Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Το τελευταίο αντίο στην Γεωργία (Παύλου) Οικονόμου… που σε ηλικία 92 χρόνων άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο!

Μόλις πληροφορηθήκαμε το φευγιό της και σας μεταφέρουμε την είδηση.

Η κ. Γιωργία που με σεβασμό αναφέραμε το όνομα της εν ζωή ήταν μητέρα 
της καλύτερης παιδικής μου φίλης από τα μαθητικά χρόνια της Ευγενίας Π. Οικονόμου. 

H εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα το απόγευμα στις 5 ώρα  στον Ι. Ν. Ταξιαρχών. 


Με αφορμή αυτό το γεγονός και τα συναισθήματα που κατακλύζουν το μέσα μας τον τελευταίο καιρό με το που ακούμε συχνά να κτυπάει πένθιμα η καμπάνα στην πόλη μας, θέλω να αναφερθώ σε μια τρυφερή ανάμνηση των παιδικών  μου χρόνων, που αναδύεται αυθόρμητα αυτή τη στιγμή που γράφω από το υποσυνείδητό μου. 
Η εκλιπούσα ήταν πολύ ωραία γυναίκα, μέχρι σε πολύ μεγάλη ηλικία. Αυτό το συνδέω με μια μεγάλη φωτογραφία που ήταν αναρτημένη εσωτερικά στον τότε νέο κινηματογράφο της Ερμιόνης «Σινέ Λάσος» στο σχολείο «Συγγρού»  της εκρηκτικής ντίβας – ηθοποιού του αμερικανικού κινηματογράφου (σινεμά) της Ελίζαμπεθ Τέιλορ όταν μεσουρανούσε (αναφέρομαι σε 60 και πλέον χρόνια πριν) 
Όταν πηγαίναμε με συνοδεία των δασκάλων μας να δούμε κάποια ταινία που επιτρεπόταν για παιδιά – μαθητές, μονίμως έβλεπα (εκτός των άλλων) αυτή τη φωτογραφία και η σκέψη μου πήγαινε αμέσως στην  εκλιπούσα.
Πριν 10 χρόνια περίπου είμαστε συνεκδρομείς στο τουριστικό μας ταξίδι με πούλμαν στα (ανατολικά – δυτικά παράλια της Τουρκίας μέχρι τη Σμύρνη και το Κουσάντασι και διαρκώς την καμάρωνα  για την ώριμη ομορφιά της και την κορμοστασιά της.

Από τη θέση αυτή ευχόμαστε καλό να είναι το τελευταίο της ταξίδι 
και εμείς θα τη θυμόμαστε πάντα στη σκέψη μας, καμαρωτή κι’ ωραία όπως ήταν… 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: