Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας στην κοπή της Βασιλόπιτας του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου...

Ευτυχώς που έχουμε και τον κ. Βουλευτή 
και μας ενημερώνει τι γίνεται στο Κρανίδι! 
Εμείς δεν λαβαίνουμε, ούτε μήνυμα ούτε γράμμα... 
Οι Σφυρικοί/κες και κυρίως ο κ. Δήμαρχος με τους στενούς  αιρετούς συνεργάτες του, επιμένουν στην «εκδίκηση»!! 
Σ.Δ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
e-mail στο blog ...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                          5-2-2018

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ 
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 
Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου οι εθελόντριες του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου, έκοψαν με εξαιρετική επιτυχία την πίτα τους , στο Λύκειο που γέμισε από Κρανιδιώτες φίλους και μέλη. 
Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Βουλευτής της ΝΔ Ανδριανός Γιάννης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, Γιάννης Κοντοβράκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Την πίτα έκοψε ο Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Καραβίας. 
Η Χορωδία του Λαογραφικού Κέντρου τραγούδησε τα κάλαντα και έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους με μεγάλη επιτυχία και με τον άριστο συντονισμό του Μουσικοδιδασκάλου κ.Αθανασίου Μπινιάρη.


Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου ιδρύθηκε το 2000, (σ. Σ.Δ. - Δήμαρχος Δ. Καμιζής) συντονίστρια των εθελοντριών είναι η κ. Σούλα Παλυβού, λειτουργεί υπό τη φροντίδα του Δήμου με την Εθελοντική Ομάδα Κυριών. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό από Τρίτη-Σάββατο 10:00-12:00 τηλ:27540-23561 και 6947 510 558 .Οι συλλογές του περιλαμβάνουν φορεσιές, νυφικά, κεντήματα, έπιπλα, οικιακά σκεύη, υφαντά και παραδοσιακό αργαλειό. Στις αίθουσες του δίνονται μαθήματα υφαντικής που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα από την κ. Τσιφάκη. Στα πλαίσια προώθησης της τοπικής παράδοσης, ιστορίας και ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού, το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, προγραμματίζει την καταγραφή και διάσωση των παραδοσιακών τραγουδιών του αρχείου της κ. Γιαννακοπούλου-Τσιφάκη Σταυρούλας, με σκοπό την αξιοποίησή του.


Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου όπως κάθε χρόνο, συνεχίζει να κρατάει ζωντανή τη μνήμη του Κρανιδιώτη ήρωα Παπά Αρσένη Κρέστα . Ο Παπαρσένης Κρέστας ήταν κληρικός αγωνιστής της Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε το 1779 στο Κρανίδι . Φοίτησε στη σχολή της Δημητσάνας και μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία. Ορίστηκε την 25 Μαρτίου 1821 αρχηγός των «Στρατιωτικών δυνάμεων Αργολίδος». Συμμετείχε υπό τον Κολοκοτρώνη στην πολιορκία του Ναυπλίου και στις μάχες που δόθηκαν για να εμποδιστεί η στρατιά του Δράμαλη προς την Πάτρα. Σε μία από αυτές, στην περιοχή του Αγίου Σώστη, σκοτώθηκε στη μάχη όπως και άλλοι αγωνιστές.

Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου Πραγματοποιεί κάθε χρόνο στη μνήμη του 25 -27 Νοεμβρίου, δοξολογία και στη συνέχεια την καθιερωμένη επίσκεψη-προσκύνημα στον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια όπου βρίσκεται ο τάφος του.
Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου είναι μια κιβωτός της ιστορίας, του τρόπου ζωής , των παραδόσεων, των δημοτικών τραγουδιών, της λαϊκής τέχνης και του εθελοντισμού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: