Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Μετά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων άνοιξε η αυλαία με τη συναυλία του Γιάννη Πάριου χθες εδώ στην Ερμιόνη

…  Διοργάνωση   Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης «ΒΙΤΟΡΙΖΑ» >
- Μυθικό όνομα, βγαλμένο, μέσα από τους θρύλους και της παραδόσεις, του τόπου μας! 


Παρήγορο για εμάς, ότι στο blog σήμερα διαβάζεται το πιο κάτω θέμα. 
Τυχαία ή ως αντίδραση και αποκούμπι... από τέτοια «πολιτιστικά» δρώμενα  και μάλιστα, από νέους ανθρώπους - τα παιδιά μας;; !...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016


Τίμησαν την παράδοση και την ιστορία τους, 
χθες στο Λαογραφικό Μουσείο Διδύμων, 
που είχε φορέσει τα καλά του…!!

Συγκινητικό με πολλαπλά μηνύματα  το τραγούδι 
«Κράτησα τη ζωή μου» 
που τραγούδησε ομάδα γηραιών κυριών  
(εκτός αυτών  -  αρβανίτικων  και άλλων) 
που  την επιμέλεια είχε κάνει ο Ευτύχιος Χατζητοφής όπως μας πληροφορούν

Οι εικόνες που  σας δίνουμε τα λένε όλα…Φανταστικές   και οι Φώτο με τις κούκλες, που  κατασκεύασαν οι εθελόντριες του Μουσείου με άλλες συμπολίτισσες, που τις βοηθούν στο βαθύ πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που προσφέρουν!!


Εθελόντρια (στο κέντρο) παρουσιάζει στους παραβρισκόμενους ένα από τρία νεοαποκτηθέντα  εκθέματα του Μουσείου, που  πρόσφερε ο κ. Βουρλής. - Πρόκειται για ένα φανάρι  ασετιλίνης που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι, στις στοές του παλιού Μεταλλείου Ερμιόνης. Τα άλλα δύο είναι ένα κράνος των μεταλλωρύχων και ένα άλλο φανάρι!


Πολύ ωραίο και το κέρασμα με ντόπια παραδοσιακά παρασκευάσματα και το λικέρ από Αρμπαρόριζα που πρόσφεραν οι εθελόντριες σε συνεργασία με τις χρυσοχέρες νοικοκυρές του Διδύμου.
Γιατί οι τοπικές κοινωνίες Δήμαρχε Δ. Σφυρή και πρόεδρε της Κοινότητας  Διδύμων Κ. Σπανέ έτσι προχωρούν, με εθελοντισμό, με αγάπη για τον τόπο και ενότητα και όχι με τις πρακτικές - ξένοι και δικοί μας- και  εάν σας δίνουν αναφορά για το έργο που παράγουν και προγραμματίζουν και εσείς, χωρίς καμία συστολή, να καταγγέλλετε ότι σας αγνοούν  και άλλα πολλά ΚΛΙΚ >>> ΕΔΩ...   - Πολύ ενδιαφέρον... 

Και δεν γνωρίζουμε, εάν την  εκδήλωση  τίμησε  με την παρουσία της, η δημοτική και η κοινοτική αρχή.Ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Καμιζής (Φώτο - στο κέντρο) τίμησε με την παρουσία του αυτή την εκδήλωση και πως θα μπορούσε άλλωστε να ήταν απών, αφού είναι ο εμπνευστής αυτού του Μουσείου επί δημαρχίας του.

Στον μικρό χαιρετισμό του – σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, είπε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στις εθελόντριες / ντες του Μουσείου!
Ξεπεράσατε τους στόχους μου και τις προσδοκίες που είχα. Το Μουσείο αυτό είναι μια κιβωτός και περιέχει θησαυρούς της παράδοσής μας!! Έχει χρηστικά εργαλεία της κτηνοτροφικής, αγροτικής, οικιακής ζωής, φορεσιές και εθνικά κειμήλια  των προγόνων μας. 
Με αυτό που θα πω ακόμα θα εκτραπώ λίγο πολιτικά, ωστόσο, είναι η απάντηση στον Καποδίστρια και στον Καλλικράτη (σ.σ. τους νομούς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εννοεί)  πως δεν μπορεί κανένας νόμος και Δημοτικός κώδικας, να αντικαταστήσει τις τοπικές μας παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας!! ….

Για την παρουσίαση στο blog 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: