Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Σκάνδαλα, αλλά, «Άγια Σκάνδαλα»!! …

[...]Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει,
 το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.
 Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα»! ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>>>http://www.ereportaz.gr/
ΤΕΡΑΣΤΙΑ"ΙΕΡΑ"ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ 
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ" ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ!!

03 Απρ 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΗΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ

Των Πέτρου Κουσουλού και Ελένης Τσιάβο

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις «Ιερές μπίζνες» που γίνονται με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου προκύπτουν από έρευνα του ΣΔΟΕ αλλά και των δικαστικών Αρχών.

Διάλογοι-φωτιά οι οποίοι περιέχονται σε δικογραφία που βρίσκεται υπό διερεύνηση από την εισαγγελία αποκαλύπτουν πως τα κοσμήματα και τα αναθύματα των χιλιάδων πιστών καταλήγουν στην Τουρκία όπου λιώνονται και επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού στο Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. Στην συνέχεια πωλούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος από όπου εισπράττεται ζεστό χρήμα.

Αποκαλύπτεται όμως και κάτι άλλο. Ότι το ευαγές Ίδρυμα της μεγαλύτερης -κατά πολλούς- εκκλησίας της Ελλάδος συνεργάζεται γι αυτές τις δουλειές με «περίεργες» εταιρείες οι οποίες φαινομενικά ανήκουν σε επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον χρυσό, αλλά στην πραγματικότητα -σύμφωνα με το διαβιβαστικό του ΣΔΟΕ- ανήκουν στον πολυπράγμονα Π.Μ. ο οποίος εμφανίζεται να κάνει και οτι «deal» με τους ιερείς για να επιτυγχάνει τις ανανεώσεις των συμβάσεων.

Μάλιστα τα μέλη της φερόμενης οργάνωσης δεν διστάζουν να εμπλέξουν ακόμη και σε υπόθεση δωροδοκίας τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο. Σε διαλόγους μεταξύ τους κάνουν λόγο για «μίζες» που ισχυρίχονται ότι δίνουν στον κληρικό, όπως χαρακτηριστικά λένε, για να ανανεώνονται οι συμβάσεις με το Ίδρυμα της Εκκλησίας. Σημειώνουμε όμως ότι στην δικογραφία δεν υφίσταται καταγεγραμμένη συνομιλία του Μητροπολίτη με μέλη του κυκλώματος.

altΑξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της έρευνας ο Π.Μ. φέρεται ως ο «εγκέφαλος» οργάνωσης που ασχολείται με πολλά και διάφορα: Από δικαστικές και αστυνομικές «εξυπηρετήσεις», μέχρι και επιχειρήσεις στις οποίες, όμως, βάζει μπροστινούς άλλους. Χαρακτηριστικές είναι οι ... δουλειές στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» στις οποίες έχει βάλει ως μπροστινή μια 28χρονη γυναίκα. Έτερος συνεργάτης σε αυτήν την δουλειά είναι ο Γ.Σ.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ο τρόπος ζωής του Π.Μ. δεν συνάδει με το οικονομικό του προφίλ.
Τα τελευταία χρόνια υποβάλλει μηδενική φορολογική δήλωση, την στιγμή που οδηγεί θηριώδη τζιπ, ντύνεται με πανάκριβα ρούχα και παίζει μεγάλα ποσά στο στοίχημα. Λάτρης της ... μεγάλης ζωής και μπαινοβγαίνει στα μεγάλα σαλόνια, επιθυμεί την συναναστροφή με πολιτικά πρόσωπα. Πριν από λίγα χρόνια, δε, είχε απασχολήσει και πάλι τις Αρχές με την εμπλοκή του σε υπόθεση εκβιασμού του ΣΔΟΕ. Γι αυτήν την υπόθεση καταδικάστηκε σε οκτώ έτη με αναστολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος της υπόθεσης είναι ογκωδέστατος, ενώ είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που στην δημοσιογραφική ομάδα ασκήθηκαν έμμεσες αλλά και άμεσες πιέσεις για να μην δημοσιοποιηθεί η υπόθεση. Φυσικά όλες έπεσαν στο κενό.
Εμπλέκουν με μίζες τον Δωρόθεο
Στις συνομιλίες που αποκαλύπτει το ereportaz τόσο ο Π.Μ. όσο και οι συνεργάτες του σε αυτήν την «επιχείρηση» εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο σε περίεργες δοσοληψίες. Λένε ότι του δίνουν λεφτά για να ανανεώνουν την σύμβαση της εταιρείας με το Ίδρυμα της Εκκλησίας.
Στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ και αποτελούν μέρος της δικογραφίας εμφανίζουν τον Μητροπολίτη Σύρου να ζητεί «μίζα» μέχρι και 10.000 ευρώ. Επιπλέον εμπλέκουν σε δωροδοκία και έναν λαϊκό, στενό συνεργάτη του Μητροπολίτη.
alt
Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος
>>>>>>>>>>>>>>>>>
altalt
  1. Με ποια κριτήρια το Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου υπέγραψε σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία;,
  1. Τι απαντά ο Μητροπολίτης αλλά και το στενό του περιβάλλον για τις αναφορές σε «μίζες». Πως σκοπεύει να αντιδράσει; Προφανώς καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές στους εμπλεκόμενους που ισχυρίζονται ότι τον «λαδώνουν».
  1. Ποια είναι η σχέση των επικεφαλής του Ιδρύματος με τον Π.Μ. ο οποίος σε διαλόγους του αναφέρει ότι και παλαιότερα έκανε την ίδια δουλειά με τον χρυσό της εκκλησίας, με άλλους όμως μπροστινούς;
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία μέλους της επιχείρησης με την μητέρα του: ...
>>>>>>>>>>>>>>

alt
 Η σύμβαση
Από την έρευνα του ereportaz προκύπτει ότι πράγματι το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Παναγίας της Τήνου, εκείνη την περίοδο είχε υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία "Goldworth". Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η παράδοση ράβδων χρυσού συνολικού βάρους 13,9 κιλών. Η κάθε ράβδος θα έπρεπε να έχει βάρος ένα κιλό. Πράγματι στην σύμβαση εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας ο Κ.Μ.
Ωστόσο, από τους διαλόγους προκύπτει ότι τα νήματα κινούν άλλοι. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Ίδρυμα και η Goldworth συνεργάζονταν. Στις 13 Αυγούστου 2015 είχαν υπογράψει και άλλη σύμβαση που αφορούσε την παράδοση 21 κιλών καθαρού χρυσού!
Δείτε τη σύμβαση
alt
Συνομιλίες σοκ: «Ξέρουμε πως δεν είμαστε νόμιμοι»
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, δύο από τους εμπλεκόμενους παραδέχονται στο τηλέφωνο ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο τρόπος που διακινούν τον χρυσό από την Τουρκία δεν είναι νόμιμος με τον έναν, να εξηγεί μάλιστα στον συνομιλητή του, τους ακριβείς λόγους.
Οι δυο συνέταιροι μοιράζονται μεταξύ τους, τις ανησυχίες για την επιχείρηση που έχει στηθεί και εκφράζουν έντονους φόβους πως ενδέχεται να λάβουν γερό πρόστιμο αν οι Αρχές αντιληφθούν τις παρατυπίες της εκκλησίας.
Μεταξύ άλλων, ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε τα εξής:
« Θέλει πολύ λεπτό χειρισμό, διότι αν ξυπνήσουνε θα μας βρεθεί κανένα πρόστιμο που δεν θα ξέρουμε που να φύγουμε και εμείς και το Ίδρυμα» ... « ..... αλλά να ξέρεις ότι έχουμε θέμα με τα επόμενα διότι αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνουμε» «δεν δικαιολογείται τίποτα από τις συναλλαγές που έχουμε κάνει, δεν υπάρχει κοινοτικό καθεστώς, δεν υπάρχει καθεστώς τελειοποίησης για ιδιώτη να πάει έξω, έπρεπε να ήμασταν εταιρεία εδώ αντίστοιχη της ΝΑΝΤΙΤ ή της ΚΙΜΕΤ που να πηγαίναμε έξω, έχει πάρα πολύ μπάσιμο εδώ η δουλειά».
alt
Ο «παπάς» και οι 25.000 ευρώ σε μίζες
Σε επόμενη συνομιλία, δυο «συνέταιροι», ο Μ και ο Γ, τσακώνονται για ποσό που έχουν ήδη καταβάλλει σε «μίζες», όπως τουλάχιστον οι ίδιοι λένε, για τη διατήρηση του συμφωνητικού με το Ίδρυμα.
Σε έναν πρόχειρο «απολογισμό» που κάνουν στους μεταξύ τους διαλόγους, ο ένας Κρητικός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι συνολικά έχουν δώσει 20 χιλιάδες ευρώ σε μίζες εκ των οποίων οι δέκα όπως ισχυρίζονται δόθηκαν στον «παπά» για να προχωρήσει η «δουλειά»:
Μάλιστα ο Γ. είναι φανερά εκνευρισμένος γιατί δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει κέρδος και υποστηρίζει ότι το ποσό ανέρχεται στα 25.000 ευρώ. Χαρακτηριστικός ο διάλογος τους από τις 24/9/2015:
Γ: Πόσα έχουμε δώσει μίζες;
         Μ: 15 χιλιάρικα, 20..
         Γ: 25 (φωνάζει). Πήγαμε εμείς να κάνουμε μια δουλειά, για να δίνουμε τα λεφτά στις μίζες;
Στις 2 Οκτωβρίου 2015 ο φερόμενος ως εγκέφαλος Π.Μ. συνομιλεί με τον Μανώλη ο οποίος του βάζει «χέρι» γιατί παρότι έχουν δώσει 20.000 στον «παπά» δεν έχουν κάνει ακόμη δουλειά. Δείτε τον διάλογο:

alt
Το ίδιο ποσό αναφέρεται και λίγο παρακάτω σε άλλη συνομιλία μελών της επιχείρησης. Εμφανώς εκνευρισμένοι συζητούν για τα λεφτά που έχουν δώσει σε «μίζες» και χρεώνουν στον Π.Μ. πολλά και διάφορα. Όπως λένε ξεκίνησαν να κάνουν την δουλειά με τον χρυσό για να βγάλουν λεφτά αλλά τελικά έμπλεξαν με τον «εγκέφαλο» ο οποίος πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τους τρώει τα λεφτά.
alt
Ερωτήματα
Το ereportaz προσπάθησε να επικοινωνήσει, ως όφειλε, με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο αλλά κατέστη αδύνατο. Τηλεφωνήσαμε στο Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την «εξαγωγή» ταμάτων στην Τουρκία. Όταν όμως γνωστοποιήσαμε το περιεχόμενο του φακέλου που έχουμε στην διάθεσή μας παρέπεμψαν στον υπεύθυνο. Ο «υπεύθυνος» μας ζήτησε να στείλουμε εγγράφως τις ερωτήσεις μας. Το κάναμε. Μέχρι την ώρα δημοσιοποίησης του κειμένου δεν λάβαμε καμία απάντηση.
Τα ερωτήματα είναι πολλά:
Και κάτι τελευταίο: Είχε η συγκεκριμένη εταιρεία άδεια να πραγματοποιεί τέτοιου είδους εργασίες; Το Ίδρυμα της Παναγίας είχε ελέγξει τις δυνατότητές της; Ποιος αποφάσισε για την συνεργασία και υπό ποιους όρους;
Η έρευνα
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της υπόθεσης απλό παρακλάδι της οποίας είναι η ιστορία του χρυσού της Εκκλησίας αξίζει να σημειωθεί ότι διενεργούνται τέσσερις ξεχωριστές έρευνες:
Από εισαγγελέα Εφετών που έχει ήδη καλέσει για την παροχή ανωμοτί εξηγήσεων έξι συνολικά πρόσωπα.
Από τον Άρειο Πάγο σχετικά με την εμπλοκή ή όχι εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος κατονομάζεται ότι έλαβε χρήματα από την οργάνωση προκειμένου να συνεισφέρει στην αθώωση ενός γιατρού. Στους διαλόγους που ακούγονται το κύκλωμα συζητά για αμοιβή 12.000 ευρώ ένα μέρος των οποίων θα καταλήξει όπως οι ίδιοι λένε στον εισαγγελικό λειτουργό (πρόκειται για προϊστάμενο περιφερειακού δικαστηρίου της χώρας) ο οποίος με την σειρά του θα προσπαθήσει να επηρεάσει την πρόεδρο της έδρας! Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν καταγραφεί συνομιλίες του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού.
Από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς οι οποίοι ασχολούνται με την εμπλοκή στελεχών του ΥΠΟΙΚ. Μάλιστα στις συνομιλίες τα μέλη του κυκλώματος αναφέρονται σε δωράκι ύψους 5.000 ευρώ που υποστηρίζουν ότι έδωσαν σε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να τους εξυπηρετήσει σε υπόθεση με τον χρυσό. Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι εάν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο ή απλά αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.
Από την εισαγγελία Πρωτοδικών για τα πλημμεληματικού τύπου αδικήματα.
Τέλος, ως στενός συνεργάτης του Π.Μ. εμφανίζεται εν ενεργεία αστυνομικός διευθυντής.

5 ΤΡΙΣεκ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ 15 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ!!

02 Απρ 2017


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ!!


Περιουσία-Εκκλησίας-2.jpg 


Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή διαγράφει δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!!! Το ξέρετε ότι η ανθελληνική εκκλησία της Ρωμιοσύνης έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; 

Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!! H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων. Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων. Το σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος! Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά. Περιουσία Εκκλησίας 2 Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες Exclamation mark σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της. Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως. Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν; Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: