Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Ο Τάσος Τόκας δ.σ. της αντιπολίτευσης για τις νέες εξελίξεις στο αποχετευτικό έργο Πορτοχελίου – Κρανιδίου κι’ όχι μόνο...


Η αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας θα μάθει να λέει τα γεγονότα με το όνομα τους, δηλαδή με πρόσωπα και πράγματα ή θέλει να είναι χαμογελαστή… να είναι «και με την Κική και με την Κοκό» για να τα έχει με όλους καλά;;…
Δηλαδή να μας λέει συνέχεια  αυτό που λέμε εμείς - για την ιστορία- ότι  την κατασκευή αυτού του έργου το παρέδωσε έτοιμο εγκεκριμένο, χρηματοδοτημένο  με τα χρήματα εκταμιευμένα 11.030.000 εκ. ευρώ  ο πρώην δήμαρχος Κρανιδίου -1999-2006 - Δημήτρης Καμιζής (πολλά μεγάλα έργα του δήμου φέρνουν την υπογραφή του) 
Στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος Κρανιδίου 2007-2010 Δημήτρης Σφυρής το ξεκίνησε αλλά «έπεσε σε ξέρα»… και το έργο σταμάτησε εν μέσω σκανδάλων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 
Το έργο σταματημένο πλέον τελικά απεντάχθηκε από το πρόγραμμα. 
Κατόπιν ο πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας Δ. Καμιζής και με την μεγάλη βοήθεια του τότε Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη  πέτυχαν το ακατόρθωτο της επανένταξης του έργου του αποχετευτικού με συν 4 εκ. ευρώ ακόμα στην πρώτη χρηματοδότηση  για παράλληλους αγωγούς κ.α. και δημοπρατημένο! 
Στο σημείο αυτό έτοιμο το έργο για να συνεχιστεί η ολοκλήρωσή του,  ο Δ. Καμιζής στο τέλος της θητείας του 31/8/2014 το παραδίδει πάλι στον νέο Δήμαρχο Ερμιονίδας Δ. Σφυρή  για να το αποπερατώσει. 

Ωστόσο, διαβάζουμε τώρα στα blog  ανακοινώσεων... πανηγυρισμούς και ευχαριστίες αιρετών του Δήμου σε αιρετούς της περιφέρειας, πως  έβαλαν πλάτη... για να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα της  Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Μακάρι αυτή τη φορά το έργο έτσι ή αλλιώς να τελειώσει, 
γιατί αυτοί οι  «άρχοντες» μπορεί και να μας τρελάνουν!! …
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
e- mail στο blog …

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΕΡΓΟ
  
Θετικές κρίνονται  οι εξελίξεις σχετικά με το πολύπαθο έργο της ολοκλήρωσης του Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου.
Με τη νέα πρόσκληση της  Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου (12-09-2017) για την υποβολή πρότασης αξιολόγησης της συγκεκριμένης πράξης   καθώς και της έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017,  το έργο φαίνεται να ξεμπλοκάρει
Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες το τελευταίο διάστημα έχουν ασχοληθεί με το θέμα και αυτό αποτελεί την ελπίδα για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου που έχει αναδειχτεί στο δικό μας " Γιοφύρι της Άρτας".
Πρόκειται για ένα  έργο με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των υγρών αποβλήτων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή.
Η ιστορία αυτού του έργου είναι μεγάλη και κρατά περίπου 10 χρόνια.!!
Όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες των υπευθύνων για τη στασιμότητά του.
Το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 με ανάδοχο τον κ. Λαδόπουλο σταμάτησε λίγο καιρό μετά και από τότε με απεντάξεις και επανεντάξεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ ξαναξεκίνησε τον Γενάρη του 2016 από την Λατομική Α.Τ.Ε. όπου και πάλι σταμάτησε.
Το «Αποχετευτικό  Δίκτυο Κρανιδίου» θεωρείται από τα αυτονόητα μεγάλα έργα   που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί  εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αφού συγκαταλέγεται στα έργα υποδομών του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η ΝΕΔΥΠΕΡ,  μετά από αυτές τις εξελίξεις, ζητά  η Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας προς ενημέρωση τόσο των δημοτικών συμβούλων  όσο και των κατοίκων της περιοχής.
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: