Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Όσο θα παραμένουμε ναρκωμένοι… θα ακούμε και θα διαβάζουμε πολλά τέτοια εμετικά και μάλιστα από αρχηγό κόμματος που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα μας! …

Απίστευτο αίσχος Μητσοτάκη που θέλει να πουλήσει την Ακρόπολη!
…«Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται»... 

Posted by kalinda στο Ιουλίου 9, 2017

IMG_5251
Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς κάθε έννοια δημόσιου αγαθού, είναι γνωστή.
Επανειλημμένα έχει ταχθεί υπέρ μέτρων που υποβαθμίζουν ευθέως τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντα προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που επιδιώκουν να εμπλακούν στους παραπάνω τομείς.
Θα περίμενε κάποιος να είχε κάποια όρια η εμμονή του.
Ότι κάποιοι τομείς δεν μπορούν να λογίζονται ως εμπόρευμα, όπως για παράδειγμα, η ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας και ειδικότερα οι αρχαιολογικοί χώροι, στους οποίους κάθε χρόνο συρρέουν εκατομμύρια επισκεπτών για να τους θαυμάσουν.
Στο μυαλό όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν όρια.
Ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν να γίνουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Όπως ανέφερε σε συνάντηση του με το ΣΕΤΕ προς ενός μήνα:
«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται.»
Η «δουλειά», λοιπόν, να γίνεται. Φυσικά, προς όφελος κάποιων που «δεν έχουν αναστολές» και πάντα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
>>>>>>>>>>>>>>>>>

Θα μπορούσε κάποιος καλοπροαίρετα να σκεφτεί ότι η διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, μάλλον αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση και άρα χρειάζεται να παραδοθεί σε ιδιώτες ώστε να βελτιωθεί η εικόνα.
Αλλά η πραγματικότητα απέχει παρασάγγες από ένα τέτοιο ισχυρισμό.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τις εισπράξεις που προέρχονται από τους αρχαιολογικούς χώρους αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, το 2014 ο ετήσιος τζίρος ανήλθε στα 42,8 εκατομμύρια και το 2015 σχεδόν στα 45 εκατομμύρια.
Το 2016 όμως, έκλεισε με αύξηση εσόδων κατά 67% και συνολικό τζίρο 73,2 εκατομμύρια.
Η εικόνα που αποτυπώνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2017, φανερώνει ακόμα θετικότερα αποτελέσματα.
Σε αυτό το δίμηνο, η αύξηση των εσόδων φτάνει το 32% ενώ κατά ένα τρίτο αυξήθηκαν οι επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους.
Άρα, τι ακριβώς επιδιώκει ο Κ. Μητσοτάκης, όταν βάλλει ευθέως κατά ενός τομέα που βάσει αποτελεσμάτων, ανθεί και προσφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία;
Πόσο κοντά βρίσκεται η σκέψη του αρχηγού της ΝΔ, με διάφορους γραφικούς που από τα πρωτοσέλιδα γερμανικών φυλλάδων, καλούσαν τους Έλληνες αν πουλήσουν την Ακρόπολη και τα αρχαία μνημεία;
Απλά υπενθυμίζουμε το εμετικό δημοσίευμα της φυλλάδας Bild, που καλούσε την Ελλάδα να πουλήσει τον Παρθενώνα για να ξεχρεώσει…
Πηγη: periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: