Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Σαν Σήμερα Μ. Παρακευή το βράδυ 22 Απριλίου 2011 στην Ερμιόνη...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Μ. Παρασκευή βράδυ με τα εγκώμια από τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ερμιόνη.

Η  περιφορά των Επιτάφιων 

συνοδεία της δημοτικής μπάντας. 

Κοσμοπλημμύρα και φέτος και στους δύο κεντρικούς ναούς το βράδυ της Μέγάλης Παρασκευής στην Ερμιόνη, με τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου, πολλά χρόνια τώρα να δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα ψάλλοντας τα εγκώμια στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και τα δύο τελευταία χρόνια η δημοτική μπάντα να λαμπρύνει περισσότερο την τελετή της περιφοράς των δύο Επιταφίων.Τους ψαλμούς των εγκωμίων στον Ιερό Ναό παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής με τον αντιδήμαρχο Σταύρο Κούστα συνοδευόμενος στη συνέχεια κατά την περιφορά των Επιταφίων και από δημοτικούς συμβούλους. Τον δεύτερο αντιδήμαρχο, Παντελή Κολυμπάδη, τον είδαμε να σηκώνει με άλλους νέους συμπολίτες μας τον Επιτάφιο του Ι. Ν. Ταξιαρχών.


Όπως κάθε χρόνο και πάρα πολλά χρόνια τώρα, έτσι και φέτος η περιφορά των Επιταφίων γίνεται αρχικά στα στενοσόκακα της παλιάς Ερμιόνης και στη συνέχεια στη βόρεια παραλία με ενδιάμεση στάση στην πλατεία των Ηρώων και επιστροφή στους δύο ναούς για τη συνέχιση της ιερής ακολουθίας.


 Σ' αυτή τη μυσταγωγική βραδιά ο παρατηρητής μπορούσε να διακρίνει στα μάτια του κόσμου, το γαλήνεμα της ψυχής έστω και για λίγο... 
Σ’ αυτό συνηγορούσαν τα στοιχεία της φύσης που έκαναν τη νύκτα γλυκιά και αυτός ο συνδυασμός του «Ω γλυκύ μου έαρ…» από τις νότες των μουσικών οργάνων της μπάντας, με το μοσχοβόλημα της ανθισμένης Σαν Σήμερα Μ. Παρακευή το βράδυ 22 Απριλίου 2011 στην Ερμιόνη... και άλλων λουλουδιών και φυτών στους κήπους και τις γλάστρες του οικισμού, κατά το πέρασμά μας. Είναι και αυτό το αίσθημα που μας δημιουργεί η προσμονή της άνοιξης που αέναα επαναλαμβάνεται και η ελπίδα με την Ανάσταση Εκείνου που απαλύνει τα πάθη μας και  μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσει ο καθένας μας το δικό του… Γολγοθά με τη Σταύρωση, το Θάνατο και την  Ανάσταση άμποτε γίνει αυτό…
Καλή Ανάσταση
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: