Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Πανδαισία χορωδιακών ηχοχρωμάτων σήμερα στην Ερμιόνη...

...στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου, 
 πρώην  δημαρχείου, 
στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας 
και της 26ης Χορωδιακής Συνάντηση Ερμιόνης... 

Συμμετείχαν  και παρουσιάστηκαν στη σκηνή με τη σειρά οι χορωδίες: 
"Χορωδιακό Εργαστήρι  Ναυπλίου", 
 "Αγίου Βασιλείου Πειραιά" 
και "Χορωδιακό Εργαστήρι  Μ.Σ. Ερμιόνης"...


Φώτο 1)2) Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου
- μαέστρος Γιάννης Νικολόπουλος

Εκεί στον αύλειο χώρο του σημερινού κοινοτικού καταστήματος Ερμιόνης  όπου πραγματοποιήθηκε η 26η Χορωδιακή Συνάντηση, με τη δική μας ματιά, δυο στοιχεία των περασμένων χρόνων παρέμεναν όρθια,  περήφανα και αναλλοίωτα από τη «λαίλαπα» της θεσμικής και οικονομικής κρίσης  που δέρνει τη χώρα μας και  την τοπική μας κοινωνία! 
Οι θύμισες  των μορφών χιλιάδων χορωδών με τους μαέστρους αυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν περάσει και έχουν δώσει παράσταση σ' αυτό το χώρο που έχει στοιχειώσει θα λέγαμε πολιτιστικά.  Όπως επίσης μουσικών καλλιτεχνών κλασικών ορχηστρών με τους διευθυντές αυτών, -  κάποιοι εξ αυτών διεθνούς κύρους όπως ο αείμνηστος αρχιμουσικός Μιλτιάδης Καρύδης, τενόροι και υψίφωνες της Λυρικής σκηνής με καριέρα στο εξωτερικό, χορευτικά συγκροτήματα από τα Βαλκάνια κι’ όχι μονό αυτοί και αυτά. 
Το δεύτερο στοιχείο αυτής της εκδήλωσης ήταν η νοητή δάδα που παραμένει αναμμένη από τους σημερινούς συνεχιστές (κυρίως από την ψυχή αυτής της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας τον μαέστρο κι’ όχι μόνο… Τάκη Μανιάτη) που κάθε χρόνο μεταλαμπαδεύεται  νοερά μέχρι που να γίνει πάλι «η έκρηξη» αυτών των μεγάλων ιστορικών διοργανώσεων  όταν αλλάξουν οι καιροί…. Διοργανώσεις, που θα κάνουν και πάλι γνωστή ευρύτερα στο εσωτερικό και το εξωτερικό την  μικρή πόλη μας με τη μεγάλη ιστορία της .


Φώτο 1)2) Η Χορωδία του Αγίου Βασιλείου Πειραιά
- μαέστρος Πρόδρομο Δασιγένης 


Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Μ.Σ. Ερμιόνης Δ. Βαρσόπουλος και χαιρετισμό απεύθυνε (απόντος του δημάρχου και των τριών αντιδημάρχων) ο δ.σ Απόστολος Λαδάς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης Χρήστος Δαγκλής
Την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης  έκανε η κ. Μαρίνα Κούτση.Το κοινό έχοντας εμπειρία από αυτές τις εκδηλώσεις κάθε φορά που τελείωνε η ερμηνεία του τραγουδιού από τους χορωδούς, ανταποκρινόταν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, (η μοναδική αμοιβή τους άλλωστε...) ενώ ο μαέστρος της κάθε χορωδίας υποκλινόταν με σεβασμό μπροστά του!
Φώτο 1) 2) Το Χορωδιακό Εργαστήρι Μ.Σ. Ερμιόνης

 - μαέστρος Τάκης Μανιάτης 


Τα καλαίσθητα σκηνικά κάθε φορά ανανεωμένα, 
 ήταν   του ακούραστου εθελοντή Γρηγόρη Καμπούρη

Φώτο - ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: