Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Το κεντρικό μήνυμα από την περιοδεία του Υπουργού Ανάπτυξης & Τροφίμων σήμερα στην Αργολίδα: ..."Από την ανάπτυξη της υπαίθρου εξαρτάται η ανάπτυξη όλης της χώρας"!! ...

«Επί ποδός όλη η Αργολίδα»! 
με  Ιδιαίτερη υποδοχή  από τον αγροτικό, αλιευτικό και κτηνοτροφικό κλάδο, καθώς και τους τοπικούς παράγοντες…

Για πρώτη φορά  που Υπουργός επισκέφθηκε (στη συνέχεια) 
και την Ερμιόνη Ερμιονίδας, και είχε συνάντηση  με τους παραγωγούς 
του πρωτογενούς τομέα και τη δημοτική αρχή, 
προφανώς με τις ενέργειες του Βουλετή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ακολουθεί στη συνέχεια δικό μας εκτενές ρεπορτάζ
με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την επίσκεψή του στην Ερμιόνη ...

ΣΤΑΜ.ΔΑΜ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
e-mail στο blog ...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                        7- 4-17

Στην  Αργολίδα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

 Βαγγέλης Αποστόλου: Από την ανάπτυξη της υπαίθρου   εξαρτάται  η  ανάπτυξη όλης της χώρας

Στην  Αργολίδα βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να έχει συναντήσεις και συσκέψεις για θέματα που  αφορούν  τον αγροτικό κόσμο της περιοχής .
Η περιοδεία ξεκίνησε από το Λυγουριό όπου ο ο κ,. Αποστόλου, παρουσία του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα  συναντήθηκε  με τη δημοτική αρχή , εκπροσώπους συνεταιρισμών, νέων αγροτών και  μεμονωμένων παραγωγών ( παρών ήταν και ο βουλευτής κ. Ανδριανός)


Toν υπουργό καλωσόρισε ο  βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας  που τόνισε ότι η παρουσία του  κ. Αποστόλου στην Αργολίδα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον  της  κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο και  τη στήριξη του με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κώστας  Γκάτζιος  αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά  του Δήμου, στις υποδομές   τα πολιτιστικά μνημεία, την έκθεση αγροτουρισμού  αλλά και  στο μεγάλο – για την περιοχή- έργο του Αναβάλου που ήδη δρομολογήθηκε για όλη την Επίδαυρο.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.  Αποστόλου τόνισε  ότι   στην ανάπτυξη της υπαίθρου θα βασιστεί η ανάπτυξη όλης της χώρας και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης  και του Υπουργείου είναι να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των αγροτικών προϊόντων  ,με ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγροτοδιατροφικο κομμάτι.
Αναφερόμενος στον Ανάβαλο επισήμανε ότι ΄΄ ήταν ένα στοίχημα για την  πολιτεία  η επέκταση και ολοκλήρωση του έργου .Σε ότι αφορά το έργο της Επιδαύρου   υπογράφτηκε η  σύμβαση και εντός 24 μηνών το έργο άρδευσης  όλου του Δήμου θα ολοκληρωθεί , μαζί με τα δευτερεύοντα δίκτυα. Έτοιμη είναι και η μελέτη επέκτασης και προς Ερμιονίδα ΄΄.


Επίσης ο κ. Αποστόλου    μίλησε για τα  προγράμματα βιολογικής γεωργίας ,  την εξασφάλιση γεωτεχνικών συμβούλων   στην ύπαιθρο, την  διαδικασία ομαλοποίησης του ΟΣΔΕ  ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι παρών στην έναρξη του φετινού    Αγροτουριμού, στην Αρχαία Επίδαυρο.
Ακολούθησε   διάλογος με εκπροσώπους συνεταιρισμών,  νέων αγροτών, αυτοδιοικητικών κλπ, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.  Φάνης Κουρεμπές  που ανακοίνωσε ότι  ΄΄ο Οργανισμός προσλαμβάνει το προσωπικό που απαιτείται για  τους γρήγορους ελέγχους ενώ είπε ότι  μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία  για την εκκαθάριση των ζημιών  που είχε η παραγωγή της Αργολίδας ΄΄.
Αυτή την ώρα ο κ. Αποστόλου βρίσκεται στην Ερμιόνη, συμμετέχοντας σε σύσκεψη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ενώ θα επισκεφθεί παραγωγικές μονάδες της Ερμιονίδας.
Το  απόγευμα (6.15) θα επισκεφτεί το εργοστάσιο   ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ της ΕΑΣ Αργολίδας στη Νέα Κίο  και στις 7.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Άργους. Θα  ακολουθήσει , στον ίδιο χώρο ομιλία του Υπουργού με θέμα  ΄΄Αγροτική Παραγωγή και Ανάπτυξη ΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: