Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Σοβαρή καταγγελία του δ.σ. της αντιπολίτευσης Τ. Λάμπρου για «παραμάγαζα» της ΔΕΥΑΕΡ κι' όχι μόνο...

.Ο κ. Δήμαρχος θα συνεχίσει να σιωπά; Τουλάχιστον ας μας απαντήσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook κατά την προσφιλή του συνήθεια, αφού δεν μπορεί να κοιτάξει  τους δημότες στα μάτια με την πρόσκληση της κορωνίδας των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτής της Λογοδοσίας του δημάρχου στους δημότες για τα πεπραγμένα στο Δήμο! -  ή, εκτός, να το αλλάξανε κι' αυτό, για να «ναρκωθεί»! εντελώς η κοινωνία μας και αυτοί, οι άρχοντες... να δρουν ανενόχλητοι,  ακόμα και απ’ αυτούς τους  πολίτες που θέλουν να είναι ενημερωμένοι και σε εγρήγορση!! …
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 


ΥΓ. Θα θέλαμε επίσης, να ξέραμε και την άποψη του επικ. της Αξ. Αντιπολίτευσης Γιάννη Γεωργόπουλου, για τα  καταγγελλόμενα πιο κάτω. Έτσι, για να κάνουμε διασταύρωση των γεγονότων ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
e-mail στο blog ...
Κρανίδι 12/06/2017

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 76/2017 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες
Όπως γνωρίζεται έχω υποβάλλει ένσταση στην αποκεντρωμένη διοίκηση επί της απόφασης 76/2017 του δημοτικού συμβουλίου (ορθή επανάληψη) σχετικά με τον ορισμό του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. Και πριν την ένσταση μου αυτή είχα ζητήσει διόρθωση της απόφασης σε νέο δημοτικό συμβούλιο όμως δεν μας άκουσαν και συνεχίζουν την παραποίηση της αλήθειας και την υποκρισία ,και αυτή  σε όλο της το μεγαλείο.Ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής στην προσπάθεια του να καλύψει τα «παραμάγαζα» της ΔΕΥΑΕΡ της απευθείας αναθέσεις, την τραγική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, τις παράνομες αποφάσεις της αμαρτωλής ΔΕΥΑΕΡ δίχως ντροπή, δεν διστάζει να υποβαθμίσει τον επιτυχημένο τέως πρόεδρο και τώρα κοινοτικό σύμβουλο της Τ.Κ. Θερμησίας κ. Ηλ. Κατσάβελα σε απλό δημότη. Με αυτήν την ιδιότητα ορίστηκε στην «πονηρή» ορθή επανάληψη της 76/2017 του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας.
>>>>>>>>>>>>>>>>

Λέτε να έχει υποβάλλει την παραίτηση του ο κ. Η. Κατσάβελας, την έκανε αποδεκτή ο Δήμαρχος και δεν μας έχει ενημερώσει;
Λέτε να τον έχει προτείνει ο Δήμαρχος ως δημότη από «ηθελημένο» λάθος και οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην το αντιλήφθηκαν και το κατάλαβε μόνο αυτός και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά μετά από ενάμιση μήνα…..
Δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή επιτέλους μην προσπαθείς να κρυφτείς από το δάκτυλο σου , μην  υποτιμάς την νοημοσύνη των δημοτικών συμβούλων και  θα σου υπενθυμίσω την λαϊκή ρήση «ο ψ……. και ο κ…… τον πρώτο χρόνο χαίρονται».
Και τώρα μπορείς να πεις παλικαρίσια την αλήθεια, ανακάλυψε το «ηθελημένο λάθος» σου, φέρε ξανά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και εγώ θα την ανακαλέσω την ένσταση.
Η απόφαση 76/2017 ορθή επανάληψη θα ακυρωθεί
1)    Γιατί είναι παράνομο να συμμετέχουν τέσσερις αιρετοί της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ ενώ το ΦΕΚ ίδρυσης και λειτουργίας προβλέπει μόνο τρεις από την πελυρά της πλειοψηφίας.
2)    Αλλοιώνεται τα πνεύμα και το γράμμα του νόμου η αλλαγή της σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου να αυξάνονται οι θέσεις των αιρετών της πλειοψηφίας και να μειώνονται οι θέσεις των δημοτών .
3)     Υπάρχει ουσιαστική νομική παραποίηση της αρχικής απόφασης η οποία δεν διορθώνεται με μια απλή «ορθή» επανάληψη μετά από ενάμιση μήνα από την ανάρτηση της αρχικής στην διαύγεια.
4)     Ο νόμος 3861 της 13/7/2011 πρόγραμμα διαύγεια προβλέπει με απόλυτη σαφήνεια την διαδικασία της ορθής επανάληψης σε περίπτωση ορθογραφικού, συντακτικού και διοικητικού λάθους με συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό και διαδικασία και αυτό στην περίπτωση της απόφαση 76/2017 του ΔΣ (ορθής επανάληψης ) δεν τηρήθηκε.
Επιτέλους παραδέξου το λάθος σου και διόρθωσε το σωστά όπως προβλέπει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.
Φτάνει πια η «αλαζονεία της εξουσίας» που σε διακρίνει.
Δεν τα γνωρίζεις όλα.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: