Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Σκληρά ερωτήματα Γιάννη Γκιόλα στον Ανδρέα Λοβέρδο στην εξεταστική της Βουλής

20 -7—17

Τι  κάνατε  για να ορθοποδήσει το ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄
και να προστατευθεί ο  κοινωφελής χαρακτήρας του; 
(βίντεο)

Τις ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες της  ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας την περίοδο 2010-12 ως προς τη διαχείριση –επίβλεψη του ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄, ανέδειξε ο βουλευτής  Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.
Στην επιτροπή που διερευνά  σκάνδαλα στην υγεία  για το διάστημα 1997-2014, κατέθεσε, ως μάρτυρας, ο πρώην  Υπουργός Υγείας  κ.Ανδρέας Λοβέρδος  στον οποίο ο  κ. Γκιόλας  υπέβαλε σειρά ερωτημάτων σχετικών με την πολιτική που ακολουθήθηκε την επίμαχη περίοδο, από την ηγεσία του Υπουργείου.
Ο κ. Γιάννης  Γκιόλας  ζήτησε από τον μάρτυρα κ. Λοβέρδο να δώσει απαντήσεις σχετικά    με:
-Την   τροπολογία της τότε ηγεσίας του Υπουργείου  Υγείας   για τον πλειστηριασμό του ΄΄Ντυνάν΄΄  και ποιος ήταν ο λόγος να προβλέπει  -εκτός των άλλων- μίσθωση και πώληση περιουσιακών στοιχείων του ιδρύματος…
-Κατά   πόσο μπορούσε –και ήθελε- το Υπουργείο να προχωρήσει τότε  σε ένδικα μέσα για ανατροπή παράνομων αποφάσεων του Δ.Σ του ΄΄Ερρ. Ντυνάν΄΄. Ποια ήταν  η σχετική εισήγηση των νομικών συμβούλων  του Υπουργείου?
-Κατά πόσο προσπάθησε το Υπουργείο Υγείας ( επί Λοβέρδου) να βρει τρόπο επίλυσης του διαχειριστικού αδιεξόδου του νοσοκομείου ?
-Τι έκαναν για να περιφρουρήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα  του ΄΄Ντυνάν΄΄?
- Γιατί  το Υπουργείο και ο ίδιος ο τότε Υπουργός δεν φρόντισε να αναδείξει- καταγγείλει τις δωρεάν νοσηλείες, εκπτώσεις κλπ που παρέχονταν  αφειδώς  και για  την περίοδο 2000-2011  το ποσόν ξεπερνά τα  70  εκατομμύρια ευρώ!…( βάσει   ντοκουμέντων)

Περισσότερα για τια ερωτήσεις του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα και τις απαντήσεις Λοβέρδου στο βίντεο που ακολουθεί…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: