Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανός στην Ερμιόνη...

 Ξαφνική επίσκεψη σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Ταξιαρχών 
του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ. Δαμιανού 
για να παραστεί στο 40ήμερο μνημόσυνο της αείμνηστης Γεωργίας
 μητέρα  της κας Ευγενίας Οικονόμου  


Ο Σεβασμιότατος Σιναίου από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται  στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του πρώτου Ιερού Ναού στη χώρα μας αφιερωμένο στον Προφήτη Μωυσή, στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στην Τραγάνα Λοκρίδος. 
Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Δαμιανός  αρχικά μας ζήτησε συγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση που είχε και κυρίως ότι δεν πρόλαβε να πάρει άδεια από τον οικείο μητροπολίτη Ύδρας  κ.κ. Εφραίμ, όπως είναι το τυπικό για να παραβρεθεί εδώ στην ιεροτελεστία, αλλά την ευθύνη αυτή την ανέλαβε  ο πρωτοπρεσβύτερος της εκκλησιαστικής κοινότητας Ερμιόνης π. Ιωάννης Αμπελάς ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη μας εδώ. 
Ο εφημέριος της Ενορίας των Ταξιαρχών τον υποδέχθηκε με πλήρη επισημότητα –κωδωνοκρουσίες και άλλα τυπικά...   

Ο Σεβασμιότατος μας είπε ακόμα, πως πληροφορήθηκε για τη σπουδαία εκδήλωση με τη διάλεξη που έγινε εδώ στην πόλη μας τη Δευτέρα  4 του μηνός με αναφορά στην  Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης   του Θεοβάδιστου Όρους Σινά με ομιλήτρια την κα. Ευγ. Οικονόμου, (όπως πληροφορηθήκαμε ήθελε να παραβρεθεί αλλά δεν μπόρεσε διότι συνέπεσε την ίδια ημερομηνία με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού στο πιο πάνω ίδρυμα του Όρους Σινά.) 


Έτσι ξαφνικά, ανταποκρίθηκε σ' αυτή την υποχρέωση, με το να παραβρεθεί στο 40ήμερο μνημόσυνο της μητέρας της κας Οικονόμου η οποία γνωρίζεται πολλά χρόνια τώρα με τη μοναστική κοινότητα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης και έχει προσφέρει πολλαπλώς πολύτιμες υπηρεσίες με την επιστημονική της ιδιότητα και διαφορετικά, όχι μόνο στους μοναχούς, αλλά και στους κατοίκους (βεδουίνους) της περιοχής. 


Ο Σεβασμιότατος  αναφέρθηκε επίσης στο ενδιαφέρον του ΠτΔ. κ.  Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και της κυβέρνησης για τις ανάγκες και τα προβλήματα της Ιεράς Μονής κι’ ακόμα, πως η Ι. Μονή έχει πολλές οικονομικές ανάγκες για τη συντήρηση της για την πληρωμή του προσωπικού που ασχολείται με  αυτό κι’ όχι μόνο… Σε όλα αυτά προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με τα χρήματα που μας αφήνουν οι επισκέπτες στην μονή που κάνουν θρησκευτικό τουρισμό ή για άλλο σκοπό.

Πάντως, για τους πιστούς που παραβρέθηκαν σήμερα για να λειτουργηθούν ή για να τιμήσουν τη μνήμη της εκλιπούσας η  παρουσία (μάλιστα ξαφνικά) του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ. Δαμιανού ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και τιμή για την πόλη μας.
Φώτο – ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: