Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

...Περί τα 3 δισ. ευρώ έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση του πρωτογενούς τομέα!

Μέσα στο 2017 ενεργοποιούνται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την αγροτιά...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεωρούμε, πως σ' αυτά το προγράμματα  πρέπει να συμβάλλει 
με παρακολούθηση, ενέργειες και συνεργασία και ο αγροτικός κόσμος. 
Και αυτό, χρειάζεται συλλογική οργάνωση, ενημέρωση 
και διορθωτικές  παρεμβάσεις όπου χρειαστεί...


Οι εποχές των χαριστικών επιδομάτων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί
Τώρα, στις μέρες μας, – «πρέπει να βρέξουμε κώλο για να φάμε μπαρμπούνι» όπως λέει η λαϊκή ρήση. 
Και, ο νοών νοείτω…
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>> http://www.enikonomia.gr/

Μέσα στο 2017 ενεργοποιούνται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τον αγροτικό τομέα
Την προκήρυξη εντός του 2017 του μεγαλύτερου μέρους των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 συνολικού προϋπολογισμού περί τα 3 δισ. ευρώ έχει δρομολογήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΝΠΕ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας του υπουργείου και της Ένωσης Περιφερειών, η οποία, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, θα παρακολουθεί σε τακτά διαστήματα την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, συμβάλλοντας στη γρήγορη και αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων του.
Στη σύσκεψη τέθηκαν ακόμα από την πλευρά της Ένωσης Περιφερειών σειρά θεμάτων που απασχολούν αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς καθώς και το ζήτημα της αποτελεσματικότερης συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου με τις υπηρεσίες των Περιφερειών.
Η σημερινή επίσκεψη του κ. Ε. Αποστόλου στα γραφεία της ΕΝΠΕ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο υπουργός συνοδευόταν από τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου κ. κ. Ν. Αντώνογλου και Χ. Κασίμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: