στα βουνά της Εύβοιας.
Δ) Δεν καταθέσατε στεφάνι στη επιτύμβιο πλάκα, στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, στη μνήμη του φοιτητή Μόδεστου Ντούρου.
 Ε) Δεν ρίξατε στεφάνι στη θάλασσα του ευβοϊκού, εις μνήμη του απολεσθέντος εν διατεταγμένη υπηρεσία υποσμηναγού Μιχαήλ Παπαμιχαήλ .
Ζ) Δεν καταθέσατε στεφάνι στον εκτελεσθέντα υπό των Γερμανών Ερμιονίτη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, Ιωάννη Ταρούση (Κουζούμη). Και αν τα ανωτέρω είναι πρακτικώς ανέφικτα, είθισται η πατρίς ευγνωμονούσα - δια μέσω υμών - να αναγράφει τα ονόματά των στο τύμβο των ηρώων!!!

Εάν τα μνημεία μπορούσαν να μιλήσουν, ο ήρωας Παπαρσένης θα σας βροντοφώναζε, 
«Αδέλφια η δική μου θυσία δεν είναι υπέρτερη, της των άλλων υπέρ πατρίδος θυσίας»
 εκτός και εάν επιβεβαιώνετε την του Περικλέους ρήση:
 «Ανδρών επιφανών πάσα γης τάφος 
και ου στηλών μόνον εν τη οικία σημαίνει επιγραφή…»

«Ανδρών επιφανών κάθε γης τάφος και δεν τους σημαδεύει μόνον 
μια επιγραφή σε στήλη της πατρίδας τους…»
Θουκ. ΙΙ κφ 43

Κύριε Δήμαρχε, χαιρετίσματα στην εξουσία που ασκείτε, εσείς, και οι άλλοι, 
χάριν της δικής των θυσίας!!!

Φώτο: Ομαδικός τάφος: Μνημείο ηρώων εθνικής αντίστασης περιόδου 1941-44 Εξαμήλια Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: